mucahittemel
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3
- İsim
- Mücahit Temel
Son zamanlarda bilgisayarımın parçalarına göre düşük performans verdiğini düşünmeye başladım. Bu düşüncemin nedeni en başta arkadaşlarımın pc özellikleriyle kendi pc mi karşılaştırırken daha iyi olan bilgisayarımın oyunlarda o bilgisayarlardan daha az fps görmesiydi. Valorant oyununda ortalama 100fps görüyorken (orta ayarlarda) muadil bir sistemle bundan bir sene önce ortalama 200 fps alındığını gördüm (oyun muhtemelen o zamanlar tam optimize değildi diye düşünüyorum üstelik videoda oyun Max ayarlarda)
-Bilgisayarımın Tüm Parçaları: (Bilgisayarı 10/11/2019 tarihinde DADG2 ismiyle satın aldım)
Bilgisayarın düzenli şekilde temizliğini yapıp termal macunu yeniliyorum ve sıcaklık değerleri şu anda işlemci 40, ekran kartı 50 derece
BIOS üzerinden değiştirilmiş bir ayar yok en son Overclock yapma girişimimde pc sürekli kapandığı için tüm ayarları sıfırladım
Bilgisayarımın PassMark sonuçları:
Kısacası bilgisayar performansım konusunda endişeliyim. Normalde olması gereken değerler ve bu değerlere ulaşmak için izlenebilecek yollar konusunda yardımcı olursanız çok mutlu olurum
-Bilgisayarımın Tüm Parçaları: (Bilgisayarı 10/11/2019 tarihinde DADG2 ismiyle satın aldım)
- GIGABYTE B450M S2H 3200MHz (OC)
- AMD Ryzen 5 2600 AM4 3.4GHz 19MB (Stok Fan)
- GIGABYTE Radeon RX590 GAMING 8GB GDDR5 256 Bit
- XPG 8GB Gammix D10 3000MHz CL16 DDR4
- CORSAIR LPX 8GB 3000MHz CL16 DDR4 (Sonradan Sisteme Ekledim)
- COOLER MASTER MasterBox MB511 600W
Bilgisayarın düzenli şekilde temizliğini yapıp termal macunu yeniliyorum ve sıcaklık değerleri şu anda işlemci 40, ekran kartı 50 derece
BIOS üzerinden değiştirilmiş bir ayar yok en son Overclock yapma girişimimde pc sürekli kapandığı için tüm ayarları sıfırladım
Bilgisayarımın PassMark sonuçları:
Kısacası bilgisayar performansım konusunda endişeliyim. Normalde olması gereken değerler ve bu değerlere ulaşmak için izlenebilecek yollar konusunda yardımcı olursanız çok mutlu olurum
Son düzenleme: