Neler Yeni

RX 6700 XT VS RTX 3060 TI

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,033
İsim
kilan embappe
8GB VRAM ekran kartı asla almam, arada performans farkı olsa dahi (ki yok) 6700 XT alırım.

Eneas_exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
ENes
ben iki kartıda bi süre kullandım rx6700xt'de stok ayarlarda kullandığın sürece rahatsız edicek wattman alıcağını düşünmüyorum kronik sorun nvidia kartlardada var kusursuz elektronik alet günümüzde maalesef yapılmıyor. rtx3060ti veya rx6700xt de dlss ve fsr hala mantıklı bi tercih olduğunu düşünmüyorum ikiside görsel detayları gerçekten çok çamurlaştırıyor karşısında verdiği kare hızına değmiyor, sadece belli oyunlarda güzel iş yapıyor ve o oyunlarda da fsr veya dlss farkı görmedim.
rtx3060ti ile rx6700xt arasında performans farkı bazen %20 bile çıkabiliyor saf güç için rx6700xt tercih edebilirsin. rtx 3060ti de rt açılıcak kadar güçlü bi kart değil bence onun yerine 2k da kullanmak çok daha mantıklı, bence bu 2 kartda 2k da saf güçte verdiği kare hızları çok memnun edici o yüzden sadece oyun oynayacaksan rx6700xt iyi bi tercih olur
şunuda not düşeyim tam emin olmamakla beraber GoW oynarken daha düşük fps değerleri olmasına rağmen rtx3060ti da daha rahat oynamıştım nedenini bilmiyorum ikisininde ayarları aynıydı
Cidden çok açıklayıcı olmuş size çok teşekkür ederim <3

Eneas_exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
ENes
Bide ben tek tek toplayacam tanıdık biri yardımcı olucak daha uyguna geliyor.

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,543
İsim
uwu
bu kartlar zaten artık ultra ayarlarda zorlanmaya başladılar nereye kadar ultra düşünüyorsun :)
madem o kadar uzun period aldık kaç kere hata alacağınıda hesaba kat
Mesaj otomatik birleştirildi:

amd de temiz kurulum dedikleri bir şey var bu forumdada konusu var o konular ile kur en az hata alırsın ve evet hata verdiği oluyor bazen
fsr ve dlss şahsen kapışamıyor çünkü bir tarafta yapay zeka ile yapılan up-scaling diğer tarafta yazılım ile yapılan up-scaling buradan bile anlaşılıyor dlss2.0 zamanında bile insanlar görüntü kalitesinin daha iyi olduğunu söylüyorlardı fsr 2.0 a nazaran . Fakat amd de iş görür bir teknoloji ve kullanılabilir git aralarından ucuzu hangisi ise onu al paran yanmaz
hocam rtx 3070 dengi kartı biraz fazla öldürdünüz ya tamam rtx fln var ama amd fiyatı kısmak için rx 65xx/66xx/67xx lere rtx performansı kısılmış rx 68xx ve rx 69xx performansı gayet güzel tmm sürücüler nvidia kadar iyi değil ama ilerde vram yüzünden grafik kısmak zorunda kalmaz
ben iki kartıda bi süre kullandım rx6700xt'de stok ayarlarda kullandığın sürece rahatsız edicek wattman alıcağını düşünmüyorum kronik sorun nvidia kartlardada var kusursuz elektronik alet günümüzde maalesef yapılmıyor. rtx3060ti veya rx6700xt de dlss ve fsr hala mantıklı bi tercih olduğunu düşünmüyorum ikiside görsel detayları gerçekten çok çamurlaştırıyor karşısında verdiği kare hızına değmiyor, sadece belli oyunlarda güzel iş yapıyor ve o oyunlarda da fsr veya dlss farkı görmedim.
rtx3060ti ile rx6700xt arasında performans farkı bazen %20 bile çıkabiliyor saf güç için rx6700xt tercih edebilirsin. rtx 3060ti de rt açılıcak kadar güçlü bi kart değil bence onun yerine 2k da kullanmak çok daha mantıklı, bence bu 2 kartda 2k da saf güçte verdiği kare hızları çok memnun edici o yüzden sadece oyun oynayacaksan rx6700xt iyi bi tercih olur
şunuda not düşeyim tam emin olmamakla beraber GoW oynarken daha düşük fps değerleri olmasına rağmen rtx3060ti da daha rahat oynamıştım nedenini bilmiyorum ikisininde ayarları aynıydı
hocam o çoğu kişide oluyor sahsen rx6600 kullanıyorum ama arkadaşım rtx 2060 6gb daha akıcı geliyor o valorantta nvidia nın renk ayarı daha kolay sanırım daha canlı amd kartta bi beceremedim rankler soluk gözüküyor

