Neler Yeni

Rx 6700xt i5 10400f darboğaz

flitttermice

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Eray Yılmaz
Arkadaşlar yakin zamanda yeni kart aldim ilk taktiğim hafta sorun yoktu sacma sekilde 1 hafta sonra sorun yaşamaya başladım sorunum şu online battle royale oyunlarda oyununun ilk 5 dakikasi fps drop yiyorum fena şekilde dedim format atayim yine aynı şekilde bu sorunu yaşadım eski karti taktım bir sorun yok eskiyi takinca ardindan watch dogs legion yükledim dedim bunda nasil olucak onda sorun yaşamıyorum 1440pde oynuyorum bu arada darbogaz mi yapiyor anlayamadim furmark testi yapiyorum ekran kartina 30 dakika hic hir sorun yok ısı değerleri cok iyi hatta dropda girmiyor apexden ziyade cod warzonede de ayni sorunu yaşıyorum ama online olmayan oyunlarda sorun yok ayriyeten masa üstü falan da kulaklik takinca falan anlik drop girmekte bu durum eski ekran kartinda da vardi formattan onca mouse'nin hz si yüksek iken drop giriyordu ama şuan öyle bir sorun yok. Mouse hz sorunu işlemci ile ilgili diye biliyorum sizce sorun nedir.

flitttermice

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Eray Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
10400F ve 6700 XT darboğaz yapar. MSI Afterburner açarak oyun içinde kontrol etmen gerekiyor. Warzone oyununda RAM yetmiyor olabilir. Ne olduğunu görmeden kesin bir şey diyemeyiz.
hocam şöyle max rami 12 13 gb falan kullanıyor oyun içerisinde iken sandığım üzerine dediğiniz gibi darboğaz yaşıyorum lakin tuhaf şekilde oyunun sadece ilk 5 dakikası oluyor buda saçma o şekilde darboğaz olurmu darboğazın sürekli olması gerekmiyor mu?

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,327
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
hocam şöyle max rami 12 13 gb falan kullanıyor oyun içerisinde iken sandığım üzerine dediğiniz gibi darboğaz yaşıyorum lakin tuhaf şekilde oyunun sadece ilk 5 dakikası oluyor buda saçma o şekilde darboğaz olurmu darboğazın sürekli olması gerekmiyor mu?
Darboğaz sürekli olur. Bunu anlamanın yolu ekran kartının yüzde kaç kullanıldığını takip etmektir. Darboğaz genelde kalabalık yerlerde işlemci yorulduğu için çoğalır. Mesela çok kişinin arasında çatışmaya girerken. Kalabalıktan uzak durunca ekran kartı daha fazla kullanmaya başlar. Tabii darboğazın olması oyunun kasacağı anlamına gelmez. Kastıran sebebi bulmak gerekiyor. %100 işlemci kullanımı olabilir, yüksek sıcaklıklar, RAM, VRAM kullanımı. Her şeyi takip etmen gerekiyor. İşlemci kaç MHz kullanıyor o da önemli.

flitttermice

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Eray Yılmaz
Darboğaz sürekli olur. Bunu anlamanın yolu ekran kartının yüzde kaç kullanıldığını takip etmektir. Darboğaz genelde kalabalık yerlerde işlemci yorulduğu için çoğalır. Mesela çok kişinin arasında çatışmaya girerken. Kalabalıktan uzak durunca ekran kartı daha fazla kullanmaya başlar. Tabii darboğazın olması oyunun kasacağı anlamına gelmez. Kastıran sebebi bulmak gerekiyor. %100 işlemci kullanımı olabilir, yüksek sıcaklıklar, RAM, VRAM kullanımı. Her şeyi takip etmen gerekiyor. İşlemci kaç MHz kullanıyor o da önemli.
Oyunda iken msı afterburner ile hepsini inceleyebilirim değilmi ss'ini atsam buraya.

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,327
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Oyunda iken msı afterburner ile hepsini inceleyebilirim değilmi ss'ini atsam buraya.
İnceleyebilirsin. Video atabilirsen video at. Olmazsa kasan anlardan birkaç tane ekran görüntüsü atabilirsin.

Son düzenleme:

flitttermice

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Eray Yılmaz
İnceleyebilirsin. Video atabilirsen video at. Olmazsa kasan anlardan birkaç tane ekran görüntüsü atabilirsin.
hocam şöyle oldu şuan öyle bir problem yok denedim 30 dakika yaşanmadı farklı bir şey de yapmadım açıkçası ama şöyle bir dürüm vardı güvenlik duvarı sürekli 100'e vuruyordu cpu açılışta önceden.
Aldığım ss'ler.
R5Apex_2023_04_30_10_51_18_971.jpg

R5Apex_2023_04_30_10_49_32_476.jpg

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,374
İsim
Hacı
Darboğaz yiyorsunuz.

flitttermice

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Eray Yılmaz

flitttermice

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Eray Yılmaz
Demek ki oyundayken yemiyorsun. Apex yüksek ayarlarda gayet ağır bir oyun 6700xt' yi bile zorlar
anladığım şöyle hocam açılışta güç sarfetmediği için sistemi yoramıyor bu nedenle darboğaz yiyor şu durumu yaşıyorum menüde hafiften drop giriyor atlarken drop giriyor aşağı inince loot yaparken yavaştan geçiyor sistem yorulmaya başladığı zaman kendine geliyor anladığı kadatıyla geçen thief oynarken de yedim hafiften droplar girdi ama cyberpunk olsun valhalla olsun gram sorun yok.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
anladığım şöyle hocam açılışta güç sarfetmediği için sistemi yoramıyor bu nedenle darboğaz yiyor şu durumu yaşıyorum menüde hafiften drop giriyor atlarken drop giriyor aşağı inince loot yaparken yavaştan geçiyor sistem yorulmaya başladığı zaman kendine geliyor anladığı kadatıyla geçen thief oynarken de yedim hafiften droplar girdi ama cyberpunk olsun valhalla olsun gram sorun yok.
Oyun bozuk kanka lobide sürekli donuyo bazen 10 fps kitleniyo falan zaten

flitttermice

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Eray Yılmaz
Öyle huylari var ne yazik ki 3 yildir duzeltemediler bir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bir sorum daha olucak peki bilgisayarı nihai performansa alsam sonucta değişme olur mu işlemciyi tam yükte kullansam.

Son düzenleme:
Top Bottom