Neler Yeni

RTX 3060 ve Ryzen 5 3600 uyumluluğu ?

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
:(
Arkadaşlar selamlar. Bugün incehesap gaming gecesine özel indirimle şu bilgisayarı sipari verdim.
Ürünü indirimle 12000 TL ye sipariş verdim. Aklımda 2 soru var cevaplarsanız sevinirim.
1) Üründe içinize sinmeyen bir şeyler var mı? Youtube'da yabancı videolarda işlemci ile ekran kartının darboğaz yapabileceği yazıyor. Donanımarşivi forumlarında ise yapmaz denilmiş. İçime bir kurt düştü açıkçası. Sıkıntı oluşturabilecekse telefonla arayıp değiştirmeye çalışacağım.

2) Fiyat hakkında ne düşünüyorsunuz? Keşke almasaydın diyenler nedenini de belirtirlerse sevinirim. Ben bir süredir takip ediyorum fiyatlar arttıktan sonra bu civarda görmedim daha. Genelde 2k daha pahalı diğer sitelerde.
Bir de kasa hakkındaki yorumunuzu alabilir miyim? İlk defa duyduğum marka. Bilginiz var mı vs..
Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. İlk başlığım kusurum olduysa affola ...

samet4747

80+ Platinum
SSD ve PSU daha iyi olabilir di ayrıca game garajda 11 e vardı 10400f versiyonu onun dışında iyi fakat darboğaz olacak çok önemsenecek kadar değil

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SSD ve PSU daha iyi olabilir di ayrıca game garajda 11 e vardı 10400f versiyonu onun dışında iyi fakat darboğaz olacak çok önemsenecek kadar değil
hocam onu görmüştüm galiba. Ekran kartı palitti ya da pny idi. 2 fanlı olduğunu hatırlıyorum. 10400f daha mı iyi acaba. Bir süredir işlemci açısından ryzen daha f/p olduğu için aklımda hep ryzen almak vardı açıkçası. Yorumunuz için teşekkürler bu arada.. Belirtmeyi unutmuşum. Ssd yi adata 630 olarak değiştirdim

samet4747

80+ Platinum
hocam onu görmüştüm galiba. Ekran kartı palitti ya da pny idi. 2 fanlı olduğunu hatırlıyorum. 10400f daha mı iyi acaba. Bir süredir işlemci açısından ryzen daha f/p olduğu için aklımda hep ryzen almak vardı açıkçası. Yorumunuz için teşekkürler bu arada.. Belirtmeyi unutmuşum. Ssd yi adata 630 olarak değiştirdim
Daha kötü bir ssdye geçmişsiniz hocam ve 10400f oyun kısmında 3600'den biraz daha iyi ancak ben yine de amd alırdım fanboy olduğum için. Hayırlı olsun çok takmayın önemsiz şeyler bunlar ekran kartı sadece sistem kadar ediyor zaten :)

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
bir de bütün hazır sistemler neredeyse bu kombinasyonla satılıyor. Rtx 3060 ve R5 3600 olarak. Ona da güvendim açıkçası o yuzden pek sorgulamadım. Başkaları da yorum belirtirse çok mutlu olurum. Uzun zamandır bekliyorum bu anı o yuzden pimpirikliyim biraz kusura bakmayın :D

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
Daha kötü bir ssdye geçmişsiniz hocam ve 10400f oyun kısmında 3600'den biraz daha iyi ancak ben yine de amd alırdım fanboy olduğum için. Hayırlı olsun çok takmayın önemsiz şeyler bunlar ekran kartı sadece sistem kadar ediyor zaten :)
Hocam bir sorum daha var. monitörüm 1080P. 1080p de darboğaz yapıyor demişler forumda. 2k monitör mü almam lazım? Nedir bunun çözümü? Ya da illa ki işlemci mi yükseltmeliyim.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Hocam bir sorum daha var. monitörüm 1080P. 1080p de darboğaz yapıyor demişler forumda. 2k monitör mü almam lazım? Nedir bunun çözümü? Ya da illa ki işlemci mi yükseltmeliyim.
Valla ben anlamadım o mevzuyu. Forumda darboğaz yapıyor diyen de var. Bende yapmadı diyen de var. Test videolarında da bazı oyunlarda yapıyor.

