utkuversus
80+ Bronze
O modelde bellekler üstündeki termal pedler yarım. Normaldir ısınması.
O modelin Vram soğutması fiyasko. Kısaca o sıcaklıklar VRAM için normal. Ekran kartı sıcaklığınızda normal.Öncelikle herkese merhabalar forumumuz hayırlı olsun..
Gelelim BÜYÜK sıkıntıma yeni almış olduğum "msi rx 5700 xt mech oc" modelini kullanıyorum gerek stres testlerinde gerekse oyunlarda normal gpu sıcaklıgı 70-75 arasında iken memory sıcaklıgı 90-93 leri zorluyor 10 15 dk oyun oynayıp denıyorum kasanın temperli camı bile belirgin şekilde ısınıyor (105-110 derecelere kadar normal yazılmıs bazı sitelerde fakat bu değerler bile fazla bence) msi afterburner veya amd radeon ile undervolt yapıp sorunu çözenler olmus ortalama 10 15 derece düşüş sağlamıslar ama nasıl yapılcak bilmiyorum işin ehli birisinden yardım beklıyorum değerler Ne sekilde olmalı nasıl ayar yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim..
Kesin bir şey söylemek çok zor. Ama bence denemeye değer. Isı değerlerinin çok yüksek olduğundan söz edip bir yardım arayabilirsiniz. "Kartıma bir şey olacak mı?" stresiyle yaşamaktansa bu tarz çözüm yollarını denemek daha iyidir.Garantiye göndersem padlerin değişimini yaparlarmı sizce?
Gpu sıcaklıgın da sorun yok o 70 - 75 arası değişiyor sıkıntı vram bellek ısısındaBellekler için o sıcaklık değerleri normal. GPU sıcaklığı maksimum kaç derece oluyor? 70-75 dereceyi geçmiyorsa sorun yok.
Technopat daki bu konuya baktım ama buraya da sorup daha fazla bilgi alıp öyle denemek istedim.Mesajıma cevap verirseniz yardımcı olmayı deneyebilirim.
Sıcaklıklar 70-75 dereceyi geçmiyorsa ama yine de düşürmek istiyorsanız Undervolt yapabilirsiniz.
RX 5700 XT Undervolt Yapma
Herkese merhaba, geçen günlerde satın aldığım Sapphire RX 5700 XT blower fanlı ekran kartı elime ulaştı. Fiyatı 2500 TL gibi çok uygun bir fiyata görünce satın almak gayet cazip geldi. İlk deneyimlerim son derece olumlu yönde. Fan sesi ses sistemi kullandığım için hiç rahatsız etmedi fakat...www.technopat.net
Öncelikle herkese merhabalar forumumuz hayırlı olsun..
Gelelim BÜYÜK sıkıntıma yeni almış olduğum "msi rx 5700 xt mech oc" modelini kullanıyorum gerek stres testlerinde gerekse oyunlarda normal gpu sıcaklıgı 70-75 arasında iken memory sıcaklıgı 90-93 leri zorluyor 10 15 dk oyun oynayıp denıyorum kasanın temperli camı bile belirgin şekilde ısınıyor (105-110 derecelere kadar normal yazılmıs bazı sitelerde fakat bu değerler bile fazla bence) msi afterburner veya amd radeon ile undervolt yapıp sorunu çözenler olmus ortalama 10 15 derece düşüş sağlamıslar ama nasıl yapılcak bilmiyorum işin ehli birisinden yardım beklıyorum değerler Ne sekilde olmalı nasıl ayar yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim..
evet bende öyle yapmayı düşünuyorum forumlarda videolar da flan hep termal pad lerinde sorun varmıs .. fakat servise direk bu sekilde sorunumu belirtsem değiştirirlermi ne sekilde yapmam gerekıyor bilmıyorum acıkcasıKonuyu yeni gördüm biraz geç olacak ama aldığın model sıkıntılı bir seri vramlerin okadar sıcak olması normal değil servise göndermeni tavsiye ederim.
servis konusunda tavsiyeleriniz varsa((deneyiminiz varsa )) alabilirimKonuyu yeni gördüm biraz geç olacak ama aldığın model sıkıntılı bir seri vramlerin okadar sıcak olması normal değil servise göndermeni tavsiye ederim.
evet bende öyle yapmayı düşünuyorum forumlarda videolar da flan hep termal pad lerinde sorun varmıs .. fakat servise direk bu sekilde sorunumu belirtsem değiştirirlermi ne sekilde yapmam gerekıyor bilmıyorum acıkcası