Neler Yeni

RX 6600 XT 8GB İLE RTX 3060 ARASINDA KALDIM.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,510
İsim
Hakanbey
AMD ile yayın yapıyorum hiç bir sorunum yok 2 kartıda kullandım 2 kartlada yayın yaptım tabii ki yayın konusunda 3060 daha iyi olabilir ama AMD ile yayın yapılmaz denebilecek bir durum yok rahatlıkla alabilirsiniz
sorunun yoksa oynadığın oyunlar hareketli değil Mesela warframe gibi bir oyunda 6900xt ile yayın yapsanda çamurlaşma garantisi veriyorum 1080p 60hz yayında. Rekabetçi oyunlarında pek fark edilmiyor genelde yatarak oynuyorlar yavaş hareket ediyorlar v.s

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Selamlar,

Yeni bir bilgisayar alacağım, bol bol oyun oynamak ve yayın yapmak gibi planlarım var. Ama aşağıya bıraktığım kasalar arasında aşırı arada kaldım.

https://www.incehesap.com/origin-bronze-oyuncu-bilgisayari-fiyati-50383/ - RTX 3060

https://www.incehesap.com/radeon-6600-xt-oyuncu-bilgisayari-fiyati-50439/ - RX 6600 XT

İnternetten yaptığım araştırmaya göre AMD olan kasa FPS olarak daha iyi performans gösteriyor ama yıllardır NVIDIA kullanan biri olduğum için çok arada kalıyorum. Ayrıca RTX 3060 olan kasanın işlemcisi daha düşük. 3060 olan kasaya işlemci olarak Ryzen 5 5600 X ekleyip almak mı, yoksa direkt olarak AMD kasasını almak mı daha mantıklı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Son olarak ise sitede yeni olduğum için link paylaşımının yasak olup, olmadığını bilmiyorum. Yasak ise kusura bakmayın.
Valla şahsen ben de yıllardır Nvidia kullanıyorum ama arkadaş geçen hafta kendine 6600XT alınca 1 gün benim sistemde deneme fırsatım oldu. Aşırı verimli bir kart kendisi, tam yükte (furmark ve ağır oyunlar) 135W çekiyor kart ve çok yüksek performans veriyor. RTX 3060 da iyi karttır ama bu değerleri gördükten sonra ben şuan bir seçim yapsam 6600XT alırım 😀

Ek olarak AMD işlemci ve B550 anakartla kullanırsan SAM teknolojisini de kullanabilirsin, performans daha da artar. Ben İntel kullandığım İçin deneyenedim.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,510
İsim
Hakanbey
Valla şahsen ben de yıllardır Nvidia kullanıyorum ama arkadaş geçen hafta kendine 6600XT alınca 1 gün benim sistemde deneme fırsatım oldu. Aşırı verimli bir kart kendisi, tam yükte (furmark ve ağır oyunlar) 135W çekiyor kart ve çok yüksek performans veriyor. RTX 3060 da iyi karttır ama bu değerleri gördükten sonra ben şuan bir seçim yapsam 6600XT alırım 😀

Ek olarak AMD işlemci ve B550 anakartla kullanırsan SAM teknolojisini de kullanabilirsin, performans daha da artar. Ben İntel kullandığım İçin deneyenedim.
oyun performansından bahsetmedim zaten. Biz farklı bir konudan bahsediyoruz + olarak amd kartlar kötü değil demedim maksat yayıncılıksa Ağırlık yayınsa nvidia daha üstün dedim o kadar. Yoksa bende 6900xt kullanıyorum.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,764
İsim
Eren Yeager
sorunun yoksa oynadığın oyunlar hareketli değil Mesela warframe gibi bir oyunda 6900xt ile yayın yapsanda çamurlaşma garantisi veriyorum 1080p 60hz yayında. Rekabetçi oyunlarında pek fark edilmiyor genelde yatarak oynuyorlar yavaş hareket ediyorlar v.s
Valorant hareketli bir oyun değil mi?
Çamurlaşma olayının farkındayım ama o kadar rahatsız edici bir sorun olduğunu düşünmüyorum sadece dikkatli böyle var mı acaba diye bakarak görebilirsin

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,510
İsim
Hakanbey
Valorant hareketli bir oyun değil mi?
Çamurlaşma olayının farkındayım ama o kadar rahatsız edici bir sorun olduğunu düşünmüyorum sadece dikkatli böyle var mı acaba diye bakarak görebilirsin
valo aşırı yavaş. apex orta
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesela hızlı oyuna örnek vereyim.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kaan Pilavcı
Düşünceleriniz için hepinize teşekkür ederim. Son olarak şunu sormak istiyorum. Direkt AMD olan kasayı mı alayım yoksa 3060 olan kasaya R5 5600X ekleyip mi alayım? Ayrıca yayın yapacağım derken çok ağır oyunların yayınını yapmayacağım. LoL, VALORANT gibi oyunları söyleyebilirim.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,575
İsim
Mert Metshi
Hocam nvidia da kullandım amd de kullandım. Amdyi daha çok beğendim ve burada da amd daha avantajlı olduğu için kesinlikle amd derim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,356
Üyeler
163,480
Son üye
dokancapalot
Top Bottom