Neler Yeni

Çözüldü✓ RTX 5070Ti ve 13600kf ile Darbogaz Yasiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Feridun Oztuna
Merhaba, 1 hafta once ki Gaming gecesinden Gainward 5070 Ti Phoenix ekran karti modelini aldim. Kart bana sali gunu teslim edildiginden beri her seyi yapmama ragmen bu darbogaz sorununu cozemedim. Yasadigim darbogaz cok anlamsiz. Oyunlarin lobi ekranlarinda veya benchmark modlarinda tam yukte calisabilen ekran kartim nedense oyunlarin icine girince darbogaz yapmaya basliyor.

Mesela CS:GO lobisinde veya Cyberpunk benchmark modunda tam yukte vermesi gereken FPS'leri veren ekran kartim oyuna girince darbogaz yapmaya basliyor. Islemcim 13600KF bu ekran kartini 2K yuksek ayarlarda gayet besleyebilen bir islemci. Ekran kartlarinin testleri ile alakali video yayinlayan YouTube kanallarindan bunu teyit ettim. Anakart modelim ASUS B660 mk D4 modeli.
DDR4 32 GB RAM'lere sahibim. ASUS ROG STRIX 750G PSU kullanıyorum. Hava sogutucum da islemciyi gayet iyi sogutuyor.

Denemedigim driver ve BIOS versiyonu kalmadi.Hatta format bile attim PC'ye. Ancak bir sonuç alamadim. Yani neyi yanlış yapiyorum gercekten bilmiyorum. Ekran karti test programlarinda gayet iyi sonuç veriyor. Iade etmek istesem iade de almayacaklar :)...

Neyi yanlış yapiyorum gercekten anlayamamis ve delirmek uzere bir haldeyim. Gerekli ekran goruntulerini aşağıda sizlerle paylaşacağım. Yardimlarinizi bekliyorum...

Not: SİSTEM,
Ekran karti : 5070ti
islemci : 13600kf
anakart : asus b660mk d4
ram : kingston 32gb ddr4 3200mhz
psu: asus rog strix 750g
kasa: asus prime ap201
sogutucu: thermalright phantom spirit
ssd: 2 adet bir tanesi mushkin bir tanesi kingston m2 ssd

!!!!!Cozuldu!!!
Steamle alakali bir sorunmus. Neden kaynaklandigi konusunda bir fikir sahibi degilim ancak oyunlari steam harici bir platformdan yukleyince duzelmisti. Bugun sistemi yeniden formatladim ve steami yeniden kurdum. Suan bir sorun yasamiyorum.

Ekler

• cyberpunkbenchmarksonuc.png
    cyberpunkbenchmarksonuc.png
    3.4 MB · Hit: 44
  • cyberunkoyunici.png
    cyberunkoyunici.png
    634.4 KB · Hit: 42
  • furmark3.png
    furmark3.png
    47.5 KB · Hit: 42
Son düzenleme:

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
643
İsim
ahmet
lobide darboğaz genelde oyunların lobi menu ayarları ile çözülüyor diye hatırlıyorum oyun lobide kendini düşük moda çekiyor 1080p açmış gibi darboğaza sokuyor herşeyi fullle sen

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Feridun Oztuna
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
lobide darboğaz genelde oyunların lobi menu ayarları ile çözülüyor diye hatırlıyorum oyun lobide kendini düşük moda çekiyor 1080p açmış gibi darboğaza sokuyor herşeyi fullle sen
hocam lobide darbogaz yasamiyorum aksine full yukte kullanabiliyor ekran karti kendini. oyuna girince darbogaz yiyorum. :)

Halloween

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Ertan
13600K oldukça güçlü bir cpu. İşlemci darboğaz olucağını sanmıyorum.

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Melih Baygör
konudan bağımsız ekran kartının teknik özelliklerini kontrol ettin mi? eksik rop vs var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Feridun Oztuna
konudan bağımsız ekran kartının teknik özelliklerini kontrol ettin mi? eksik rop vs var mı?
yok hayir baktim
Mesaj otomatik birleştirildi:

13600K oldukça güçlü bir cpu. İşlemci darboğaz olucağını sanmıyorum.
evet yapmiyor zaten. cyberpunk 2077 benchmark modunda tam yukte beslerken oyuna girince darbogaz yemeye basliyorum. baska oyunlarda da bu sekilde. vallahi kafayi yemek uzereyim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Hasan Reiz
13600 okadar da güçlü değil. Ayrıca o izlediğiniz testler 6000 mhz üstü ram ile yapılıyor. Sizin ram ile arada %10 civarı fark yapar. Bide muhtemelen anakartınızda pcie 5.0x16 slotu yok ekran kartını pcie 4.0x16 ya taktınız o da bi %20 kaybettirir

Cwenna

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Aykut
monitöründe gsync varsa kapat öyle dene bi de i5-13600KF’de E-core olayına bak

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Feridun Oztuna
13600 okadar da güçlü değil. Ayrıca o izlediğiniz testler 6000 mhz üstü ram ile yapılıyor. Sizin ram ile arada %10 civarı fark yapar. Bide muhtemelen anakartınızda pcie 5.0x16 slotu yok ekran kartını pcie 4.0x16 ya taktınız o da bi %20 kaybettirir
evet anakartim sistemdeki en zayif parca kabul ediyorum ama benchmark modunda veya furmark testlerinde yeterli performansi veren ekran karti neden oyuna girince darbogaz yapar. ayni oyunu ayni ayarlarda benchmark modunda calistiyorum vermesi gereken fpsi veriyor tam yukte. ama oyuna girince darbogaz yiyorum.

deniyorum hemen hocam

hocam yirtilmayi onleyici modu kapattim ancak herhangi bir sonuc alamadim. 13600kf e-core olayindan neyi kasttettiniz tam olarak onu anlamadim. lutfen biraz aciklarmisiniz.

Son düzenleme:

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Melih Baygör
hocam bilgin yanlış, pcie sürümleri arasında bahsettiğin gibi yüzde 20 lik bir fark yok. en fazla yüzde 3, o farkta 5090 ile 4k ayarlarda oluyor. pcie3 bile günümüz kartları için yeterli.

mesela furmark yaptığında ne durumda hocam değerler?

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
386
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
bu işlemci bu sisteme darboğaz yapmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Hasan Reiz
pcie3 bile günümüz kartları için yeterli.
Vay arkadaş dünyanın en değerli şirketinde çalışıp malzemeyi üreten mühendisler kartın specs kısmına PCle 5.0 yazıyor, bizim bluelektro kullanıcı adı olan biri de çıkıp PCle 3.0 yeter diyor çok tuhaf

Merdo06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Mert
Hocam tüm oyunlarda durum aynı mı ?

Top Bottom