Rtx 5000 serisi oyuncu tip laptop önerisi

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
140000
Pandemi dönemi topladığım desktop sistemimi laptop değişikliği üzerinden bir geçiş planlamaktayım. Uzun vadeli kullanım ile ofis+oyun olacak şekilde ve laptopların genel performanslarını da düşünerek 5070 - 5070ti ve 5080 gibi kartlara sahip Asus, Msi ve Lenovo gibi üst segment cihazları incelemeye başladım. Bu cihazların 100K ve üzeri olması sebebiyle mağazadan inceleyerek almak istesem de bilinen mağazalar ile konuştuğumda bu modellerin mağaza gösteriminde olmadığını halen 4050 li kartı sistemlerin store da sergilendiğini görüyorum. Bu cihazların sadece internetten alınabildiği belirtiliyor. Bu tip cihazlara dair tam detaylara haiz olmadığım için üzerinde karara vardığım birkaç modeli ve sorularımı altta belirttim. Sizin görüşlerinizin de satın alımımda benim açımdan önemli olacağını belirtmek isterim. Yardımcı olmanız dileklerimle.

Cihazlarda genel beklentimi ve soruları maddelendirerek sormak istedim;
thunderbolt 4 dock sahibiyim bu sebeple intel core ultra 9 işlemcilere bakınıyorum. USB-4 lerde halen thunderbolt seviyesinde olmadığı belirtiliyor. İntel veya Amd üzerinden sizin öneriniz hangi işlemcidir ?
Intelde ki 275HX - 285H veya diğer işlemciler arasında sizin bir öneriniz var mıdır ?
18 ve 16 inch cihazlar arasında soğutma açısından performans farklılıkları var mıdır ?
tüm cihazlar plastik kaplama mıdır ?
asus' un kendi sayfasında satılan cihazlarda win kurulu görünmüyor, lisans ücreti ile bu kurulumu yaparak cihaz teslimi firmaca yapılmakta mıdır ?
ekran kartlarında watt değerleri önemli olduğundan altta ki modeller için MSİ ve Lenovo açısından performans farkı olabilir mi ?

Asus

Asus üzerinde ilk olarak zephyrus 2025 modellere baktım ancak ramların cihaza lehimli olduğunu, arttırılamadığını ve TR de sadece 32gb lık versiyonun bulunduğunu öğrendiğimden vazgeçtim.
Asus rog model logosu ışıklı kapakları tercih ederim ancak strix scar ve strix modellerinden hangileri bu özelliktedir ? netten bakıldığında bir karışıklık hakim sayfalarda.

Msi

MSI ve Asus arasında ekran kartı kıyaslaması olarak bakıldığında hangi markayı uzun dönem kullanımı için önerirsiniz ?

Lenovo

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,948
Üyeler
183,923
Son üye
haredur
Geri