DenizAktaş
80+ Bronze
Dahası
Merhaba, bu konuda RX 5700 ekran kartına sahip olanların bu karta 5700 XT VBIOS'u flashlayarak nasıl %10-%11 daha performanslı hale getirebileceklerini açıklayacağım.
Bu işlem öncesi ve sonrası Furmark testleri (MSI RX 5700 Mech GP OC) :
RX 5700 Stock VBIOS
1080p Puanı: 7667 Puan (128 FPS) Max GPU Sıcaklığı: 74°C
1440p Puanı: 4972 Puan (83 FPS) Max GPU Sıcaklığı: 77°C
RX 5700 XT VBIOS
1080p Puanı: 8254 Puan (143 FPS) Max GPU Sıcaklığı: 76°C
1440p Puanı: 5369 Puan (92 FPS) Max GPU Sıcaklığı: 77°C
Peki bu işlemi nasıl yapabiliriz?
Öncelikle C:\ sürücüsünün içine Flash isminde bir klasör açıyoruz.
Sonrasında -Buradan- ATI ATIFlash / AMD VBFlash isimli flashlama yazılımını indiriyoruz ve ZIP dosyasından çıkartarak açtığımız Flash isimli klasörün içine atıyoruz.
Ardından -Buradan- Ekran kartımızın markasına ve modeline uygun olarak bir 5700 XT VBIOS indiriyoruz. (Ekran kartının marka ve modeli kesinlikle aynı olmalı)
Benim ekran kartım MSI RX 5700 Mech GP OC olduğu için resimde kırmızıyla işaretlediğim yerden ekran kartımın marka ve modelini seçtim ve uygun olan VBIOS'u indirdim. Siz de kendi ekran kartınızın marka ve modelini bularak XT VBIOS'unuzu indirin.
Ardından indirdiğiniz BIOS'u, C:\ sürücüsüne açtığınız Flash isimli klasöre atın.
İndirdiğiniz BIOS'a uygun bir isim verin. Örneğin 5700XT.rom sonraki aşamalarda bu isme ihtiyacınız olacak.
Bütün bu işlemlerden sonra CMD'yi Yönetici olarak çalıştırın.
CMD açılınca sırası ile aşağıdaki işlemleri yapın
cd\ yazıp enterlayın.
cd flash yazıp enterlayın.
C:\Flash> kısmı geldiğinde;
dir yazın.
amdvbflash -i kodunu yazıp enterlayın ve bekleyin.
Gelen bölümde;
Adapter değerinin 0 olmasına ve test kısmında pass yazmasına dikkat edin.
Ardından;
amdvbflash -p 0 -f 5700XT.rom yazıp enterlayın. (5700XT.rom yazan yerde indirdiğiniz BIOS'a verdiğiniz ismin yazması gerekiyor.)
ve işlemlerin tamamlanmasını bekleyin. Aşağıdaki gibi Restart System To Complete VBIOS Update. yazısını gördüğünüzde bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.
Bilgisayarınız açıldığında DDU ile Güvenli Mod'da ekran kartı sürücünüzü silip, WHQL sertifikalı 5700 XT sürücünüzü kurabilirsiniz.
Tebrikler! Ücretsiz olarak %10-%11 ekstra performans kazandınız
Bu işlem öncesi ve sonrası Furmark testleri (MSI RX 5700 Mech GP OC) :
RX 5700 Stock VBIOS
1080p Puanı: 7667 Puan (128 FPS) Max GPU Sıcaklığı: 74°C
1440p Puanı: 4972 Puan (83 FPS) Max GPU Sıcaklığı: 77°C
RX 5700 XT VBIOS
1080p Puanı: 8254 Puan (143 FPS) Max GPU Sıcaklığı: 76°C
1440p Puanı: 5369 Puan (92 FPS) Max GPU Sıcaklığı: 77°C
Peki bu işlemi nasıl yapabiliriz?
Öncelikle C:\ sürücüsünün içine Flash isminde bir klasör açıyoruz.
Sonrasında -Buradan- ATI ATIFlash / AMD VBFlash isimli flashlama yazılımını indiriyoruz ve ZIP dosyasından çıkartarak açtığımız Flash isimli klasörün içine atıyoruz.
Ardından -Buradan- Ekran kartımızın markasına ve modeline uygun olarak bir 5700 XT VBIOS indiriyoruz. (Ekran kartının marka ve modeli kesinlikle aynı olmalı)
Benim ekran kartım MSI RX 5700 Mech GP OC olduğu için resimde kırmızıyla işaretlediğim yerden ekran kartımın marka ve modelini seçtim ve uygun olan VBIOS'u indirdim. Siz de kendi ekran kartınızın marka ve modelini bularak XT VBIOS'unuzu indirin.
Ardından indirdiğiniz BIOS'u, C:\ sürücüsüne açtığınız Flash isimli klasöre atın.
İndirdiğiniz BIOS'a uygun bir isim verin. Örneğin 5700XT.rom sonraki aşamalarda bu isme ihtiyacınız olacak.
Bütün bu işlemlerden sonra CMD'yi Yönetici olarak çalıştırın.
CMD açılınca sırası ile aşağıdaki işlemleri yapın
cd\ yazıp enterlayın.
cd flash yazıp enterlayın.
C:\Flash> kısmı geldiğinde;
dir yazın.
amdvbflash -i kodunu yazıp enterlayın ve bekleyin.
Gelen bölümde;
Adapter değerinin 0 olmasına ve test kısmında pass yazmasına dikkat edin.
Ardından;
amdvbflash -p 0 -f 5700XT.rom yazıp enterlayın. (5700XT.rom yazan yerde indirdiğiniz BIOS'a verdiğiniz ismin yazması gerekiyor.)
ve işlemlerin tamamlanmasını bekleyin. Aşağıdaki gibi Restart System To Complete VBIOS Update. yazısını gördüğünüzde bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.
Bilgisayarınız açıldığında DDU ile Güvenli Mod'da ekran kartı sürücünüzü silip, WHQL sertifikalı 5700 XT sürücünüzü kurabilirsiniz.
Tebrikler! Ücretsiz olarak %10-%11 ekstra performans kazandınız