Neler Yeni

Rx 6600 xt bu sisteme yeterli olur mu?

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
Arkadaşlar merhaba,

Konu hakkında pek bir bilgim olmadığı için sizden yardım rica ediyorum.

Anakart: Gigabyte B450 S2H
İşlemci: Amd Ryzen 5 3600
PSU: EVGA 600W 80+ BRONZE
RAM: Corsair 2x8gb 3200mhz
SSD: WD BLUE 500 GB M2 SSD

Bu sisteme başlıkta da belirttiğim gibi RX 6600XT yeterli olur mu? İleriye yönelik neyi değiştirmeliyim. Yardımcı olur musunuz, teşekkürler.

Kaneki Ken

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,458
İsim
Fatih Ege Yıldırım
İlgilendiği Kategoriler
Anime , Bilgisayar , Kodlama
Her oyun için olmasa da yer yer ufak darboğaz yapar o işlemci istersen işlemci değişebilirsin ve yeni nesil bir anakart istersen b550 anakart alabilirsin ama bana kalırsa sistem yeterli rahat rahat kullanılabilir durumda depolama yetmezse depolama takviyesi olabilir

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Anakart değişimi olabilir (PCI-e sürümünden dolayı, ama büyük bir husus değil böyle de kalabilir), soğutucu değişimi olabilir, depolama aygıtı eklemesi olabilir.

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Her oyun için olmasa da yer yer ufak darboğaz yapar o işlemci istersen işlemci değişebilirsin ve yeni nesil bir anakart istersen b550 anakart alabilirsin ama bana kalırsa sistem yeterli rahat rahat kullanılabilir durumda depolama yetmezse depolama takviyesi olabilir
Bu darboğaz nasıl hissedilebilir? Genellikle hikaye tarzı oyunlar oynuyorum. Anakartı değiştirmeyi ben de düşünüyorum da bu yılın sonuna doğru düşünüyorum. Herhangi bir sıkıntı olur mu?

Kaneki Ken

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,458
İsim
Fatih Ege Yıldırım
İlgilendiği Kategoriler
Bu darboğaz nasıl hissedilebilir? Genellikle hikaye tarzı oyunlar oynuyorum. Anakartı değiştirmeyi ben de düşünüyorum da bu yılın sonuna doğru düşünüyorum. Herhangi bir sıkıntı olur mu?
Hikaye derken ağır oyun assassins creed rdr 2 god of war ... yeni oyunlarda olmaz ama mesela pubg gibi daha hafife kaçan oyunlarda ekran kartı yüzde 80 gibi kullanımlarda olabilir ama fps ztn yeterince yüksek drop yaşamazsın dediğim gibi rahat rahat kullanabilirsin

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
Anakart değişimi olabilir (PCI-e sürümünden dolayı, ama büyük bir husus değil böyle de kalabilir), soğutucu değişimi olabilir, depolama aygıtı eklemesi olabilir.
Soğutucu olarak sıvı soğutucuya geçeceğim. Anakart olarak hangisine geçmeliyim, ramleri tam destek kullanmak için anakartın 3600 mhz destekli olması önemli mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hikaye derken ağır oyun assassins creed rdr 2 god of war ... yeni oyunlarda olmaz ama mesela PUBG gibi daha hafife kaçan oyunlarda ekran kartı yüzde 80 gibi kullanımlarda olabilir ama fps ztn yeterince yüksek drop yaşamazsın dediğim gibi rahat rahat kullanabilirsin
İşlemci olarak ne önerirsin, ama bu değişikliği hemen yapmam mümkün değil. Sene içerisine paylaşarak yapabilirim. İşlemci ve anakart uyumlu kombinasyonlarda olabilir.

Kaneki Ken

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,458
İsim
Fatih Ege Yıldırım
İlgilendiği Kategoriler
Soğutucu olarak sıvı soğutucuya geçeceğim. Anakart olarak hangisine geçmeliyim, ramleri tam destek kullanmak için anakartın 3600 mhz destekli olması önemli mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci olarak ne önerirsin, ama bu değişikliği hemen yapmam mümkün değil. Sene içerisine paylaşarak yapabilirim. İşlemci ve anakart uyumlu kombinasyonlarda olabilir.
Anakartı b550 yapabilirsin marka model sana kalmış işlemciyi de istersen 3700x istersen 5600x yapabilirsin 5600x daha iyi olur ama fiyatlar tuzlu

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
Anakartı b550 yapabilirsin marka model sana kalmış işlemciyi de istersen 3700x istersen 5600x yapabilirsin 5600x daha iyi olur ama fiyatlar tuzlu
Tamamdır hocam tekrardan teşekkürler, sağolun.

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Bütçeye bağlı. 3600 olmasının önemi olması için RAM'lerin de 3600MHz olması lazım.

Top Bottom