Neler Yeni

RX 6700 WATTMAN HATASI

Aykut D.

80+ Gold
Sorun gamepower psu olarak yorumladım grup düzenlemeli stabilite zayıf gibi gibi .... Siz temiz kurulum yada driver değişim bios reset kurulum yapın çözülmezse başka psu deneyin .

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kerim Yaman
Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?

- Bu dediğim şekilde ekran kartı sürücünü kaldırıp kur:
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/grap.../amd-radeon-rx-6700-series/amd-radeon-rx-6700 24.3.1 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 24.3.1 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Masaüstü geldikten sonra Radeon Software'a girip oradan kullanıcı profilini Varsayılan olarak seçin ve başka ayara dokunmayın.

- Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinde sol tarafta Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin kısmına gir hocam. Girdikten sonra Hızlı Başlatı devre dışı bırak.
dediklerinizi yaptım hocam umarım şu sorundan kurtulurum

Ekler

• ss.PNG
    ss.PNG
    81.9 KB · Hit: 43

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,002
İsim
Emre Zengin
dediklerinizi yaptım hocam umarım şu sorundan kurtulurum
Bu dediğim şekilde BIOS'u güncelle bakalım:
1) Elinizde 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Biçimlendirdikten sonra (http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/H610M-H-DDR4-rev-11/support#support-dl) buradan FS BIOS sürümünü indirin. İndirdikten sonra inen dosyayı klasöre çıkartın.
3) Klasöre çıkarttıktan sonra içindeki H610MHDDR411.FS dosyasını flash belleğin içine atın.
4) İçine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp durmadan delete tuşuna basıyoruz. BIOS ekranı geldikten sonra basmayı bırakıyoruz. BIOS ekranının en alt sağında Q-Flash butonuna basıyoruz ya da F8 tuşuna basıyoruz. Gelen ekranda Update BIOS diyoruz. Ondan sonra bir ekran daha geliyor ve o ekranda H610MHDDR411.FS BIOS dosyasını göreceksiniz, onu seçin ve BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesintisi olmasın ve flash bellek yerinden oynamasın!

Bir de üçlü priz vb. bir şey kullanıyorsan onun yerine kasayı direkt prize takabilir misin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kerim Yaman
1) Elinizde 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Biçimlendirdikten sonra (http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/H610M-H-DDR4-rev-11/support#support-dl) buradan FS BIOS sürümünü indirin. İndirdikten sonra inen dosyayı klasöre çıkartın.
3) Klasöre çıkarttıktan sonra içindeki H610MHDDR411.FS dosyasını flash belleğin içine atın.
4) İçine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp durmadan delete tuşuna basıyoruz. BIOS ekranı geldikten sonra basmayı bırakıyoruz. BIOS ekranının en alt sağında Q-Flash butonuna basıyoruz ya da F8 tuşuna basıyoruz. Gelen ekranda Update BIOS diyoruz. Ondan sonra bir ekran daha geliyor ve o ekranda H610MHDDR411.FS BIOS dosyasını göreceksiniz, onu seçin ve BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesintisi olmasın ve flash bellek yerinden oynamasın!

Bir de üçlü priz vb. bir şey kullanıyorsan onun yerine kasayı direkt prize takabilir misin?
elimde şuan flash bellek yok en kısa zamanda deneyip dönüş yapıcam
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam az önce valorant oynarken tekrardan wattman yedim artık tek seçenek bios güncellemesi gibi gözüküyor

Son düzenleme:

UnkBoss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Anıl Bostancı
Hocam sorun çözüldü mü bende aynı sorunu yaşıyorum

Babangida Babayaro

80+ Bronze
karttan karta değilde güç kaynağının ve diğer bilgisayar parçaların kalitesine göre değişiyor
Büyük oranda güç kaynağı buna neden oluyor. Kullandığım güç kaynakları yeterince besliyor kartı. RX 6700 , 6600 XT, 5600 XT , 580 ve 570 kullandım . Watman hatası almadım . şans veya tesadüf müdür yoksa başka sebepledir bilmiyorum sorunsuzdu hepsi. Nvidia ve AMD kartlarım mevcut . Sorun yok şimdilik.

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,627
İsim
oğuzhan ege
Bende rx6700 sapphire kullanıyorum bende hiç yapmıyor allahtan 🤣

Palo DAYI 👑

80+ Gold

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,627
İsim
oğuzhan ege
Bendede var 1 yıl oldu şans işi bence
Ben bu watmant olayını üretilen kartlarda problem olduğunu düşünüyorum. Kendimce aynı ürün bende hiç yapmazken başkasında yapması.

Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Mehmet Emirhan Çetinel
Instagram
mecetinel
Steam
MehmetÇ
3 yıldır 6800xt kullanıyorum,hiç sorun yaşamadım.Wattman,çökme vs gibi şeyler hiç olmadı.Asus rog 750w psu kullanıyorum.

Top Bottom