Reşit olmadan E-Ticaret nasıl yapılır ?

Reaksiyon skoru
142
Şuan 17 yaşındayım ve 8 yaşımdan beri her yaz,tatillerde ve Cumartesi günleri işe gidip ticaret yapıyorum.
9 yıllık tecrübem var ve yaptığım satışlar 5-10 lira değil 1000-2000 lira yani demek istediğim ticareti gerçekten iyi biliyorum pazarlık konusundada iyiyimdir.
Ara tatile giricez ve artık bir şeyler yapmak istiyorum tek bir yere bağlı kalmak yerine kendi paramı kazanmak istiyorum.

Dropshipping yapamıyorum şirket açmak gerekiyor.
Stok yapıp Letgodan veya sahibindende basit satışlar yapmak istemiyorum daha önceden en az 20 satışım vardır.

Demem o ki artık iyi işler yapıp para kazanmak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bahsettiğin meblalar yüksek ve e-ticaret diyorsun yani vergi vermen gerek. 18 yaşından küçükler vergi verebilmesi için en azından şahıs şirketi açmak zorunda fakat bu da ancak vasisi(velisi) ile mümkün. Yani sadece kendin olarak bireysel şekilde atılamazsın maalesef @PaLaaX

Şuan 17 yaşındayım ve 8 yaşımdan beri her yaz,tatillerde ve Cumartesi günleri işe gidip ticaret yapıyorum.
9 yıllık tecrübem var ve yaptığım satışlar 5-10 lira değil 1000-2000 lira yani demek istediğim ticareti gerçekten iyi biliyorum pazarlık konusundada iyiyimdir.
Ara tatile giricez ve artık bir şeyler yapmak istiyorum tek bir yere bağlı kalmak yerine kendi paramı kazanmak istiyorum.

Stok yapıp Letgodan veya sahibindende basit satışlar yapmak istemiyorum daha önceden en az 20 satışım vardır.

Demem o ki artık iyi işler yapıp para kazanmak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.
Türkiye de 18 yaşın altındakiler şirket kurabilir. Bunun için ilk önce muhasebe bürosuna gidip muhasebeciyle görüşmeniz gerek, onlar size yardımcı olacaktır.

18 yaş altı bireylerin şirket kurabilmesi için gerekli ekstra evraklar bulunmaktadır
  1. Kimlik Fotokopisi
  2. Muvafakatname ( 18 Yaş altı olduğunuz için anne veya babanızla noterden yetki çıkarıyorsunuz. Onun adıdır. )
  3. İşyeri kira ise kira sözleşmesi

Kral konu ile alakasız ama ne alıp ne satıyorsun ?

Bahsettiğin meblalar yüksek ve e-ticaret diyorsun yani vergi vermen gerek. 18 yaşından küçükler vergi verebilmesi için en azından şahıs şirketi açmak zorunda fakat bu da ancak vasisi(velisi) ile mümkün. Yani sadece kendin olarak bireysel şekilde atılamazsın maalesef @PaLaaX
peki atıyorum 100 tane x(herhangi bir ürün) aldım karımı koyup letgodan satıyorum bunun için vergi vermeye gerek varmıki ?

peki atıyorum 100 tane x(herhangi bir ürün) aldım karımı koyup letgodan satıyorum bunun için vergi vermeye gerek varmıki ?
Resmiyete göre bakarsak evet var çünkü sen para kazanıyorsun ticaretten. Sattığın ürünlerin fiyatı düşükse büyük hitimalle farkedilmez bile. Ama küçük fiyatlarda bile birşeyler satsan normalde bunun vergisini ödemen gerekir. Letgo gibi yerlerden sadece 2. el ürünlerini satarsan bu vergilere tabi değil. Ama gidip o sitelerde sürekli 0 kutusu açılmamış ürün satarsan ve farkedilirsen cezası var

Geri