Çözüldü✓ Rog G16jv Kasma Problemi

Diaxren

80+
Reaksiyon skoru
2
Selamlar ben Talha İstanbul'da öğrenciyim

Asus Rog g16jv kodlu laptopum son 1 aydır falan kasmaya başladı i7-13650hx rtx4060 32 ram 1tb ssd mevcut

Önce ETS2 de full ayarlarda her lşey çok yüksekte kasmadan oynuyorudm şuan orta ayarlada dahi tekliyor (cs2 de aynı durumda pes26 da aynı durumda en yğksek ayarlarda oynarken pes26 yı şuan en düşükte oynuyhorum.yeni çıkan taksimetre oyununda bile turbo moda almayınca kasıyor)

Armoury create'de değerler bu şekilde pek anlamıyorum açıkçası
2024 ün ilk çeyreğinde satın aldım hiç açılmadı temizlenmedi komple bakım için istanbulda önereceğiniz servis hangisidir (uygun fiyatlı kaliteli servis)

*işlemci sıvı termalli*
*hangi marka sıvı termal kullanılmalı?*

teşekkür ederim iyi forumlar

not-şişlide oturuyorum

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-06-03 205332.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-03 205332.webp
    58.9 KB · Hit: 11
İşlemciniz boşta bile 93 derece olduğu için termal limitten dolayı büyük performans kaybı yaşamanız normal. Herhangi bir servis bilgim yok ama sıvı metal ile değişim sağlanmasını istiyorsanız bence doğrudan Asus yetkili servise gönderin. Biraz daha tuzlu olur ama sıvı metal uygulanmış cihazların macun değişimi çok risk barındırıyor. En ufak hataları kısa devreye sebebiyet verebilir.

Alternatif olarak piyasada faz değişimli pad diye bilinen macunları tercih edebilirsiniz. Örnek marka modeller; honeywell ptm7950 (genelde yurtdışı satışlı olur), thermalright heilos v2, thermal grizzly PhaseSheet. Bu ürünlerden temin ederseniz herhangi bir bilgisayarcı işlemi yapabilir. Ancak onda da eski sıvı metalin temizliğini çok özenli yapmaları gerekir. Bu nedenle biraz güvenilir bir yer olsa iyi olur.

İşlemciniz boşta bile 93 derece olduğu için termal limitten dolayı büyük performans kaybı yaşamanız normal. Herhangi bir servis bilgim yok ama sıvı metal ile değişim sağlanmasını istiyorsanız bence doğrudan Asus yetkili servise gönderin. Biraz daha tuzlu olur ama sıvı metal uygulanmış cihazların macun değişimi çok risk barındırıyor. En ufak hataları kısa devreye sebebiyet verebilir.

Alternatif olarak piyasada faz değişimli pad diye bilinen macunları tercih edebilirsiniz. Örnek marka modeller; honeywell ptm7950 (genelde yurtdışı satışlı olur), thermalright heilos v2, thermal grizzly PhaseSheet. Bu ürünlerden temin ederseniz herhangi bir bilgisayarcı işlemi yapabilir. Ancak onda da eski sıvı metalin temizliğini çok özenli yapmaları gerekir. Bu nedenle biraz güvenilir bir yer olsa iyi olur.
Yanıt için teşekkürler Plevne Bilgisayar diye Yenibosna'da bir dükkana yaptırdım 2.5k tuttu şuan boşta 65-70 derece arasında gidiyor ve sorun çözüldü

Geri