iBerkTrchn
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1
- İsim
- Ayberk
Merhabalar, geçen gün ekran kartımın sıcaklığını kontrol edeyim diye düşündüm ve sonuçlar beni biraz endişelendirdi.
Ekran kartı modeli RTX 2070 Super Windforce OC 3X (https://www.gigabyte.com/tr/Graphics-Card/GV-N207SWF3OC-8GD-rev-10-11#kf), kasa modelim PowerBoost X58. Fanları hiç değiştirmedim, elime stok olarak ne geldiyse hep onları kullandım. Kasanın hava sirkülasyonu hakkında daha kolay yorum yapabilmeniz için fotoğraflarını yukarıya bıraktım (Egzoz fan ile duvar arası tam 11.5 cm).
Şimdi gelelim sıcaklık değerlerine:
-Apex Legends'ta bütün ayarlar en yüksekteyken 83 dereceye geliyor daha da ilerisine gitmiyor.
-PUBG'de de bütün ayarlar en yüksekteyken 82-84 arası geziyor daha üstünü hiç görmedim.
-Furmark testinde de 11 dakikalık testte 84 dereceye sabitleniyor, 1080P preset test sonuçlarının fotoğrafı da aşağıda.
Şimdi benim sorum şu, bu sıcaklık değerleri normal midir? Çünkü bana ters giden bir şeyler var gibi geldi o yüzden şimdiden garanti sistemini araştırmaya başladım, bir fikir verirseniz çok iyi olur gerçekten.
Not: Antalya'da yaşıyorum, bundan kaynaklandığını düşünmesem de yazayım dedim.