Neler Yeni

RX 5600 XT ekran kararma sorunu

orionthor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
okan
20.4.3 gelen son sürüme güncelledim şu an kararma olmuyor yapmam gereken test varmı hangi kısımda sorun oldugunu nasıl anlayabilirim yoksa driver kaynaklı bir sorunmuydu

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
20.4.3 gelen son sürüme güncelledim şu an kararma olmuyor yapmam gereken test varmı hangi kısımda sorun oldugunu nasıl anlayabilirim yoksa driver kaynaklı bir sorunmuydu
büyük ihtimalle driver kaynaklıydı sen oyun oyna eskisi gibi kararma olacakmı bak

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
oyunu geçtim windows+Q ile arama ekranına geçtiğimde de ekran kararıyor esc ile arama ekranını kapatınca ekran geliyor

monitör HDMİ kablosu ile bağlı ekranım bu ViewSonic VX2758-C-mh
Beni de etiketlerseniz görebilirim mesajınızı cevapla diyip cevabınızı belirtin. Tamamdır sorun %90 hdmi ile alaakalı displayport kablonuz var mı monitöre dp ile bağlanabilir misiniz ?
Ben aynı sorunu 2.5ay çektim fakat şu an iyiyim. Displayport ile bağlandığımdan beri ekran kararma sorunları sıfır, hiç olmadı yani. Öncesinde hdmi ile bağlıydım ve her gün aynı sorun devam ediyordu. Ayrıca psu için dediklerimi lütfen dikkate alın. Bir de 20.4.2'de kalın sürüm olarak geçtiyseniz de yeni sürümü ddu ile silip 20.4.2 yükleyin. Buradan nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz:

orionthor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
okan
Beni de etiketlerseniz görebilirim mesajınızı cevapla diyip cevabınızı belirtin. Tamamdır sorun %90 hdmi ile alaakalı displayport kablonuz var mı monitöre dp ile bağlanabilir misiniz ?
Ben aynı sorunu 2.5ay çektim fakat şu an iyiyim. Displayport ile bağlandığımdan beri ekran kararma sorunları sıfır, hiç olmadı yani. Öncesinde hdmi ile bağlıydım ve her gün aynı sorun devam ediyordu. Ayrıca PSU için dediklerimi lütfen dikkate alın. Bir de 20.4.2'de kalın sürüm olarak geçtiyseniz de yeni sürümü ddu ile silip 20.4.2 yükleyin. Buradan nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz:
Ben aynı sorunu 2.5ay çektim fakat şu an iyiyim. Displayport ile bağlandığımdan beri ekran kararma sorunları sıfır, hiç olmadı yani. Öncesinde hdmi ile bağlıydım ve her gün aynı sorun devam ediyordu. Ayrıca PSU için dediklerimi lütfen dikkate alın. Bir de 20.4.2'de kalın sürüm olarak geçtiyseniz de yeni sürümü ddu ile silip 20.4.2 yükleyin. Buradan nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz:

Bu modelde DP giriş yok 2 adet hdmi girişi var diye biliyorum olmadı farklı bir kablo ile deniycem
ekran kartında soldan 2. olana takılı su anda yanlış olana mı taktım acaba (görsel ekledim)
PC yi alırken çok bütçem yoktu yarısından fazlasını karttan çektim kart borcunu biraz kapatırsam dediğiniz gibi adam akıllı en az 500 w 80+ sertifikalı bi psu almayı düşünüyorum zaten ama en azından bir süre idare ederim sanırım birde sunu belirteyim bilgisayarı ilk aldığımda eski bir monitörüm vardı 17 inc kare monitör dell marka sadece vga girişi vardı onu hdmi dönüştürücü ile kullanıyordum onda böyle bir sorun yoktu yeni monitörü takınca bu sorunla karşılaştım

Açıkcasışu anda bütçe sıfır :) 240 gb ssd oyunlara yetmediği için evde sağlam olan 1 adet 500 gb hdd ve 320 gb hdd vardı ek olarak bunlarıda montajladım bunlaral alakalı bir sorun oldugunu düşünmüyorum ama monitörü ilk aldıgımda bunlar takılı değilkende aynı sorun vardı sonra kendiliğinden düzelmişti

Ekler

• 5e46ba4fb7dbf1.82416334_omnpjkeqilfhg_500.jpg
    5e46ba4fb7dbf1.82416334_omnpjkeqilfhg_500.jpg
    35 KB · Hit: 31

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Bu modelde DP giriş yok 2 adet hdmi girişi var diye biliyorum olmadı farklı bir kablo ile deniycem
ekran kartında soldan 2. olana takılı su anda yanlış olana mı taktım acaba (görsel ekledim)
PC yi alırken çok bütçem yoktu yarısından fazlasını karttan çektim kart borcunu biraz kapatırsam dediğiniz gibi adam akıllı en az 500 w 80+ sertifikalı bi PSU almayı düşünüyorum zaten ama en azından bir süre idare ederim sanırım birde sunu belirteyim bilgisayarı ilk aldığımda eski bir monitörüm vardı 17 inc kare monitör dell marka sadece vga girişi vardı onu hdmi dönüştürücü ile kullanıyordum onda böyle bir sorun yoktu yeni monitörü takınca bu sorunla karşılaştım

Açıkcasışu anda bütçe sıfır :) 240 gb ssd oyunlara yetmediği için evde sağlam olan 1 adet 500 gb HDD ve 320 gb HDD vardı ek olarak bunlarıda montajladım bunlaral alakalı bir sorun oldugunu düşünmüyorum ama monitörü ilk aldıgımda bunlar takılı değilkende aynı sorun vardı sonra kendiliğinden düzelmişti
O zaman sıkıntı hdmi ile alakalı dediğim gibi hdmi iyi gelmiyor amd kartlara, bir çok kişide bu problem var aslında. Bende de vardı hdmi ile kullanmıyorum,rahatım şu an.

orionthor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
okan
O zaman sıkıntı hdmi ile alakalı dediğim gibi hdmi iyi gelmiyor amd kartlara, bir çok kişide bu problem var aslında. Bende de vardı hdmi ile kullanmıyorum,rahatım şu an.
KABLODAMI SORUN ACABA YOKSA EKRAN KARTINDA YANLSI YERE Mİ TAKMISIM

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
KABLODAMI SORUN ACABA YOKSA EKRAN KARTINDA YANLSI YERE Mİ TAKMISIM
Yanlış yere takamazsın hocam hdmi kabloyu ekran kartının hdmi kısmına takacaksın işte. Sorun aslında kabloda değil amd'de. Fakat displayport ile bağlanabilirsen monitör sorun kalakcak %90, bende öyle kalktı sorun.

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
PC yi alalıda 1 ay olmadı şimdiye kadar yoğun bi şekilde kullandım gerekli stress testlerini de yaptım bir sorun cıkmadı 1 gece de olması ilginç geldi ekrankartı driver a güncelleme gelmiş onu güncelliyorum şimdi bi deniyeyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

20.8.2 yüklü idi 20.8.3 güncellemesi gelmiş onu gördüm yapıyorum şimdi
20.2.2 kur.

Top Bottom