kankam ne drop olması nasıl olsun dropOlur.
Hocam cfranko amd işlemciler de oc yapıldığında sadece çoklu çekirdek artıyor buda darboğaza hiç etki etmiyor diyorduStok şekilde yapar. Bir tane soğutucu alırsın uygun fiyata biraz OC yaparsın ve 1080P sorununu çözmüş olursun.
Bunu bilmiyordum. Teşekkür ederim. Eğer doğruysa şaşırtıcı açıkçası.Hocam cfranko amd işlemciler de oc yapıldığında sadece çoklu çekirdek artıyor buda darboğaza hiç etki etmiyor diyordu
Yanlış bilgi olduğunu düşünüyorum. Ryzen 3 3100 ve RX 5500 XT kullanıyorum. Stok ayarlarda Furmark 720p testinde rendersiz 1150 fps alıyordum. Haliyle işlemci darboğaza uğruyordu ekran kartı tam yükte değildi. Ryzen 3 3100'ü 4.5 GHz'e overclock ettiğimde 1350 fps'e fırlamıştı. Etki etmeseydi 200 fps artacağını zannetmiyorum.Hocam cfranko amd işlemciler de oc yapıldığında sadece çoklu çekirdek artıyor buda darboğaza hiç etki etmiyor diyordu
O kadar darboğaz olacağını zannetmiyorum. Hatta yerine göre darboğaz olacağını bile zannetmiyorum. Ryzen 3 3600 o ekran kartını zar zor da olsa 1080p'de besler. Darboğaz olursa da büyük fps kayıplarına yol açmaz.takılmalar vesayre olmaz sadece ekran kartın işlemci yüzünden rtx3060 değil de rtx2060 taklidi yapar yani ekran kartını %30 a varan daralma olur
Testleri var izleyebilirsinizYanlış bilgi olduğunu düşünüyorum. Ryzen 3 3100 ve RX 5500 XT kullanıyorum. Stok ayarlarda Furmark 720p testinde rendersiz 1150 fps alıyordum. Haliyle işlemci darboğaza uğruyordu ekran kartı tam yükte değildi. Ryzen 3 3100'ü 4.5 GHz'e overclock ettiğimde 1350 fps'e fırlamıştı. Etki etmeseydi 200 fps artacağını zannetmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
O kadar darboğaz olacağını zannetmiyorum. Hatta yerine göre darboğaz olacağını bile zannetmiyorum. Ryzen 3 3600 o ekran kartını zar zor da olsa 1080p'de besler. Darboğaz olursa da büyük fps kayıplarına yol açmaz.
Link atarsanız izleyebilirim.Testleri var izleyebilirsiniz