Neler Yeni

RTX 3070 + R5 5600 sistem toplama

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,951
İsim
Enver Eryalçın
Yok, benzer. Aman aman fark yok yani. Zaten Gamerock ile ROG aynı segmentte.
Sıvı soğutma hakkında ne gibi düşünceniz var ? Fiyatını kesinlikle haketmez hatda 360mm fiyatını 2500₺ civarında olacağına bile eminim, ama performans hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Balance değerin üzerine almam hatta özelleştirme yapıp pompa devirini son hızında kullanıp Fanları 45C, %25 & 70C, %45 geçtikten sonrada %100 çıkacak şekilde ayarlarım büyük ihtimal ile.

T.P.G.

80+ Titanium
Sıvı soğutma hakkında ne gibi düşünceniz var ? Fiyatını kesinlikle haketmez hatda 360mm fiyatını 2500₺ civarında olacağına bile eminim, ama performans hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Balance değerin üzerine almam hatta özelleştirme yapıp pompa devirini son hızında kullanıp Fanları 45C, %25 & 70C, %45 geçtikten sonrada %100 çıkacak şekilde ayarlarım büyük ihtimal ile.
5600X için çok ama çok abartı derim. PF360 neyine yetmiyor 🤣

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,951
İsim
Enver Eryalçın
5600X için çok ama çok abartı derim. PF360 neyine yetmiyor 🤣
Corsair hoşuma gidiyordu malzeme kalitesiyle ama bu sefer malzeme kalitesi sadece gözüme çarpmadı performansı dünyada en iyi sıvı soğutma listesiyle yarışıyor. Corsair almasaydım büyük ihtimal ile NZXT Kraken Z73, Asus Rog Ryujin 360 veya ARCTIC Liquid Freezer II 420 seçecektim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Furkan Aslan Stock soğutucu ve Ryzen 3600 ile Auto Frekans, 1.20V 90 dereceyi stress testinde gördükten sonra sıvı soğutmanın farkını iyi anladım. Önceden Cooler Master ML240L RGB vardı 4.3GHz, 1.35V ile 73 derecelerde seyrediyordu. Bu 5600X tekli çekirdeği 600 seviyelerin de ben bunu biraz daha overclock yapıp 630 seviyelerine çekip online oyunlarda Biraz daha olsun akıcılık artsın diye 4.9 belki bu capellix ile 5GHz all core 1.35V ile çıkarım diye alasım var. Görünüşüde çok dikkat çekici baktıkça bakasın gelir yani. Birde Palit'in sayfasına giriş yapabiliyor musunuz bende hata veriyor.

Son düzenleme:

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,951
İsim
Enver Eryalçın

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,951
İsim
Enver Eryalçın

OnlyEmreks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Emre kara
Sıvı soğutma olarak PF360 performansını bilmiyorum, araştırmadım ama şuan piyasada bulunan ve karşılaştırmada bile geride kalan Arctic Liquid Freezer II 360 dan bile iyi midir bilemeyeceğim. Önerdiğiniz güç kaynaklarına bakacağım özelliklerine fiyatını da kıyaslayarak seçebilirim. Ama Inno3D almamya bilindik bişey alasım var, zaten OverClock lada işim yok ekran kartında. Soğutması iyi olsun fan sesi yüksek olmasın yeter Asus Dual 3070 OC alasım vardı ama onunda fan devri yüksek sıcaklığı 65 derecenin üstünü geçmemesine rağmen.
Bu arada önerdiğiniz ramden kullanmıyorum, şuan kullandığım CMW16GX4M2C3200C16 bu model yanına bi kit daha alıp hem 32GB yapmak hemde Quad Channel çalıştırıp Ryzen 5 5600x de 10-15FPS elde etmek. İşlemciyi de All Core 4.9GHz O.C. yaparım 5-7 FPS de ordan elde etsem yeterde artar düşüncesindeyim.

2li ram ile 4lü ram arasında performans farkı yok

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,951
İsim
Enver Eryalçın
Onlara bakmadım, ama UV yaparsın fan hızını aşağı çekersin yine 65 dereceyi geçmez.
Asus Rog Strix'in fiyatı bu marka arasında 300TL fark olsa keşke. MSI anakart dan Asus Rog Strix anakart'a geçtiğim de arasındaki yazılım farkını ve malzeme kalitesini direk ortaya koymuştu aşırı şaşırtmışdı beni. Asus Rog Strix soğutmasını hep MSI ile kıyaslardım bu ekran kartı nasıl bundan daha iyi soğutması olabiliyor diye. Palit'e Garanti ve yazılım konusunda ne kadar güvene bilirim bilmiyorum soğutması ve kaslı olması güven veriyor tabi ki.

2li ram ile 4lü ram arasında performans farkı yok
Ryzen 5000 serisinde var, oyun testlerine baktım.

T.P.G.

80+ Titanium
Asus Rog Strix'in fiyatı bu marka arasında 300TL fark olsa keşke. MSI anakart dan Asus Rog Strix anakart'a geçtiğim de arasındaki yazılım farkını ve malzeme kalitesini direk ortaya koymuştu aşırı şaşırtmışdı beni. Asus Rog Strix soğutmasını hep MSI ile kıyaslardım bu ekran kartı nasıl bundan daha iyi soğutması olabiliyor diye. Palit'e Garanti ve yazılım konusunda ne kadar güvene bilirim bilmiyorum soğutması ve kaslı olması güven veriyor tabi ki.

Ryzen 5000 serisinde var, oyun testlerine baktım.
Garanti konusunda sıkıntı çıkarmaz dostum merak etme, en köklü markalardan bu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,697
Üyeler
166,064
Son üye
konyaveli21
Top Bottom