Neler Yeni

Rtx 4060 performansta sorun varmı ?

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Yağız DERELİ
Peki termal limiti kaldırıpta daha fazla performans veremez mi ?
Termal limit cihazı korumak için konur. Bu nedenle kaldırmanızı kesinlikle önermiyorum. Bunun yerine fan hızınızı artırmak veya temizlik ve termal macun değişimlerini daha sık yapmak gibi çözümleri öneririm. Zaten performansta büyük bir farkımız yok sizin ortalama 158fps, benim 161fps. Furmark 140w ile sınırları zorluyor. Sizin kullanım senaryonuzda ekran kartınız 110w değerini çok geçmez ve daha serin çalışır. Dolayısı ile tam performansta kullanırsınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Sjsjsjsjjssj
Termal limit cihazı korumak için konur. Bu nedenle kaldırmanızı kesinlikle önermiyorum. Bunun yerine fan hızınızı artırmak veya temizlik ve termal macun değişimlerini daha sık yapmak gibi çözümleri öneririm. Zaten performansta büyük bir farkımız yok sizin ortalama 158fps, benim 161fps. Furmark 140w ile sınırları zorluyor. Sizin kullanım senaryonuzda ekran kartınız 110w değerini çok geçmez ve daha serin çalışır. Dolayısı ile tam performansta kullanırsınız.
Fanlar maksimum çalışıyor kendim termal macununu değiştiremiyorum
Garanti dışı kalıyomuş

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Yağız DERELİ
Fanlar maksimum çalışıyor kendim termal macununu değiştiremiyorum
Garanti dışı kalıyomuş
Doğrudur hocam, bakım için servise yollayabilirsiniz. Buna ihtiyacınız olup olmadığını da oyun esnasında MSI afterburner oyun içi göstergeleri ile sistem bileşenlerinin sıcaklığını takip ederek anlayabilirsiniz. Referans değerleri size söyleyeyim: oyun esnasında işlemciniz devamlı 95-100 derece arası çalışıyorsa veya ekran kartınız devamlı 85-87 derece çalışıyorsa bakım yaptırmayı düşünün derim.

Ayrıca yayın amaçlı kullanım için ekran kartınızdan değil de işlemcinizden limitleneceğinizi düşünüyorum. Onu da şu şekilde test edebilirsiniz: MSI afterburner ile yayın denemesi sırasında oyun içi göstergeler ile değerleri takip edin. Eğer yayın kapalıyken ekran kartını %98-100 arası kullanan bir oyun, yayın sırasında %80-90 seviyelerine düşmeye başlarsa işlemciden dolayı throttle yaşıyorsunuz anlamına gelir.

Senerr

80+ Bronze
Arkadaşlar işlemci i7 12700H ekran kartı rtx 4060 140w performansı nasıl sorun varmı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Vsync açık
Acer Nitro 5 mi bu ?

87 derece ideal max sıcaklık daha üst bir termal ısıya çıkmaması iyi bişey , sistem kendini koruyor olabilir hız aşırtma gibi özelliklerle bu durumu aşabilirsiniz ama çok önermiyorum gayet iyi gözüküyor
Yanlış söylüyorsunuz, 87 derece termal sınır zaten 4060 mobile için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Sjsjsjsjjssj
Acer Nitro 5 mi bu ?

NH.QM0EY.007

Doğrudur hocam, bakım için servise yollayabilirsiniz. Buna ihtiyacınız olup olmadığını da oyun esnasında MSI afterburner oyun içi göstergeleri ile sistem bileşenlerinin sıcaklığını takip ederek anlayabilirsiniz. Referans değerleri size söyleyeyim: oyun esnasında işlemciniz devamlı 95-100 derece arası çalışıyorsa veya ekran kartınız devamlı 85-87 derece çalışıyorsa bakım yaptırmayı düşünün derim.

Ayrıca yayın amaçlı kullanım için ekran kartınızdan değil de işlemcinizden limitleneceğinizi düşünüyorum. Onu da şu şekilde test edebilirsiniz: MSI afterburner ile yayın denemesi sırasında oyun içi göstergeler ile değerleri takip edin. Eğer yayın kapalıyken ekran kartını %98-100 arası kullanan bir oyun, yayın sırasında %80-90 seviyelerine düşmeye başlarsa işlemciden dolayı throttle yaşıyorsunuz anlamına gelir.
Öyle bişey olursa ne yapmam gerekiyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Mert Güler
Acer Nitro 5 mi bu ?

İdeal max demişim hocam zaten yanlış olan nedir anlamadım , olması gereken max sıcaklık o anlamında kullandım

Senerr

80+ Bronze
İdeal max demişim hocam zaten yanlış olan nedir anlamadım , olması gereken max sıcaklık o anlamında kullandım
termal sıcaklığa gelmemesi iyi demişsiniz ben ona izafeten yazdım.

NH.QM0EY.007

Normalde benden yüksek fps almanız gerekiyor ama almıyorsunuz temp limitten dolayı.
RTX 4060 mobile power.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Mert Güler

Normalde benden yüksek fps almanız gerekiyor ama almıyorsunuz temp limitten dolayı.
Alıntıyı görüntüle
Bende 4060 kullanıyorum Asus rog strix g16 kimi zaman 90 derecelere çıkıyor , markadan markaya farklılık gösterir

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Yağız DERELİ

Alıntıyı görüntüle
Bu furmark 1.38.1 versiyon hocam, furmark 2.4.3 ile yapmış arkadaş. Bir de öyle deneyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Mert Güler
Hatta armoury create üzerinden termal sınır 87 , g helper kullanarak daha üst seviyelere çıkabilirsiniz ama önermiyorum

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Yağız DERELİ
NH.QM0EY.007

Yani sıcaklık sorunu yaşarsanız bakıma yollayacaksınız, işlemci yayınlarda throttle yaparsa undervolt veya güç limitlerinin ayarlarında değişiklik yapabilirsiniz. Ama yine de çok büyük farklar elde edemezsiniz bilginiz olsun. Siz bir yayın açmayı deneyin ve değerleri takip edin de ondan sonra yorumlarız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,572
Üyeler
166,231
Son üye
alperen24444
Top Bottom