Yardım RTX 2060 Super Gaming X ısınma

jkal1

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhabalar. Bir seneye yakındır kasa olarak thermaltake v200 ekran kartı olarak da rtx 2060 super gaming x kullanıyorum. Oyun oynarken tam yükte maksimum 81, ortalama 79-80 derecelerde seyrediyor kartın ısısı. Reddit vb yerlerde yaptığım araştırmalar kadarıyla; ekran kartı bu ısıda throttle bile yapmıyor ama sistemimin ömrü uzun olsun istediğim için sizlere de bir sorma gereği duydum. Ömrü kısalması dışında, ekran kartının bu ısısının diğer parçalara veya direkt kendine nasıl zararları olur? Ekran kartım kalorifer görevi gördüğü için zaten R5 3600X işlemcim de çok ısınıyordu tam yükteyken, onu cooler master ma410p hava soğutucuyla bir şekilde soğuttum. Teşekkürler şimdiden

normal dereceler 70 73 civari diye biliyorum fanları en sonda kullan msi afterburner ile fanları kontrol edebilirsin

Bende de Thermaltake V200 var Asus Rog 2080 Super 70 dereceyi geçmiyor bi terslik olduğu kesin

Yanıtlar için teşekkür ediyorum. MSI'a konuyla ilgili ingilizce bir ticket gönderdim. Garantiye gönderilecekse garantiye göndereceğim, sıkıntısı yoksa da alacağım dönüte göre konuyu tekrar alıntılayacağım-düzenleyeceğim ki başka arkadaşlar da bu konuyla ilgili sıkıntı yaşayacak olursa bilgilensin. Bu kart ile ilgili hiçbir yerde net bir açıklama bulamadım. Hem de hiçbir konuda. Normal rtx 2060slerin aksine 8 gb ve 256 bit olmasının normalinden bir farkı olup olmadığını bile araştırmalarım sonucu bulamadım. Tekrardan hepinize teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
gaming x için 80 dereceler fazla

O kartın 80 derecelere çıkması kesinlikle normal bir durum değil !
Hava sıcaklığına bağlı olarak en fazla 65-68 dereceleri görmeliydiniz.

Ekler

• Ekran Alıntısı123.PNG
    Ekran Alıntısı123.PNG
    43.4 KB · Hit: 44
Ortam sıcaklığını da hesaba katın.
Isılar fazla bence garantisi varsa yollayın.

Evet garantisi var. Ticketa alacağım dönütle gerekirse garantiye göndereceğim

Geri