Neler Yeni

[REHBER] Yüzüklerin Efendisi

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
Hayvanlar Çifliğini ve 1984 de öneriyorum.
Yazar: George Orwell
1984 biraz ağır.
Hayvan Çiftliği ve 1984 adlı Orwell eserleri Troçkist olduğu bile belli olup olmayan biri tarafından yazılmasına rağmen rejim eleştirileri gayet güçlü bir hale bürünmüş vaziyettedir gerçekten. Her insanın en az bir kez okuması gereken eserler arasındadırlar. Orwell'ın kitaplarında eleştirdiği şeyleri savunmama rağmen onun bu edebiyatta ki yerini göz ardı edemem asla.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Sen Hayvan Çiftliği önerdin ben de Hayvan Mezarlığı önereyim bari. Okurken deli gibi geriliyordum 😁

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
Sen Hayvan Çiftliği önerdin ben de Hayvan Mezarlığı önereyim bari. Okurken deli gibi geriliyordum 😁
Kanka o son sayfaya gelene kadar son bölümde ki gerilmişliğimi bana Outlast bile yaşatamadı yemin ederim 😁 👌

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Evde olsam aslında daha yazarım. Bizim ev birçok kütüphaneden daha zengin. 😁

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Medyum'da çok iyidir lakin Hayvan mezarlığı bambaşka bir eser :love:
Medyum dedin de aklıma geldi, yeni bir korku oyunu çıkacak adı da Medyum. Fragmanını YouTube dan bulabilirsin. Acaba King'in eseri olabilir mi emin değilim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gerçi sadece duyuruldu fragman yok ortada.

Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Arda Gençkurt
Instagram
ardapuerlupus
Steam
puerlupus
Belki ilgilenen olur ve orta dünyayı merak edip bu evrene giriş yapmak isteyen arkadaşlarımız için ufak bir yol göstermek istedim. İlk olarak okuma sırasından önce sırasıyla Hobbit üçlemesi ve LOTR üçlemesinin izlenmesini öneriyorum. Yoksa kitap ve filmler arasında ki farklar anlaşılmaz. Ayrıca Warner Bros'un da yönetmen Peter Jackson'a yaptığı baskılar neticesinde Tolkien eserlerine ne kadar ihanet ettiğini anlayamazsınız. Bu arada filmleri Türkçe dublajlı ve kesilen sahneler dahilinde altyazılı olarak yayınlayan sitelerden izleyin. Bu sayede filmleri tam olarak anlayarak izlemiş olacaksınız. Şimdi okuma sırasına geçebiliriz.

1- Hobbit
2- Yüzüklerin Efendisi
3- Sılmarıllıon
4- Bitmemiş Öyküler

Bu eserler bittikten sonra Tolkien mirası adı altında derlenen;
- Tom Bombadil'in Maceraları
- Roverandom
- Büyük Wootton Demircisi
- Ham'li Çiftçi Giles

eserler okunarak Orta Dünya evrenine dair çoğu şeyi öğrenebilirsiniz. Bunlar da bittikten sonra Orta Dünya'nın kurucusu Murat Sönmez'in videoları izlenebilir. Şimdiden iyi okumalar ve iyi seyirler :)
Orta Dünya fanatiği olarak,müthiş konu.Eline sağlık.Fakat ben genellikle ilk silmarillion öneririm.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Aha fragman varmış şuraya bırakıyorum.

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
Orta Dünya fanatiği olarak,müthiş konu.Eline sağlık.Fakat ben genellikle ilk silmarillion öneririm.
Kankam Silmarillion'dan başlamak ilk üçlemeyi anlamak için çok zor olabilir çünkü o daha çok evrenin içeriğini içeriyor. Bu karışıklığın aslında ana sebebi Tolkien'in kitap şeklinde eseri yazmasından dolayı değil; eser için, notlarını birleştirerek kitaplaştıran oğlu yüzünden. Üstad öldükten sonra çoğu eseri o şekilde kitaplaştırıldı. O yüzden Silmarillion'dan başlatıp kimseyi soğutmanın anlamı yok 😁 😁 😁

Değerli yorumun için teşekkür ederim :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Arda Gençkurt
Instagram
ardapuerlupus
Steam
puerlupus
Kankam Silmarillion'dan başlamak ilk üçlemeyi anlamak için çok zor olabilir çünkü o daha çok evrenin içeriğini içeriyor. Bu karışıklığın aslında ana sebebi Tolkien'in kitap şeklinde eseri yazmasından dolayı değil; eser için, notlarını birleştirerek kitaplaştıran oğlu yüzünden. Üstad öldükten sonra çoğu eseri o şekilde kitaplaştırıldı. O yüzden Silmarillion'dan başlatıp kimseyi soğutmanın anlamı yok 😁 😁 😁

Değerli yorumun için teşekkür ederim :)
Başlangıç için doğrusun aslında ilk 100 sayfaya dayanıp okusalar sonrası manyak sarıyor :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,843
Üyeler
164,920
Son üye
Sukruseker
Top Bottom