Rx 580 & R5 3600 Yayın Performansı

1080P 60FPS bir yayından bahsediyorsun galiba ve bu konuda neden 2700X varken 3600 olsun ki? render perofrmansı ayrıca.
Alıntıyı görüntüle
8 çekirdek gerektirecek ya da 6 çekrideği aşacak diyelim buna 2700X daha iyi çekirdek yetersizliğinin de adını unuttum neyse işte 3600'de o olur. :)
Ayrıca 4x? RAM'ler de render performansını etkiliyor

Cidden dalga mı geçiyorsun anlamıyorum 3600 çift kanal bir işlemci senin gördüğün videolarda pentium 4 vs 9900K 5.4ghz gibi bir test yapsalar ve pentium 4 geçse inanacak mısın? 3600 çift kanal bir işlemci uzatmaya da gerek yok gibi ve büyük ihtimal izlediği testi anlamamışsın bile ekran kartı 2080 Ti filan mı?

her türlü yayın yapabilirsin. zaten yeni başlayan biri olacaksın büyük ihtimalle. 3600 her türlü işini görür.

ister erkan kartı ister de işlemci üzerinden yayın yapabilirsin. ama ram 16 şart. oyunlar 8 gb de sorun yaşarken arkada obs gibi bir programın çalışması arada droba sebebiyet veriyor. şunu alsan bunu alsan diyene çok aldırış etme. bütçenin yettiği en iyi ürünleri almaya bak sadece. ben sadece şunu tavsiye verebilirim. bir ürün ne kadar yeniyse yani daha geç çıktıysa. o bir önceki nesilden illaki iyidir.

her türlü yayın yapabilirsin. zaten yeni başlayan biri olacaksın büyük ihtimalle. 3600 her türlü işini görür.

ister erkan kartı ister de işlemci üzerinden yayın yapabilirsin. ama ram 16 şart. oyunlar 8 gb de sorun yaşarken arkada obs gibi bir programın çalışması arada droba sebebiyet veriyor. şunu alsan bunu alsan diyene çok aldırış etme. bütçenin yettiği en iyi ürünleri almaya bak sadece. ben sadece şunu tavsiye verebilirim. bir ürün ne kadar yeniyse yani daha geç çıktıysa. o bir önceki nesilden illaki iyidir.
ayrıca 2600 var bende sorunsuz 720p yapıyorum. internetimden kaynaklı oda. laptopta i7 7700hq 1070 ile 1080p yayın da yaptım internetin iyi olduğu yerde.

Quad yapması daha iyi ram gecikmesi azalıyor işlemci verileri daha hızı bir şekilde birden fazla ram'den alıyor ve ekran kartını daha iyi besliyor
Biraz mantıklı yorum lütfen neden anlatamıyorum adamda Xeon ya da threadripper olursa bu geçerli ama 3600'de değillllllll attığım incelemeye de bakamdın herhalde 3600 çfit kanal destekli bir işlemci yani quad yapması daha iyi filan değil dual channel daha iyi olur.

Biraz mantıklı yorum lütfen neden anlatamıyorum adamda Xeon ya da threadripper olursa bu geçerli ama 3600'de değillllllll attığım incelemeye de bakamdın herhalde 3600 çfit kanal destekli bir işlemci yani quad yapması daha iyi filan değil dual channel daha iyi olur.
ya bide obs de yayın açıyom ama sohbet penceresi ana ekranımda çıkmıyor onu nasıl yapcam

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

git bunu ise (ha 3600x ha 3600 çok mu fark eder), bilmeden konuşmakta ustasın orada dual channel yazınca ne değişiyor bak bakayım videoya hangisinde ekran kartı daha iyi besleniyor, dual daha iyi olur falan diyordun git bak 4x4 vs 2x8 git izle, ram arttıkça bant genişliği artar, işlemci daha fazla ram'den veri alabildiği içinde gecikmesi ve kullanımı düşer ayrıca bu düşen işlemci kullanımıda yayın yapmaya artı olarak yansır.

EDIT : 3:05'de 2x8 ram'de nasıl adam drop yiyiyor bak hemde işlemci kullanımı 2x8'de %45 iken 4x4'de %40, yaklaşık 2x8 ram'de ekran kartı %69 kullanılırken 4x4'de ise ekran kartı %77 oranında kullanılıyor.

Cidden dalga mı geçiyorsun anlamıyorum 3600 çift kanal bir işlemci senin gördüğün videolarda pentium 4 vs 9900K 5.4ghz gibi bir test yapsalar ve pentium 4 geçse inanacak mısın? 3600 çift kanal bir işlemci uzatmaya da gerek yok gibi ve büyük ihtimal izlediği testi anlamamışsın bile ekran kartı 2080 Ti filan mı?

Eee hani ne diyordun? ben videolarda i9 görüyormuşum onda 4x4 ram kullanıyorlarmış vs. dalga mı geçiyorsun falan diyordun al kendin bak R5 3600X'dede dual channel yazıyor ama gördüğün videoda adam 4x4 ram kullanarak gecikmeyi azalttı ve azalan gecikme sonucunda ekran kartı kullanımı arttı, işlemci kullanımı %6-7'ye kadar azaldı nasıl oluyor? sen daha işlemcileri bilmiyorsun 4x4 ram bütün işlemciler için geçerli sanki eski dönemde benim gibi fazla ram takılı pc kullandında performans farkı olmadığını savunuyorsun. r5 3600 yayın için yeterli o kadar! kendi verdiğin site linkinden git şimdi kendin bak r5 3600x'e adam 4x4 ram ile gecikmeyi azalttı inanmıyordun onlar intel falan diyordun aynı gecikme azalması bütün ryzen işlemciler için geçerli

Ben neden anlatamıyorum anlamadım ki işlemci çift kanal yani her videoya inanmamak lazım gördüğün her video %100 gerçek değil güvenilir bir kaynaktan referans alman lazım.

Geri