Çözüldü✓ RTX 3080'li Sistem Tavsiye

Reaksiyon skoru
17
Bütçe
37500
Herkese merhaba,

Arkadaşım vasıtası ile tanıdık birisinden mining yapılmamış, temiz bir 3080 buldum. 13.5k verip aldım. Vatan'dan da sıfır i9-11900 işlemci aldım 6k ile. Bu ikisini de iade etme şansım ve yeniden toplama şansım var.
Birkaç adet sorum var benim.

1- Şu anlık uygun ve iyi mi gidiyorum, ekran kartı ve/veya işlemci seçeneklerim yanlış mı?
2- Ekran kartı ve işlemci okay ise şayet, bunların devamında nasıl bir yol izlemeliyim? Diğer parçalar neler olmalı?
3- Sıvı soğutma şart mı? 4-5k vermem gerekecek çünkü.

Not: Şu anki kalan bütçem 20k civarında. İşlemci ve ekran kartı iadesi dahilinde toplam bütçem 35-40k civarında.
Not 2: Şimdilik şunu al, 3-4 aya bunu alırsın gibi bir şey pek söz konusu olmayabilir. Ortalama olarak 1-1,5 yıl ekstra bir şey alamam.

O işlemciyi iade edin. Ekran kartını biraz pahalıya almışsınız. 40K bütçeye 4070 ti bile toplanabilir. Bence iade edin.

Kasa sizin tercihiniz.

3080 li de sistem toplarız da 4070ti ile de bütçene göre iyi bişey çıkar belki birazcık asabiliriz o kadar bence ikisini de iade et sana güncel güzel bir sistem yapalım

Yarın güneş doğar doğmaz işlemci ve ekran kartını iade edin. Diyeceklerim bu kadar.

İşlemciyi de ekran kartını da ucuza aldığımı sanıyorum ben de :D Önerilere açığım, bayağıdır PC toplamıyorum ve piyasayı hiç bilmiyorum. 40k bütçe zar zor çıkarırım gibi. 35k civarlarını aşmaması daha önceliğim açıkçası. Yarımcı olursanız çok sevinirim

İşlemciyi iade et muhakkak, Intel alıyosan 13. Nesil bi işlemci al, i5 13600 alabilirsin

O işlemciyi iade edin. Ekran kartını biraz pahalıya almışsınız. 40K bütçeye 4070 ti bile toplanabilir. Bence iade edin.

Kasa sizin tercihiniz.
Gerçekten bilmediğim için soruyorum;
Galax, Zotac gibi markalar genelde hep bir tık daha ucuz oluyor. Saat hızlarından ötürü mü böyle oluyor, ufak tefek farklar mı var genel olarak? Galax markasını hiç bilmiyorum mesela.

Galax, Zotac gibi markalar genelde hep bir tık daha ucuz oluyor. Saat hızlarından ötürü mü böyle oluyor, ufak tefek farklar mı var genel olarak? Galax markasını hiç bilmiyorum mesela.
Bu sistem güzel olmuş. ekran kartı pahalı olunca çok iyi olacak diye bir şey yok, hatta MSI un bazı modelleri soğutma açısından çok başarısız. Galax ve zotac güvenilir markalarıdır, tr garantisi olsun yeter, üzmez

2 marka da çok kalitelidir hocam. Çekinmeden alabilirsiniz. Kendim Zotac 4070Ti Trinity OC kullanıyorum, hem performans hem soğutma olarak gayet iyi. Sorunuzda saat hızları ile bir alakası olup olmadığını sormuşsunuz. Bu kartlar 2310 base clock ve 2610 boost clock ile nvidia tarafından chipset olarak hazırlanmıştır. Ekran kartı üreten markalar bazı modellerde sadece ufak miktarda overclock yapıp bunu satar. Bu overclock ise oyunlarda maximum 2-3 fps etkiler. Göz ardı etseniz yeridir diyebilirim.

Hiç bir farkı yok. MSI ve Asus gereksiz pahalı sadece. Onun nedeni de insanların bilgisizliğinden dolayı başka markalara ön yargılı yaklaşmasından kaynaklı. Herkesin ağzında sadece MSI ve Asus olunca haliyle pahalı oluyorlar. Modelden modele soğutma performansı değişiyor. Attığım model Gaming X ile Suprim X arasında bir performansta. Onların fiyatı da ortada. Sırf markanın adı için o parayı, vermek enayilik olur.

Cevap veren, detaylıca açıklayan herkese çok teşekkür ederim öncelikle. İyi ki tanıdık vasıtası ile aldık, kazıklanmışız resmen :D Gündüz direkt olarak işlemcinin de ekran kartının da iadesini gerçekleştireceğim.

Son olarak işlemci konusunda AMD hiç kullanmadım. Intel kullandım hep. Bu yukarıdaki öneriyi biraz araştırıp anakart ve işlemci değişikliğine gitsem olur mu? Yoksa Intel yerine AMD daha iyi, bu fiyata bundan iyi işlemci çıkmaz mı dersiniz? Bu konuda da fikir verirseniz çok sevinirim

Cevap veren, detaylıca açıklayan herkese çok teşekkür ederim öncelikle. İyi ki tanıdık vasıtası ile aldık, kazıklanmışız resmen :D Gündüz direkt olarak işlemcinin de ekran kartının da iadesini gerçekleştireceğim.

Son olarak işlemci konusunda AMD hiç kullanmadım. Intel kullandım hep. Bu yukarıdaki öneriyi biraz araştırıp anakart ve işlemci değişikliğine gitsem olur mu? Yoksa Intel yerine AMD daha iyi, bu fiyata bundan iyi işlemci çıkmaz mı dersiniz? Bu konuda da fikir verirseniz çok sevinirim
am5 soket anakart ve işlemci almak daha mantıklı. İleriye dönük olur. İntel 14. nesilde soket değiştirecek ama AMD am4'te olduğu gibi uzun yıllar bu soket üzerinden devam edecek. Bi 3-4 yıl sonra işlemci değiştirmeye kalkarsanız İntel'de anakartı da değiştirmek zorunda kalırsınız ama am5 sokette öyle bir derdin olmaz, işlemciyi al tak yaparsın olur biter.

AMD, 7000 serisi ile muazzam işler çıkardı. Kendim 7700X kullanıyorum ve tam anlamıyla canavar gibi işlemci. Diğer arkadaşında yukarıda dediği gibi AM5 soketler uzun süre destek almaya devam edecek. O yüzden AMD almanızı tavsiye ederim.

Geri