Merto merto
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
- Bütçe
- 140000
Pandemi dönemi topladığım desktop sistemimi laptop değişikliği üzerinden bir geçiş planlamaktayım. Uzun vadeli kullanım ile ofis+oyun olacak şekilde ve laptopların genel performanslarını da düşünerek 5070 - 5070ti ve 5080 gibi kartlara sahip Asus, Msi ve Lenovo gibi üst segment cihazları incelemeye başladım. Bu cihazların 100K ve üzeri olması sebebiyle mağazadan inceleyerek almak istesem de bilinen mağazalar ile konuştuğumda bu modellerin mağaza gösteriminde olmadığını halen 4050 li kartı sistemlerin store da sergilendiğini görüyorum. Bu cihazların sadece internetten alınabildiği belirtiliyor. Bu tip cihazlara dair tam detaylara haiz olmadığım için üzerinde karara vardığım birkaç modeli ve sorularımı altta belirttim. Sizin görüşlerinizin de satın alımımda benim açımdan önemli olacağını belirtmek isterim. Yardımcı olmanız dileklerimle.
Cihazlarda genel beklentimi ve soruları maddelendirerek sormak istedim;
thunderbolt 4 dock sahibiyim bu sebeple intel core ultra 9 işlemcilere bakınıyorum. USB-4 lerde halen thunderbolt seviyesinde olmadığı belirtiliyor. İntel veya Amd üzerinden sizin öneriniz hangi işlemcidir ?
Intelde ki 275HX - 285H veya diğer işlemciler arasında sizin bir öneriniz var mıdır ?
18 ve 16 inch cihazlar arasında soğutma açısından performans farklılıkları var mıdır ?
tüm cihazlar plastik kaplama mıdır ?
asus' un kendi sayfasında satılan cihazlarda win kurulu görünmüyor, lisans ücreti ile bu kurulumu yaparak cihaz teslimi firmaca yapılmakta mıdır ?
ekran kartlarında watt değerleri önemli olduğundan altta ki modeller için MSİ ve Lenovo açısından performans farkı olabilir mi ?
Asus
Asus üzerinde ilk olarak zephyrus 2025 modellere baktım ancak ramların cihaza lehimli olduğunu, arttırılamadığını ve TR de sadece 32gb lık versiyonun bulunduğunu öğrendiğimden vazgeçtim.
Asus rog model logosu ışıklı kapakları tercih ederim ancak strix scar ve strix modellerinden hangileri bu özelliktedir ? netten bakıldığında bir karışıklık hakim sayfalarda.
shop.asus.com
shop.asus.com
shop.asus.com
shop.asus.com
shop.asus.com
shop.asus.com
Msi
MSI ve Asus arasında ekran kartı kıyaslaması olarak bakıldığında hangi markayı uzun dönem kullanımı için önerirsiniz ?
www.vatanbilgisayar.com
www.vatanbilgisayar.com
Lenovo
www.vatanbilgisayar.com
Cihazlarda genel beklentimi ve soruları maddelendirerek sormak istedim;
thunderbolt 4 dock sahibiyim bu sebeple intel core ultra 9 işlemcilere bakınıyorum. USB-4 lerde halen thunderbolt seviyesinde olmadığı belirtiliyor. İntel veya Amd üzerinden sizin öneriniz hangi işlemcidir ?
Intelde ki 275HX - 285H veya diğer işlemciler arasında sizin bir öneriniz var mıdır ?
18 ve 16 inch cihazlar arasında soğutma açısından performans farklılıkları var mıdır ?
tüm cihazlar plastik kaplama mıdır ?
asus' un kendi sayfasında satılan cihazlarda win kurulu görünmüyor, lisans ücreti ile bu kurulumu yaparak cihaz teslimi firmaca yapılmakta mıdır ?
ekran kartlarında watt değerleri önemli olduğundan altta ki modeller için MSİ ve Lenovo açısından performans farkı olabilir mi ?
Asus
Asus üzerinde ilk olarak zephyrus 2025 modellere baktım ancak ramların cihaza lehimli olduğunu, arttırılamadığını ve TR de sadece 32gb lık versiyonun bulunduğunu öğrendiğimden vazgeçtim.
