Neler Yeni

Rodajdaki motoru sürekli istop ettirmek zararlı olurmu

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
434
İsim
Eagle
merhaba arkadaşlar ilkm otorum olarak srk 125 r aldım dün geirdik bugün süreyim dedim ilkinde vitesi attım ama debriyajı sıkmadığım için üstop etti diğer seferde debriyajı hızlı bıraktım bu böyle böyle devam etti nerdeyse 7 8 sefer istop ettirmişimdir bazende tam istop edecekken debriyajı sıktım motorun sesi bi değişti ama geri topladı kendini ve motor daha 3 km de korktum açıkcası bir şey olurmu diye daha vitesi 2 ye atmaya cesaret edemedim 1 de takıldım biraz ama yarında eminimki çok istop ettirim bu ypatıklarımın motora bir zararı olurmu ya da debriyaja çünkü motor boşta çalışırken bile rolantideki sesi tıkır tıkırken arada bi değişti boğulur gibi oldu sonra hemen geri topladı ama hava soğuk ondanda olabilir 2 dişdi motor sıcaklığı sonra rolantide çalışırken 1 e düştü ve bir şey olcak diye korkuyorum rodajda çünkü bloğa zarar vercem diye 5 bin deviri geçmeden sürdüm az bir şey çevireyim gaz kolunu hemen 4 bin devire dayanıyor zaten

xfeleas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Esen
istop ettirmen zarar vermez. debriyajı erken yiyebilirsin en fazla bir şey olmaz. deviri 7 8 çevirme

• Beğen
Reaksiyonlar: egle

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
434
İsim
Eagle
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
istop ettirmen zarar vermez. debriyajı erken yiyebilirsin en fazla bir şey olmaz. deviri 7 8 çevirme
Hocam bir şey daha soracağım sadece ama sadece 1 kilometre boyunca rodajdaki motoru gidebileceği en maksimum devir olan 12.000 deviri çevirerek binseler zararı olurmu

Gurkanpiro

80+ Platinum
Hocam bir şey daha soracağım sadece ama sadece 1 kilometre boyunca rodajdaki motoru gidebileceği en maksimum devir olan 12.000 deviri çevirerek binseler zararı olurmu
Sağlıklı olmaz fabrika rodaj sırasında geçilmeyecek devir şeyini vermiş yaparsan rodaj iyi olmaz motor blogunu adam akıllı açmış olmazsın

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
434
İsim
Eagle
Sağlıklı olmaz fabrika rodaj sırasında geçilmeyecek devir şeyini vermiş yaparsan rodaj iyi olmaz motor blogunu adam akıllı açmış olmazsın
Hocam ben yapmadım yapmam da ama motoru alırken 2 km'deydi ve motorun arkası çamurdu acaba bayidekilerin birisi böyle yapsa ne olur diye düşündüm

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
434
İsim
Eagle

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
434
İsim
Eagle
Ve de bilmiyorum işte insanız elim çarpar ve yanlışlıkla çeviririm falan bir anlığına 12.000 devre filan çıkartabilirim veyahut da arkadaşlardan biri tutar çeviri kesiciye sokar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım yinede aldığın bayiye ne yaptıklarını sorabilirsin için rahatlayacaksa
Motoru stoktan teslim edeceğiz diyorlardı biz gittiğimizde o gün içinde teslim olacak olan motorların arasına benim de motorum herhalde oraya getirirken kullandılar

Gurkanpiro

80+ Platinum
Ve de bilmiyorum işte insanız elim çarpar ve yanlışlıkla çeviririm falan bir anlığına 12.000 devre filan çıkartabilirim veyahut da arkadaşlardan biri tutar çeviri kesiciye sokar

Motoru stoktan teslim edeceğiz diyorlardı biz gittiğimizde o gün içinde teslim olacak olan motorların arasına benim de motorum herhalde oraya getirirken kullandılar
Yani tabii ki o devirün üzerine az da olsa çıkabilir ama çıkartamamaya çalışın o devir sürekli sabit olmayacak oynayacak

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
434
İsim
Eagle
Yani tabii ki o devirün üzerine az da olsa çıkabilir ama çıkartamamaya çalışın o devir sürekli sabit olmayacak oynayacak
Hocam bugün ilk defa 1 viteste motoru kaldırmaya çalıştı 2-3 sefer anca sorunsuz kalkabildim yarın sabah aynı şekilde bir daha alıştırma yapıp motoru kaldırmaya seri haline getirmeye çalışacağım sonra da vites 2 atmaya çalışacağım hani bu süreçte motoru zorlayacağım veyahut da sık sık stop ettireceğim korkum motora bir şey olması

Debriyaj balataları önemli değil 1000 lira mı ne değiştiririm ileride hani motora olsun blok olsun onlara zarar vermemek amacım

Gurkanpiro

80+ Platinum
Hocam bugün ilk defa 1 viteste motoru kaldırmaya çalıştı 2-3 sefer anca sorunsuz kalkabildim yarın sabah aynı şekilde bir daha alıştırma yapıp motoru kaldırmaya seri haline getirmeye çalışacağım sonra da vites 2 atmaya çalışacağım hani bu süreçte motoru zorlayacağım veyahut da sık sık stop ettireceğim korkum motora bir şey olması

Debriyaj balataları önemli değil 1000 lira mı ne değiştiririm ileride hani motora olsun blok olsun onlara zarar vermemek amacım
Rodajla alakalı prosofi rahmetli aea adamın videolarını izle yeterli bilgi veriyorlar

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
434
İsim
Eagle
Rodajla alakalı prosofi rahmetli aea adamın videolarını izle yeterli bilgi veriyorlar
Allah'ın izniyle düzgün yapacağım ya eminim sadece şu motor kaldırma durma vites düşürme yükseltme işlemlerini alışırken motora zarar vermeyeyim yeter

Top Bottom