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,375
İsim
Ahmet Sevinç
dlss ve fsr yi ultra performansta kullanırsan evet görüntü çamur olabiliyor ama quality modunda olduğunu sanmıyorum ve şahsen iki teknolojide güzel işler yapıyor , bir kaç oyun demişsiniz ama bir kaç değil ayrıca 2 teknolojide qualty modunda minumum +20 kare ekliyor
şahsen 6700xt ile 3060 ti arasında performans farkının olmadığını olsa bile %20 gibi bir fark asla olmayacağını düşünüyorum , 3060 ti 1080p ultrada dlss ile gayet rtx açabilir asıl 6700xt de rt açılmaz

milenix

80+ Gold
3-5 fps için bence asla değmez. 3060 Ti alırdım ben.

hocam rtx 3070 dengi kartı biraz fazla öldürdünüz ya tamam rtx fln var ama amd fiyatı kısmak için rx 65xx/66xx/67xx lere rtx performansı kısılmış rx 68xx ve rx 69xx performansı gayet güzel tmm sürücüler nvidia kadar iyi değil ama ilerde vram yüzünden grafik kısmak zorunda kalmaz

hocam o çoğu kişide oluyor sahsen rx6600 kullanıyorum ama arkadaşım rtx 2060 6gb daha akıcı geliyor o valorantta nvidia nın renk ayarı daha kolay sanırım daha canlı amd kartta bi beceremedim rankler soluk gözüküyor
Hayır. 6700 xt 3060 Ti dengi, 3070 dengi olan 6750 xt.

8GB VRAM ekran kartı asla almam, arada performans farkı olsa dahi (ki yok) 6700 XT alırım.
8 GB VRAM hala paşalar gibi yeterli. Bu kadar öldürmeye gerek yok.

milenix

80+ Gold
rx6700xt 3060ti-3070 arasında. 12 gb vram gibi bir avantajı var.
Karşılığında da DLSS (FSR var demeyin ikisi yarıştıralamaz bile), RTX, watmann ve driver çökmesi sorunu olmaması vb. birçok şey var. 3-5 fps fazla olsun diye değmez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Ercan
AMD kartlar hata veriyor diyorlar, wattman sorunu var, driverler çöküyor diyorlar vs. Bu tarz diyorlar ediyorlar soylemlerinden bende Nvida kartlara yogunlasmistim ama fiyat performans bir 6700 xt'li sistem karsima cikinca, 3060'a gore oyun performansı cok daha iyi oldugu icin risk alip, sans vermek istedim. 2 aydir kullanıyorum, en ufak sorun yasamadim. Aldığımdan beri 3. Driver guncellemesi geldi ve kart oldukca serin calisiyor. Yani memnunum. 12 gb vram olmasi ilerisi icinde avantaj yaratacak. Oyunlarin vram ihtiyaci artiyor. 8 gb yetersiz kalacaktir. Sahsi fikrim bu fiyat araliginda amd tercih edilebilir. Butce sorunu yoksa o zaman 4060 veya 4070 Nvidia kart düşünülür.

arturo

80+ Silver
Karşılığında da DLSS (FSR var demeyin ikisi yarıştıralamaz bile), RTX, watmann ve driver çökmesi sorunu olmaması vb. birçok şey var. 3-5 fps fazla olsun diye değmez.
Güncel optimizasyonu berbat olan oyunlar çok fazla vram istiyor. Wattman biraz şans işi. 6000 serisinde baya azaldı. Herkesin şahsi görüşü fakat ben rx6700xt tercih ederdim.

TRSTEADY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,466
İsim
Emre

Sana ayar atim pc geçtiğimde. Rx 6700 xt tercih ederdim 12gb olup kas gücü daha fazla olduğu için

Top Bottom