samet4747

80+ Platinum
Darboğaz olacak ama çok olmaz ayrıca güncellemeler ile durum düzeltilir diye düşünüyorum. İşlemcinin de slikon iyi ise bir overclock ile durum çok daha iyi olabilir.
Ayrıca 3060 için 2K monitörü gereksiz görüyorum çünkü çok güçlü değil.

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
çok sağolun hocalar. Youtube dan biraz baktım da 1080p de ortalama yüzde 5 civarında darboğaz yapıyor. Başka birçok sistem toplama videolarına da baktım oralarda da yüzde 3-4-5 civarında. Yani sonuçta' bu seviye bir darboğaz normaldir' kanısına vardım. Abdullah Abimizin topladığı bazı sistemler de keza böyle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

çok sağolun hocalar. Youtube dan biraz baktım da 1080p de ortalama yüzde 5 civarında darboğaz yapıyor. Başka birçok sistem toplama videolarına da baktım oralarda da yüzde 3-4-5 civarında. Yani sonuçta' bu seviye bir darboğaz normaldir' kanısına vardım. Abdullah Abimizin topladığı bazı sistemler de keza böyle.
son bir soru :D
R5 3600 yerine R5 5600x almaya değer miydi? Arada 1260 Tl fark var. Yükseltme seçeneklerinde bu var o yüzden bu ikisini karşılaştırıyorum. Çok sağolun bu arada. İyi geceler

Son düzenleme:

Ferzenk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Berdan Güven
Arkadaşlar selamlar. Bugün incehesap gaming gecesine özel indirimle şu bilgisayarı sipari verdim.
Ürünü indirimle 12000 TL ye sipariş verdim. Aklımda 2 soru var cevaplarsanız sevinirim.
1) Üründe içinize sinmeyen bir şeyler var mı? Youtube'da yabancı videolarda işlemci ile ekran kartının darboğaz yapabileceği yazıyor. Donanımarşivi forumlarında ise yapmaz denilmiş. İçime bir kurt düştü açıkçası. Sıkıntı oluşturabilecekse telefonla arayıp değiştirmeye çalışacağım.

2) Fiyat hakkında ne düşünüyorsunuz? Keşke almasaydın diyenler nedenini de belirtirlerse sevinirim. Ben bir süredir takip ediyorum fiyatlar arttıktan sonra bu civarda görmedim daha. Genelde 2k daha pahalı diğer sitelerde.
Bir de kasa hakkındaki yorumunuzu alabilir miyim? İlk defa duyduğum marka. Bilginiz var mı vs..
Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. İlk başlığım kusurum olduysa affola ...
1080p de bazı oyunlarda (özellikle düşük gereksinimli oyunlarda) ufaktan darboğaz olabiliyor diye biliyorum, ama çok sıkıntı olmaz.
10400f daha iyi besleyecektir.

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
Darboğaz olacak ama çok olmaz ayrıca güncellemeler ile durum düzeltilir diye düşünüyorum. İşlemcinin de slikon iyi ise bir overclock ile durum çok daha iyi olabilir.
Ayrıca 3060 için 2K monitörü gereksiz görüyorum çünkü çok güçlü değil.

Çok dert ettim 2 gündür. İncehesap müşteri hizmetleri ürün değişimimi kabul etmezse diye. Kafamda 50 tane senaryo kurdum. Hafta sonu olduğu için arayamadım da...
Şuan aradım ve Ryzen 5 3600'ü Ryzen 5 5600x ile, adata su630'u da PNY XLR8 500 gb m.2 ssd ile değiştirdim. İçim böyle daha rahat etti
Yardımcı olanlara sonsuz teşekkürler

Top Bottom