Render İçin Laptop Tavsiyesi

brskzlky

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba, after effect te media encoder ile render işleminde kullanılacak. ileriye dönük blender ve 3d max için kullanacağım. aşağıdaki seçeneklerden hangisi daha verimli işlem yapıp daha hızlı render alır? Çok kararsız kaldım. Daha önce de konu açmıştım fakat oyun bazlı bakmamanızı rica ediyorum. Render işlemlerini farklı cihazlarda kullanan kişilerin bilgisine ihtiyacım var. Daha önce imac kullandığım için windows tarafında işlemci ve ekran kartı etkisini bilmiyorum.

amd ryzen 7 6800H + rtx 3060 (6gb 95W)
intel i7 12700H + rtx 3050ti (4gb 80W)

İşlemciye ağırlık vermelisin.

Bu iki seçenekte rtx 3060 ile gpu render almaktansa i7 12700h ile cpu render almak daha mı hızlı olur yani? Laptop olacağı için sonradan ekran kartı veya işlemci yükseltmesi yapamayacağım.

İki sistemde de m2 ssd ve 32 gb ram ortak özellik bu arada

leptoplarda amd işlemciler ısınıyor almayı düşünüreniz mutlaka markayı googlede arayın sıcaklıklara bakın
bütçene göre 3050ti,3060,3080 falan bakabilirsin

intel i7 12700h + 3050 ti için;

ryzen 6800h + 3060 için;
bu modelin 32 gb ram li olanını düşünüyorum.

ikisi için de ısınan diyen de var ısınmıyor diyen de. net bir veri elde edemedim maalesef

12700h ın performansı mükemmel hocam bende var ve kullanıyorum

Merhaba, after effect te media encoder ile render işleminde kullanılacak. ileriye dönük blender ve 3d max için kullanacağım. aşağıdaki seçeneklerden hangisi daha verimli işlem yapıp daha hızlı render alır? Çok kararsız kaldım. Daha önce de konu açmıştım fakat oyun bazlı bakmamanızı rica ediyorum. Render işlemlerini farklı cihazlarda kullanan kişilerin bilgisine ihtiyacım var. Daha önce imac kullandığım için windows tarafında işlemci ve ekran kartı etkisini bilmiyorum.

amd ryzen 7 6800H + rtx 3060 (6gb 95W)
intel i7 12700H + rtx 3050ti (4gb 80W)
Hocam bir after effects kullanıcısı olaram önerim videolar 1-2 dakikadan uzun değil ise after effectsden quicktime şeklinde render alıp media encoderde sıkıştırmak sıkıştırma sebebimiz ae mp4 renderlemiyor yüksek ihtimalle dosya boyutları 10-12gb bile olabilir ae den renderleyince media encoderde sıkıştırdıktan sonra büyük boyutlu dosyayı silebilirsiniz

linkteki ürün bütçemi aşar hocam ram ve ssd eklemesiyle. gözlemlediğim kadarıyla after effect tam bir ram canavarı. o nedenle 32 gb ın altına düşmek istemiyorum. monster a ziyade daha sağlamdır diye düşünüyordum açıkcası acer nitro 5 i ama paylaştığınız konu herşeyi değiştirdi sanki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam bu işlemi yaptığımı varsayarsak yine de ekran kartı ve işlemci konusunda hangisi daha hızlı olur sizce. karar verip bir bilgisayar almak istiyorum artık araştırdıkça aklım iyice karışıyor çünkü :)

Geri