RTX 5070 sistem uyumlu mu?

KKKK0606

80+
Reaksiyon skoru
4
Selamlar dün RTX5070 aldım ama i9-9900K ile düzgün çalışmadı CS:GO'da 150-180FPS'lerde takıldı nedense Valorant'ta da 300FPS'i aştığını görmedim AC Valhalla'da test ettiğimde 110-130 FPS'leri gördü 2K full ayarlarda ama oyun birden kapandı FPS testi yaparken 2 defa. AI ile konuştuğumda Power Supply kaynaklı olabileceğini söylde PSU'm neredeyse 5-6 yıllık voltajlarında dalgalanma olup yetmeyebileceğini söyledi bende tüm PC'yi değiştirmeye karar verdim çünkü neyi denersem deneyim FPS artmadı bir türlü CS'de.

Elimde RTX 5070 MSI Trio OC modeli var.
Diğer parça düşüncelerim.
Anakart: Gigabyte B760M D3HP DDR5 5600MHz(OC)
İşlemci: Intel Core i5 14600KF 3.5GHz
RAM: Kingston 32 GB(2x16 GB) Beast 5200 MHz CL36 DDR5.
Kasa ve PSU pek bilgim yok en fazla bir parada ödemek istemiyorum bunlara
İtopya'da: Vento VG22al 750W tempered glass USB 3.0 mesh ARGB e-ATX kasa + FSP 750W PSU var PSU ile birlikte ya da sadece kasa olarak MSI MAG Forge M100a önermişti AI.

Sizce parçalar uyumlu mu değiştirmem gereken bir şeyler var mı? İtopya'dan toplamayı düşünüyorum. Maksimum 25k harcayabilirim 20-22K bandında oluyor galiba bu parçalarda.

Selamlar dün RTX5070 aldım ama i9-9900K ile düzgün çalışmadı CS:GO'da 150-180FPS'lerde takıldı nedense Valorant'ta da 300FPS'i aştığını görmedim AC Valhalla'da test ettiğimde 110-130 FPS'leri gördü 2K full ayarlarda ama oyun birden kapandı FPS testi yaparken 2 defa. AI ile konuştuğumda Power Supply kaynaklı olabileceğini söylde PSU'm neredeyse 5-6 yıllık voltajlarında dalgalanma olup yetmeyebileceğini söyledi bende tüm PC'yi değiştirmeye karar verdim çünkü neyi denersem deneyim FPS artmadı bir türlü CS'de.

Elimde RTX 5070 MSI Trio OC modeli var.
Diğer parça düşüncelerim.
Anakart: Gigabyte B760M D3HP DDR5 5600MHz(OC)
İşlemci: Intel Core i5 14600KF 3.5GHz
RAM: Kingston 32 GB(2x16 GB) Beast 5200 MHz CL36 DDR5.
Kasa ve PSU pek bilgim yok en fazla bir parada ödemek istemiyorum bunlara
İtopya'da: Vento VG22al 750W tempered glass USB 3.0 mesh ARGB e-ATX kasa + FSP 750W PSU var PSU ile birlikte ya da sadece kasa olarak MSI MAG Forge M100a önermişti AI.

Sizce parçalar uyumlu mu değiştirmem gereken bir şeyler var mı? İtopya'dan toplamayı düşünüyorum. Maksimum 25k harcayabilirim 20-22K bandında oluyor galiba bu parçalarda.
Sadece oyun oynuyorsaniz Intel yerine AMD islemci oneririm, ram de 6000 mhz 30 cl hesapli ramler var patriot viper, vento kasa fena degildir FSP PSU ile gelen ama buna da bir bakin derim XPG K Mesh Kyber 750W 80+ kasa + gold PSU

Sadece oyun oynuyorsaniz Intel yerine AMD islemci oneririm, ram de 6000 mhz 30 cl hesapli ramler var patriot viper, vento kasa fena degildir FSP PSU ile gelen ama buna da bir bakin derim
aynı performansı veren amd işlemciler ne kadar fiyattaki acaba pek bi bilgim yok amd tarafında.

aynı performansı veren amd işlemciler ne kadar fiyattaki acaba pek bi bilgim yok amd tarafında.
9600x olabilir eger ayni fiyat bandında istiyorsaniz ama biraz daha butceyi acabiliyorsaniz 9700x, 7800x3d ilaç gibi gelir.
Intel'in kötü yanı bu soket bitti 1700 yeni islemci gelmeyecek, am5 platformunun ömrü daha var ileri yönelik güzel bir hareket olur. Adamlar hala am4 e cpu cikariyor, yeni x3d islemcisi geliyor am4 e yakinda

9600x olabilir eger ayni fiyat bandında istiyorsaniz ama biraz daha butceyi acabiliyorsaniz 9700x, 7800x3d ilaç gibi gelir.
Intel'in kötü yanı bu soket bitti 1700 yeni islemci gelmeyecek, am5 platformunun ömrü daha var ileri yönelik güzel bir hareket olur. Adamlar hala am4 e cpu cikariyor, yeni x3d islemcisi geliyor am4 e yakinda
peki bahsettiğiniz soket farkı neyi etkiliyor ki ?
Ek olarak o kadar bütçem yok maalesef zaten sadece ekran kartı ile biteceğini düşünüp ekran kartını aldım ama uymadığını görünce dünden beri düşünüyorum ekonomik ve güçlü şekilde neleri alabilirim diye en ekonomik ve güçlü şekilde bu sistemi kurayım dedim ddr5 olarak anakartı ve ramlerimide güncellemiş olayım dedim.

peki bahsettiğiniz soket farkı neyi etkiliyor ki ?
Ek olarak o kadar bütçem yok maalesef zaten sadece ekran kartı ile biteceğini düşünüp ekran kartını aldım ama uymadığını görünce dünden beri düşünüyorum ekonomik ve güçlü şekilde neleri alabilirim diye en ekonomik ve güçlü şekilde bu sistemi kurayım dedim ddr5 olarak anakartı ve ramlerimide güncellemiş olayım dedim.
Soket olayı şu, şimdi bu yeni ddr5 intel anakartı aldınız diyelim, ona sadece günümüzdeki mevcut intel işlemcileri takabilirsiniz,1 yıl sonra 2 yıl sonra çıkacak ddr5 intel işlemciler farklı soket olucak ve onlara geçmek için tekrar anakart değiştirmeniz gerekicek. Oynamayı çok istediğiniz gereksinimleri çok yüksek bir oyun çıktı diyelim, yeni nesil bir işlemci almaya karar verdiniz, anakartı tekrar değiştirmeniz gerekir.

Amd de bu durum daha uzun soluklu, Intel 2 yılda bir soket değiştiriyor malesef.

Sizin sisteme alternatif olarak amd versiyonu

Bu şekilde 17487 TL yapiyor ramler 6000mhz 30 cl, anakarttan m2 sogutucu geliyor ve ddr5 + am5 e geçmiş oluyorsunuz

Sizin sisteme alternatif olarak amd versiyonu

Bu şekilde 17487 TL yapiyor ramler 6000mhz 30 cl, anakarttan m2 sogutucu geliyor ve ddr5 + am5 e geçmiş oluyorsunuz
Birde bu eklenirse gayet iyi olur.

Geri