Öyle değil yani anakart da önemli bir parça olduğu için daha karar vermemiş olman şaşırttıdaha işlemciyi belirlemeden ana kart almami mi bekliyorsunuz acaba?
Olabilir ama hazır almam toplama deneyeceğim ilk defa birkaç tanıdığımda var o şekilde denerim.İstiyosan bütçe söyle sistem önerilsin direkt
İlk defa pc topluyorum dostum ekonomiden bazı parçaları şimdi bazı parçaları 1 ay sonra fln alacağım ondan böyle.Öyle değil yani anakart da önemli bir parça olduğu için daha karar vermemiş olman şaşırttı
kasa ve monitor için maksimum 40-50 bin (ekran kartı 8 gb almayacağım)Hocam işlemciye 8k gibi bir bütçe ayırıyorsanız. ekran kartı daha iyi seçilebiir. Sizin tam bütçeniz nedir sistem için?
2. El maalesef alamam günümüzde çıkan çogu ekran kartı 8 gb yeterli olur mu bilemediğimden 8 den fazla tercih ediyorum.AMD tercih edebilirsin. Tabii işlemci soketine de bağlı bir olay ama 5000 serisi Ryzenler kullanmanı öneririm. 5 5600 olabilir. Ryzen 7'nin 5000 serisi işlemcilerden bir tanesini tercih edebilirsin. Ve 3060 almanı çok önermem. 2. elden mining yapılmamış 3070 Tİ ya da 3080 alabilirsin. Ama çok fazla bütçen yoksa iyi bir tercih yapmışsın. Render ile uğraşıyorsan 3060 az gelecektir.
Eğer yeni nesil oyunlar oynayacaksan en az 10 gb tercih etmelisin. Ama eğer FPS oyunlarını oynayacaksan iyi bir işlemciyle beraber 8gb tercih etmende sıkıntı yok. Sana ultra ayarlarda çok çok yetecektir2. El maalesef alamam günümüzde çıkan çogu ekran kartı 8 gb yeterli olur mu bilemediğimden 8 den fazla tercih ediyorum.
Sadece fps oynamiyorum hikaye oynuyorum,açık dünya vb.Eğer yeni nesil oyunlar oynayacaksan en az 10 gb tercih etmelisin. Ama eğer FPS oyunlarını oynayacaksan iyi bir işlemciyle beraber 8gb tercih etmende sıkıntı yok. Sana ultra ayarlarda çok çok yetecektir
8 gb bazen az gelebilir.Sadece fps oynamiyorum hikaye oynuyorum,açık dünya vb.
4070 çıkar bu bütçede, siz yeni konu açın en iyisi, bizler yardımcı olalım size.Olabilir ama hazır almam toplama deneyeceğim ilk defa birkaç tanıdığımda var o şekilde denerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
İlk defa pc topluyorum dostum ekonomiden bazı parçaları şimdi bazı parçaları 1 ay sonra fln alacağım ondan böyle.
Mesaj otomatik birleştirildi:
kasa ve monitor için maksimum 40-50 bin (ekran kartı 8 gb almayacağım)