Neler Yeni

RX 5700 XT ISI SORUNUhakkında yardımlarınızı beklıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gökhan tarhan
Öncelikle herkese merhabalar forumumuz hayırlı olsun..
Gelelim BÜYÜK sıkıntıma yeni almış olduğum "msi rx 5700 xt mech oc" modelini kullanıyorum gerek stres testlerinde gerekse oyunlarda normal gpu sıcaklıgı 70-75 arasında iken memory sıcaklıgı 90-93 leri zorluyor 10 15 dk oyun oynayıp denıyorum kasanın temperli camı bile belirgin şekilde ısınıyor (105-110 derecelere kadar normal yazılmıs bazı sitelerde fakat bu değerler bile fazla bence) msi afterburner veya amd radeon ile undervolt yapıp sorunu çözenler olmus ortalama 10 15 derece düşüş sağlamıslar ama nasıl yapılcak bilmiyorum işin ehli birisinden yardım beklıyorum değerler Ne sekilde olmalı nasıl ayar yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim..

KuoNN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Mirsad Eldem
Bellekler için o sıcaklık değerleri normal. GPU sıcaklığı maksimum kaç derece oluyor? 70-75 dereceyi geçmiyorsa sorun yok.

saphary

80+
Öncelikle herkese merhabalar forumumuz hayırlı olsun..
Gelelim BÜYÜK sıkıntıma yeni almış olduğum "msi rx 5700 xt mech oc" modelini kullanıyorum gerek stres testlerinde gerekse oyunlarda normal gpu sıcaklıgı 70-75 arasında iken memory sıcaklıgı 90-93 leri zorluyor 10 15 dk oyun oynayıp denıyorum kasanın temperli camı bile belirgin şekilde ısınıyor (105-110 derecelere kadar normal yazılmıs bazı sitelerde fakat bu değerler bile fazla bence) msi afterburner veya amd radeon ile undervolt yapıp sorunu çözenler olmus ortalama 10 15 derece düşüş sağlamıslar ama nasıl yapılcak bilmiyorum işin ehli birisinden yardım beklıyorum değerler Ne sekilde olmalı nasıl ayar yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim..
Ayarlar hakkında bilgim yok fakat kasa modelin nedir?

rcpdkc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Recep
Sıcaklık değeri normal gibi kasanın modeli nedir ?

Utku Aydın

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,374
İsim
Utku
O model biraz ısınıyor fakat fiyatını da düşünmek lazım. 80 dereceye kadar normal geçmiyorsa problem yok

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
MSI Afterburner programı üzerinden UV yapabilirsiniz.

Positum

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ufuk Kılıç
YouTube üzerinde konu hakkında çok çeşitli videolar mevcut. Aldığınız model 5700 XT modelleri içinde en uygun fiyatlılardan birisi. Maalesef bu durum bazı olumsuz sonuçları beraberinde getiriyor. İzlediğim videolardan bu ve birkaç modelde daha kullanılan, ısıyı aktarmaya yarayan termal padlerin boyutlarının çok küçük tutulduğunu hatırlıyorum. Isılar bence normal olmaktan çok uzak. Umarım sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gökhan tarhan
YouTube üzerinde konu hakkında çok çeşitli videolar mevcut. Aldığınız model 5700 XT modelleri içinde en uygun fiyatlılardan birisi. Maalesef bu durum bazı olumsuz sonuçları beraberinde getiriyor. İzlediğim videolardan bu ve birkaç modelde daha kullanılan, ısıyı aktarmaya yarayan termal padlerin boyutlarının çok küçük tutulduğunu hatırlıyorum. Isılar bence normal olmaktan çok uzak. Umarım sorununuza çözüm bulabilirsiniz.
Evet termal padlerde sıkıntısı varmıs bunların youtube da yabancı kanallar pad leri değiştirip sorunu çözüyolar ama benim onları yapma durumum yok tabikide :)
İnş birisi yardımcı olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gökhan tarhan
Garantiye göndersem padlerin değişimini yaparlarmı sizce?

KuoNN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Mirsad Eldem
Mesajıma cevap verirseniz yardımcı olmayı deneyebilirim.
Bellekler için o sıcaklık değerleri normal. GPU sıcaklığı maksimum kaç derece oluyor? 70-75 dereceyi geçmiyorsa sorun yok.
Sıcaklıklar 70-75 dereceyi geçmiyorsa ama yine de düşürmek istiyorsanız Undervolt yapabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,713
Üyeler
164,366
Son üye
Alperen01101
Top Bottom