RTX 2070S Ekran Flashlanma Problemi

serqinhos

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar,

Sistemimde kullandığım MSI VENTUS RTX 2070S GP OC ekran kartım ile denediğim monitörlerde FPS düşüşlerinde ekran kararıp kararıp aydınlanıyor. (Bu süre 0.5sn gibi bir süre) Daha önce böyle bir problem yaşayan oldu mu acaba? Ve çözüme ulaşabildiniz mi?

Şu anki monitörüm: MSI OPTIX MAG271CQP (2K Monitör)

Daha önce Gamepower X40 ve LG 24'' 24GL600F Monitörlerde de denedim. Aynı şekilde sorun ile karşılaştım. MSI Afterburn programı yüklüydü, onu silince daha az yapmaya başladı :D Ama yine FPS düşüşlerinde ekran flashlanıyor gibi oluyor. Görsel ekleyemedim çünkü kamerada çok belli olmuyor. Daha önce açılan konulara baktım fakat freesync problemi olan bi arkadaş yazmış, benim problemim öyle değil. Yabancı sitelerde araştırdım VA panel ile uyuşmazlığı var G-Sync'in yazmışlar ama herkes de böyle bir problem yaşamıyor :O

Şimdiden teşekkürler.

V-rate düşürmeyi dene, 144 ise 143 yap. Ardından restart at. CRU üzerinden yapabilirsin.

CRU kullanımında Freesync deaktif oluyor, o maalesef çözüm değil Freesync kapatmak oluyor açıkçası. Benim problemimin freesync ile alakalı olduğunu pek düşünmüyorum, daha çok FPS düşüşlerinde parlaklık artıp düşüyor gibi.

FreeSync neden deaktif olsun ki? Sorunun titreme gibi bir şey değil mi? Ani parlaklık artışı azalışı.

Anlattığın problem genelde Samsung VA panellerde adaptif sync aktifken oluşuyor. Farklı panellerde de oluşuyor ancak Samsung VA'larda daha yoğun. Normalde V-rate düşürmek çözerdi. Şaşırtıcı. Farklı ne yapabilirsin bi' bakayım.

Aynen öyle, şimdi freesync kapatıp denedim tamamen düzeldi problem. Ama o kadar para veriyoruz ve FreeSync özelliği kullanamamak saçma tabi :D TN panelde de yaşadım. İnternetten araştırdığımda CRU ile ayarlayıp çözen arkadaşlar olmuş, DP kablosu değiştirerek çözenler olmuş. Yeni bi DP kablosu sipariş ettim bakalım o çözecek mi problemi.

Şu konuya göz atıp tekrar dener misin?
Reklam olarak algılanmaz umarım, amacım yardımcı olmak.

Aynı bu şekilde denedim zaten, araştırırken o linke de bakmıştım :) teşekkürler hocam çabaların için, çoğu kişi iade etmekten bahsediyor. en kötü freesync kapalı kullanacağım.

İade edip G-Sync modülü olan bir ekran almayı deneyebilirsiniz. En azından uyumluluk açısından bir sıkıntı çekmezsiniz.

tam olarak problem ve monitör bu. Bu arkadaşlar da çözememişler. Freesync kapatmaktan başka çare yok anladığım kadarıyla :D

Geri