Neler Yeni

RTX 3080 TI Stoklar ve Fahiş Fiyatlar Ne Zaman Düzelir? 2. El Alınır mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Walter White
Merhabalar arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır indirimleri takip ederek sistemimi topluyorum son ekran kartı kaldı, 3080 ti almayı düşünüyorum ama fahiş fiyatların düşmesini beklemekten yoruldum gerçekten. Bi ara vatanda evga 3080 ti 17k civarı satılmıştı ama bütçe olmadığı için alamamıştım, şuanda bütçe var ama fahiş fiyatlar yani 21,5 k altında 3080 ti yok. Rtx 4000 serisi çıktı ve rtx 3000 serisi fiyatlar hala fahiş, bir fiyat stabilitesi yok yani. Anlamadığım nokta gerçekten stok sıkıntısı mı var yoksa firmalar elinde bekletip fahiş fiyata ne kadar satarsam kardır mantığında mı bekletiyor? Sizce aralık sonuna kadar tekrar indirim görür müyüz? Yılbaşından sonra 22k civarına bile 3080 ti bulunmayacak gibi gözüküyor :confused:

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
2.ele kaldık hocam artık...
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben asla sıfır kart almam yani nerdeyse yarı fiyatına görüyorum kartları artık

3090 13-14k
6900 xt 9-10k

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,537
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3
AMD daha ucuz o zaman ondan al. Yani bence saçma. Edit yada Programla uğraşmuyorsan.

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Walter White
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
AMD daha ucuz o zaman ondan al. Yani bence saçma. Edit yada Programla uğraşmuyorsan.
Biliyorum da da yapay zeka, render, adobe tasarım, video edit vs. için de kullanacağım hocam, nvidia tercihim.

rave

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
Ahmet Şeker
hocam 0 alınacak zaman değil bence garantili sıfıra yakın 2. el bakabilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Walter White
hocam 0 alınacak zaman değil bence garantili sıfıra yakın 2. el bakabilirsiniz
Yani son çare o gözüküyor ama şuana kadar hiç 2. el ekran kartı satın almadım nasıl olur bilemiyorum artık. Sıfırda en azından taksit avantajı da oluyor.

kırmızışarapp

80+ Silver
Merhabalar arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır indirimleri takip ederek sistemimi topluyorum son ekran kartı kaldı, 3080 ti almayı düşünüyorum ama fahiş fiyatların düşmesini beklemekten yoruldum gerçekten. Bi ara vatanda evga 3080 ti 17k civarı satılmıştı ama bütçe olmadığı için alamamıştım, şuanda bütçe var ama fahiş fiyatlar yani 21,5 k altında 3080 ti yok. Rtx 4000 serisi çıktı ve rtx 3000 serisi fiyatlar hala fahiş, bir fiyat stabilitesi yok yani. Anlamadığım nokta gerçekten stok sıkıntısı mı var yoksa firmalar elinde bekletip fahiş fiyata ne kadar satarsam kardır mantığında mı bekletiyor? Sizce aralık sonuna kadar tekrar indirim görür müyüz? Yılbaşından sonra 22k civarına bile 3080 ti bulunmayacak gibi gözüküyor :confused:
İkinci el temiz bakmanızı öneririm. Geçenlerde 18-19k ya 3090 founder edition satılıyordu.

Kutusu hiç açılmamış...

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Walter White
İkinci el temiz bakmanızı öneririm. Geçenlerde 18-19k ya 3090 founder edition satılıyordu.

Kutusu hiç açılmamış...
Daha önce hiç 2. el ekran kartı alışverişim olmadı, eğer alacak olursam nelere dikkat etmeliyim, mesela ürün az kullanılmışsa özellikle hangi testleri yaptırmalıyım ? Bazı ilanlarda yurtdışı ürünler oluyor onların garantisi Türkiye'de geçiyor mu?

Son düzenleme:

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Sarı sitede sıfır kapalı kutu zotac gaming 3090 19,9k ya satılıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Walter White
Sarı sitede sıfır kapalı kutu zotac gaming 3090 19,9k ya satılıyor
Hocam anlıyorum da güven nasıl oluyor mesela alırsam da elden teslim alırım anca yani, sıfır denilmesine rağmen kullanılmış çıkma ihtimali olabilir mi?

kırmızışarapp

80+ Silver
Daha önce hiç 2. el ekran kartı alışverişim olmadı, eğer alacak olursam nelere dikkat etmeliyim, mesela ürün az kullanılmışsa özellikle hangi testleri yaptırmalıyım ? Bazı ilanlarda yurtdışı ürünler oluyor onların garantisi Türkiye'de geçiyor mu?
Benchmark testleri yapmanız lazım. İllaha ki mining falan yapıldıysa anlaşılır. Yurt dışı ürünlerin markasına göre değişiyor garanti işlemleri. Benim fikrimce en iyi yapılması gereken sıfır kutusu ucuz ürün almak. Dediğim gibi sıfır 3090 founders edition 18k gibi bir fiyattaydı. Buna benzer ucuz fiyatlar yakalayabilirsiniz.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Hocam anlıyorum da güven nasıl oluyor mesela alırsam da elden teslim alırım anca yani, sıfır denilmesine rağmen kullanılmış çıkma ihtimali olabilir mi?
Hocam mesela ekran kartı zotac gaming 3090 olsun yapacağınız bu ekran kartının sıfır kutu açılımını dikkatlice izleyin satıcının yanında kutuyu açarken bütün parçalar kullanım kılavuzu dahil hepsi olduğu yerde mi(kutuyu açarken video çekmeniz daha iyi olur)
sonra testleri yapın sıcaklık değerlerinde anormallik var mı
Çalışma frekanslarında bir oynama olmuş mu bunları dikkat edin
Benim aklıma gelenler bunlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Walter White
@SertAy @Dash Zeus eyvallah hocam tavsiyeleriniz için.

Başka tavsiyesi olan var mı? Yeni yıla girmeden sıfır 18-20k arası 3080 ti indirimi görür müyüz?

Top Bottom