Rust oyununda fps drop

Miustea

80+
Reaksiyon skoru
0
Ekran kartım Gtx 1650 işlemcim de i3 10100f 16 gb da ramim var. 70 80 fps oynarken ara sıra drop giriyor. Çözümünü bilen var mı ?

Ram, işlemci ve ekran kartı bu üçünden de dolayı olabilir. Güncellemek lazım sistemi.

Komple mi güncellemeliyim sizce
Bütçene göre değişir bu aslında. Elindekini satıp bütçeni de ekleyince neler alabiliyorsun onu bir düşünmek lazım.
Yanlış bilgilendirme yapmak istemem ama ya üzerinden baya zaman geçti sanırım ram ve ya ekran kartımı güncelleyince bu sorunu çözmüştüm. Oyuna girince drop fakat oluyordu. En yoğunu ilerleyen zamanlarda geri atıp atıp duruyor. Savaşça çok sıkıntı.

Bütçene göre değişir bu aslında. Elindekini satıp bütçeni de ekleyince neler alabiliyorsun onu bir düşünmek lazım.
Yanlış bilgilendirme yapmak istemem ama ya üzerinden baya zaman geçti sanırım ram ve ya ekran kartımı güncelleyince bu sorunu çözmüştüm. Oyuna girince drop fakat oluyordu. En yoğunu ilerleyen zamanlarda geri atıp atıp duruyor. Savaşça çok sıkıntı.
Aslında hiç bir bütçe sıkıntım yok ama biraz cimriyim hocam. DDR5 geçmek lazım ama sanırım

Rust gibi oyunlar bellek ve VRAM'i su gibi içerler. Geçenlerde bir arkadaş değerlerini attı, ekran kartının 16 GB VRAM'ini bile aşıyordu oyun. Aştığı zaman bellekten tüketiyor. Bellekler, ekran kartı bellekleri kadar hızlı olmadığından arkadaş takılma yaşıyor.

Rust 32 GB bellek ve 16 GB VRAM'li bir ekran kartı istiyor. Buna rağmen ayarların bazılarını düşürerek oynamanız gerekiyor. Nedeni ise sunucuda insanlar yapılarını yapabiliyorlar. Bu yapılar ana oyunun optimizasyonundan bağımsız sistem kaynaklarına ekstra yük bindiriyor.

Ben yerinizde olsam güzel bir B850 anakart, 9700X işlemci, 9070 XT 16 GB ekran kartı ve 2x16 GB toplamda 32 GB bellekli bir sistem alırdım.

Veya şu tarz bir sistem. Sistemi örnek amaçlı atıyorum. Almaya karar verirseniz bütçe ve ayrı konu açıp belirtin.

Kısaca Rust, Squad, Arma tarzı oyunlar seviyorsanız sisteminiz yetersiz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,446
Üyeler
189,267
Son üye
ahmetburakyilmaz610@gmail
Geri