RTX 3060 için değerler nasıl?

Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar herkese merhaba.

Gigabyte Eagle RTX 3060 12 GB model ekran kartı kullanmaktayım.(alalı 2 sene oldu) uzun zamandır sıcaklık değerlerine bakmıyordum. 2-3 gün önce aklıma geldi ve MSI Afterburner indirip bakayım dedim ve iyi ki de bakmışım. Valorant, CS2, PUBG gibi oyunlar ekran kartı sıcaklığı 86-87 derecelere kadar çıkmış. 1 dakikalık FurMark testi yaptığımda ekran kartı sıcaklığı 86-87, hotspot sıcaklığı 106-108 arası oluyordu. Dün VRAM'lar için pullsar ice Dragon thermal pad, GPU için Arctic MX-6 macun ile değiştirdim. Zaten söktüğümde macunlar sert ve kurumuş haldeydi. Değiştirdikten sonra 10 dakikalık FurMark testi yaptığımda ise ekran kartı sıcaklığı Max 76-78, hotspot sıcaklığı ise 90 dereceyi geçmedi. Sizce herhangi bir problem olur mu? Değerler nasıl? Bir de PUBG de düşük ayarlarda ekran kartı 76-80 civarına geliyor. Monitör 2K çözünürlükte.

kral 5-6 ay önce 60-70 arasındaydı. Şuan 80 olması garip değil mi ?
6 Ay önce kıştı gece hava serin oldugu zaman bir test daha yap bide öğlen sıcağında yap ben nisan mayıs gibi yapmıştım aureus modeline 71 çıkmıştı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

macun değişimi olduğu halde 80 derece oluyor.
Hangi macunu sürdün termal macun kurumuş halde 75-80 giden kart sürünce 93 görmüştü

6 Ay önce kıştı gece hava serin oldugu zaman bir test daha yap bide öğlen sıcağında yap ben nisan mayıs gibi yapmıştım aureus modeline 71 çıkmıştı

Hangi macunu sürdün termal macun kurumuş halde 75-80 giden kart sürünce 93 görmüştü
hocam ilk defa değiştirdim üstünde stok macun vardı. arctic mx-6 sürdüm pad'lerde pullsar ice drgaon marka.
stok macunda 86-87 dereceleri görüyordu. MX-6 kullandıktan sonra ise 78-81 derece arasına düştü. siz hangi marka önerirsiniz hem pedler için hem gpu için ?

fan devirlerine bakın fanlara gözle bakın bozuk değilse undervolt yapın
undervolt yapmadan çözemez miyiz peki?

hocam ilk defa değiştirdim üstünde stok macun vardı. arctic mx-6 sürdüm pad'lerde pullsar ice drgaon marka.
stok macunda 86-87 dereceleri görüyordu. MX-6 kullandıktan sonra ise 78-81 derece arasına düştü. siz hangi marka önerirsiniz hem pedler için hem gpu için ?

undervolt yapmadan çözemez miyiz peki?
78-81 derece çok kötü değil klima yoksa. Undervolt yapardım yerinde olsam 5 saniyelik iş beş dakikada kontrol edersin 75e düşer

1 dakikalık test olmaz ama macun değiştirmeden önce 1 dakikalık testte gpu 87-88, hotspot ise 107-108 derecelerde çalışıyordu.
2.resim ise 5 dakikalık olan test. Sizde değerler normal mi ?

Ekler

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    465.1 KB · Hit: 14
  • test2.webp
    test2.webp
    366.9 KB · Hit: 13
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,135