Neler Yeni

Rüzgar türbini ile elektrik üretmek

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emrah DAL
Selam. Okulda aldığım proje dolayısıyla rüzgar türbini maketi yapacağım. Bu projenin içerisine akü şarj devresi ve inverter devresini de ilave etmiş hocamız. Nasıl yapılacağı hakkında kısa ve öz bir bilgi verebilir misiniz? Bağlantı ve hangi elemanları kullanmam gerektiğini vs.

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,096
İsim
Yusuf Eyili
Şema okumayı, bağlantı birimlerinin sıra ve bağlantı yolunu anlatmadan mı proje verdi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emrah DAL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şema okumayı, bağlantı birimlerinin sıra ve bağlantı yolunu anlatmadan mı proje verdi?
Hayır bunların hepsini anlattı. İnverter kısmı kafamı karıştırdığı için kullanacağım malzemeler konusunda yardım almak istedim. Vize notu olarak proje hakkında bilgi vereceğimiz için böylesi güzel bir fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Akın akıldan üstün dedikleri için forum sitelerinden de yardım almak istedim.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,506
İsim
ArtiAnius
Hayır bunların hepsini anlattı. İnverter kısmı kafamı karıştırdığı için kullanacağım malzemeler konusunda yardım almak istedim. Vize notu olarak proje hakkında bilgi vereceğimiz için böylesi güzel bir fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Akın akıldan üstün dedikleri için forum sitelerinden de yardım almak istedim.
chatgpt ve bard a bunları sorduğunda tamamen tüm bağlantıları söylüyor kanka bir ona bak istersen

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,096
İsim
Yusuf Eyili
İnverter olayını anlamadım tribün voldunu şebeke voltuna mı çevirmenizi istedi? Eğer öyle is tribünden elde ettiğiniz voltajı regülatör ile 12-24-36-48v a çevirip direk invertöre verebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emrah DAL
chatgpt ve bard a bunları sorduğunda tamamen tüm bağlantıları söylüyor kanka bir ona bak istersen
Ya kanki aslında bağlantı falan sıkıntı yok ama kullanacağım elemanlar konusunda bir bataklıktayım, kafam karışık açıkcası. En azından vize sorum için bir ön bilgi elde etsem gerisini getirebilirim.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,506
İsim
ArtiAnius
chatgpt ve bard gene yardımcı olcaktır

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emrah DAL
İnverter olayını anlamadım tribün voldunu şebeke voltuna mı çevirmenizi istedi? Eğer öyle is tribünden elde ettiğiniz voltajı regülatör ile 12-24-36-48v a çevirip direk invertöre verebilirsiniz.
Aynen öyle. Türbinden elde edilen enerji inverter içerisindeki devre ile aküyü şarj ediyor ve DC-AC dönüşüm ile Alternatif sinyal elde ediyoruz fakat bunu yaparken kullanacağım elemanlar kafamı karıştırıyor.

Aynen öyle. Türbinden elde edilen enerji inverter içerisindeki devre ile aküyü şarj ediyor ve DC-AC dönüşüm ile Alternatif sinyal elde ediyoruz fakat bunu yaparken kullanacağım elemanlar kafamı karıştırıyor.
konuyla ilgili bilgim yok ama tam olarak neresi kafa karıstırıyor bi tane rüzgar gülü bir akü bir de invertor olcak işte nasıl bi dönüştürücü aradığını bilmiyorsan en küçüklerinden lazım malum rüzgar türbünü küçük olacak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,946
Üyeler
160,911
Son üye
Can2701
Top Bottom