Asus rog model logosu ışıklı kapakları tercih ederim ancak strix scar ve strix modellerinden hangileri bu özelliktedir ? netten bakıldığında bir karışıklık hakim sayfalarda.
ROG SCAR 18 (2025) Ultra 9 & RTX 5090 | ASUS TR Satın Alın
ROG Strix SCAR 18 (2025) G835 Harika oyun makineleri harika bir GPU'ya ihtiyaç duyar, bu yüzden SCAR 18'i yeni nesil NVIDIA® GeForce RTX™ Dizüstü Bilgisayar GPU'su ile donattık. Yeni nesil Intel® Core™ işlemcinin gücüyle desteklenen en iyi oyun. 8 Performans ve 16 Verimli çekirdekle, bu yeni...
ROG Strix SCAR 18 (2025) Intel® Ultra 9 NVIDIA RTX5080 | Asus TR E-Store Satın Alın
ROG Strix SCAR 18 (2025) G835 Harika oyun makineleri harika bir GPU'ya ihtiyaç duyar, bu yüzden SCAR 18'i yeni nesil NVIDIA® GeForce RTX™ Dizüstü Bilgisayar GPU'su ile donattık. Yeni nesil Intel® Core™ işlemcinin gücüyle desteklenen en iyi oyun. 8 Performans ve 16 Verimli çekirdekle, bu yeni...
ROG Strix SCAR 16 (2025) Intel® Ultra 9 NVIDIA RTX5090 | Asus TR E-Store Satın Alın
ROG Strix SCAR 16 (2025) G635 Performans güç gerektirir, bu nedenle SCAR 16'yı maksimuma çıkardık. Turbo modunda, maksimum watt CPU için 55W ve GPU için inanılmaz derecede yüksek 175W'tır. Intel® Core™ Ultra 9 işlemci 275HX güçle desteklenen en iyilerle oyun oynayın. 8 Performans ve 16 Verimli...
ROG Strix G18 (2025) Intel® Ultra 9 NVIDIA RTX5080 | Asus TR E-Store Satın Alın
ROG Strix G18 (2025) Bir Strix makinesi olarak G18, oyun performansının sınırlarını zorlamak için sıfırdan tasarlandı. Bu, sisteme nefes alma ve maksimum potansiyeline kadar hız aşırtma imkanı veren bir termal çözüm tasarladığımız anlamına gelir Yüksek performanslı oyun makineleri yüksek...
ASUS ROG Strix G18 G815LR-S9157 – 18” Ekran, RTX 5070Ti, Üst Düzey Oyun Performansı | ASUS TR Satın Alın
ROG Strix G18 (2025) G815 Intel® Core™ Ultra 9 275HX işlemci sayesinde güvenle oyun oynayın. NVIDIA® GeForce RTX™ 5070Ti Dizüstü Bilgisayar GPU'su ve 32 GB DDR5-5600 RAM ciddi oyun gücü ile desteklenen 2025 Strix G18, oyun oynamanızı en yüksek performansta tutmak için mükemmel miktarda güce...
ROG Strix G16 2025 G614 Gaming Laptop | ASUS TR
ROG Strix G16 (2025) G615 Intel® Core™ Ultra 9 275HX işlemci sayesinde güvenle oyun oynayın. NVIDIA® GeForce RTX™ 5070 Dizüstü Bilgisayar GPU'su ve 32 GB'a DDR5-5600 RAM ciddi oyun gücü ile desteklenen 2025 Strix G16, oyun oynamanızı en yüksek performansta tutmak için mükemmel miktarda güce...
Msi
MSI ve Asus arasında ekran kartı kıyaslaması olarak bakıldığında hangi markayı uzun dönem kullanımı için önerirsiniz ?
Msi Stealth 18HX AI Core Ultra 9 Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Msi Stealth 18HX AI Core Ultra 9 Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Msi Vector 18HX AI Core Ultra 9 notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Msi Vector 18HX AI Core Ultra 9 notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Lenovo
Lenovo LegionPro 7 2.Nesil Core Ultra 9 Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Lenovo LegionPro 7 2.Nesil Core Ultra 9 Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da