Neler Yeni

RX 5700 XT ISI SORUNUhakkında yardımlarınızı beklıyorum

utkuversus

80+ Bronze
O modelde bellekler üstündeki termal pedler yarım. Normaldir ısınması.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Öncelikle herkese merhabalar forumumuz hayırlı olsun..
Gelelim BÜYÜK sıkıntıma yeni almış olduğum "msi rx 5700 xt mech oc" modelini kullanıyorum gerek stres testlerinde gerekse oyunlarda normal gpu sıcaklıgı 70-75 arasında iken memory sıcaklıgı 90-93 leri zorluyor 10 15 dk oyun oynayıp denıyorum kasanın temperli camı bile belirgin şekilde ısınıyor (105-110 derecelere kadar normal yazılmıs bazı sitelerde fakat bu değerler bile fazla bence) msi afterburner veya amd radeon ile undervolt yapıp sorunu çözenler olmus ortalama 10 15 derece düşüş sağlamıslar ama nasıl yapılcak bilmiyorum işin ehli birisinden yardım beklıyorum değerler Ne sekilde olmalı nasıl ayar yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim..
O modelin Vram soğutması fiyasko. Kısaca o sıcaklıklar VRAM için normal. Ekran kartı sıcaklığınızda normal.

Positum

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ufuk Kılıç
Garantiye göndersem padlerin değişimini yaparlarmı sizce?
Kesin bir şey söylemek çok zor. Ama bence denemeye değer. Isı değerlerinin çok yüksek olduğundan söz edip bir yardım arayabilirsiniz. "Kartıma bir şey olacak mı?" stresiyle yaşamaktansa bu tarz çözüm yollarını denemek daha iyidir.

Bu arada kendimle ilgili de şunu paylaşayım: RX 5700 ekran kartı almayı düşünüyordum. Ancak uygun fiyatlılarda sizin yaşadığınız sorunun aynısı olduğu için ve daha yüksek fiyatlara çıkarmayacağım için kaliteli bir RX 5600 XT bakmaya başladım. Bir model düşük olsun birkaç FPS az alayım ancak kartımı uzun yıllar sıkıntısız kullanabileyim diyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gökhan tarhan
Bellekler için o sıcaklık değerleri normal. GPU sıcaklığı maksimum kaç derece oluyor? 70-75 dereceyi geçmiyorsa sorun yok.
Gpu sıcaklıgın da sorun yok o 70 - 75 arası değişiyor sıkıntı vram bellek ısısında

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gökhan tarhan
Mesajıma cevap verirseniz yardımcı olmayı deneyebilirim.

Sıcaklıklar 70-75 dereceyi geçmiyorsa ama yine de düşürmek istiyorsanız Undervolt yapabilirsiniz.

Technopat daki bu konuya baktım ama buraya da sorup daha fazla bilgi alıp öyle denemek istedim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gökhan tarhan
Bilgilendirmek istedim
Pek fazla bişy çıkmayınca deneme yanılma yöntemiyle kendim bişeyler yapayım dedim msi afterburner üzerinden ''power limit ' i -20 olarak ayarladım ve o sekilde denedim gpu sıcaklıgı 70-75 ten 60 lara düştü , memry sıcaklıgı 90-92 den max 80 e düştü (belki biraz daha düşürsem -30 flan daha da düşcek sıcaklık ) fps te flan herhangi bir kayıp yasamadım oyunlarda takılma flan da olmadı
Saygılar :)

ultrAslan

80+ Bronze
Öncelikle herkese merhabalar forumumuz hayırlı olsun..
Gelelim BÜYÜK sıkıntıma yeni almış olduğum "msi rx 5700 xt mech oc" modelini kullanıyorum gerek stres testlerinde gerekse oyunlarda normal gpu sıcaklıgı 70-75 arasında iken memory sıcaklıgı 90-93 leri zorluyor 10 15 dk oyun oynayıp denıyorum kasanın temperli camı bile belirgin şekilde ısınıyor (105-110 derecelere kadar normal yazılmıs bazı sitelerde fakat bu değerler bile fazla bence) msi afterburner veya amd radeon ile undervolt yapıp sorunu çözenler olmus ortalama 10 15 derece düşüş sağlamıslar ama nasıl yapılcak bilmiyorum işin ehli birisinden yardım beklıyorum değerler Ne sekilde olmalı nasıl ayar yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim..

Konuyu yeni gördüm biraz geç olacak ama aldığın model sıkıntılı bir seri vramlerin okadar sıcak olması normal değil servise göndermeni tavsiye ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gökhan tarhan
Konuyu yeni gördüm biraz geç olacak ama aldığın model sıkıntılı bir seri vramlerin okadar sıcak olması normal değil servise göndermeni tavsiye ederim.
evet bende öyle yapmayı düşünuyorum forumlarda videolar da flan hep termal pad lerinde sorun varmıs .. fakat servise direk bu sekilde sorunumu belirtsem değiştirirlermi ne sekilde yapmam gerekıyor bilmıyorum acıkcası

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gökhan tarhan
servis konusunda tavsiyeleriniz varsa((deneyiminiz varsa )) alabilirim :)

ultrAslan

80+ Bronze
evet bende öyle yapmayı düşünuyorum forumlarda videolar da flan hep termal pad lerinde sorun varmıs .. fakat servise direk bu sekilde sorunumu belirtsem değiştirirlermi ne sekilde yapmam gerekıyor bilmıyorum acıkcası

6 ayı geçmediyse ilk fırsatta servise gönderirsen iade veya değişim kararı gelir gelmezse tüketici hakem heyetine başvurarak iade talep et yakın zamanda daha çok sorunla uğraşırsın :( geçmiş olsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gökhan tarhan
yok daha alalı 1 ay anca oldu servisi aradım belirttim durumu ama ''105 dereceye kadar calısabilr normal dediler '' (saçma) ama yine de göndericem
ürünü itopya dan hazır sistem olarak aldım ve hazır sistemlerde iade seceneği yok o yüzden gönderemedim serviste nasıl değişim yada iade sağlatabilirim?

Top Bottom