RTX 5080 Forza horizon 5 kendi kenine kapanıyor

Size aradığınız tek çözümü söyleyeyim. Oyunu açmadan önce görev yöneticisinden Ayrıntılar sekmesinden explorer.exe'yi kapatın. explorer.exe kapalı kaldığı sürece oyununuz çökmeyecek. Daha sonra ister shift+delete yapın isterseniz ctrl+shift+esc yapıp Görev Yöneticisini açın. Yeni görev çalıştır deyip explorer.exe yazıp tekrardan gezgini açın. Konunun PSU ile, ekran kartı ile, işlemci ile hiçbir alakası yok tamamen Microsoft'un sıkıntısı.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Ekran kartım rtx 5080 en son driver yüklü Forza Horizon 5 te kendi kendine oyun kapanıyor 4K ultrada ışın izlemede ultrada oynuyorum acaba bundan kaynaklı olabilir mi dicem ama vram 9 gb kullanıyor oyunda daha 7 gb boş :(
Dosya bütünlüğünü İKİ KEZ doğrula

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: XPCX
explorer.exe her zaman kapalı zaten hiç kullanmıyorum da zaten sadece google chrome kurmak için açmıştım
Sizin dediğiniz Explorer değil benim dediğim. Bilgisayarda bulunan Dosya Gezgini ya da direkt Dosya Klasörünün ana çalıştırıcısı ve sizin masaüstünüz. İkisi farklı şeyler. Zaten bu normal görev yöneticisinde de değil Ayrıntılar kısmında farklı bir görevdir uygulama ile karıştırmayın. Siz benim dediğimi yapın. Dediğim gibi benim de oyunum kapanıyordu, arkadaşlarımın da. 6 kişinin sorunu çözüldü bu şekilde. Tabii size kalmış ister yapın ister yapmayın ben doğru tek çözümü yazıyorum yine de buraya.
1765298910456.webp

• İnanılmaz
Sizin dediğiniz Explorer değil benim dediğim. Bilgisayarda bulunan Dosya Gezgini ya da direkt Dosya Klasörünün ana çalıştırıcısı ve sizin masaüstünüz. İkisi farklı şeyler. Zaten bu normal görev yöneticisinde de değil Ayrıntılar kısmında farklı bir görevdir uygulama ile karıştırmayın. Siz benim dediğimi yapın. Dediğim gibi benim de oyunum kapanıyordu, arkadaşlarımın da. 6 kişinin sorunu çözüldü bu şekilde. Tabii size kalmış ister yapın ister yapmayın ben doğru tek çözümü yazıyorum yine de buraya. Alıntıyı görüntüle
Anladım hocam teşekkür ederim 🙂

• Muhteşem
Geri