Neler Yeni

RX 6900 XT için ek 6 pin sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğukan Gündoğdu
Öncelikle iyi günler dostlar. Halihazırda Sapphire s. E RX 6900 XT ekran kartı kullanıyorum 700W FSP güç kaynağı ile. Ekran kartı 8+8+6 PCI-e soketi istiyor ki bende bu şekilde kullanıyorum fakat sorum şu. Kuzenimde de 700W'lık iyi bir güç kaynağı var fakat güç kaynağından sadece 8+8 PCI-e güç kablosu geliyor. Eksik olan kabloyu internet üzerinde satılan 2 Molex 6+2 pin kablosundan versek veya SATA + 6+2 pin kablolarından versek bir sorun olur mu? Yani 8+8 = 16 pin güç kaynağının kendi PCI-e kablolarından gelecek son 6 pin bu dönüştürücülerden. Yardımlarınızı ve görüşlerinizi merak ederekten bekliyorum dostlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğukan Gündoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Can...

80+ Platinum
İlgi alakan için teşekkür ederim dostum. 8+8 Güç kaynağının kendisinden kullanıp son 6 pin soketine bu kablo ile güç verdiğim de sorun olmaz diyorsanız satın aldıracağım.
bunlar bana pekte güvenilir gelmiyor önermem şahsen öyle bir kartta

ege001

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,876
İsim
ege erdem demirelli
@Mehmet Yılmaz hocam biliyordu bu tarz fazladan kablo-donusturucu islerini

Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
keday samur
Eksik olan kabloyu internet üzerinde satılan 2 Molex 6+2 pin kablosundan versek veya SATA + 6+2 pin kablolarından versek bir sorun olur mu?

SORUN OLUR.

bunu kullanamazsınız. yangın riski doğurursunuz.

molex 4 pinli sokette 1 adet +DC var. dönüştürdüğünüz pcie sokette 3 adet +DC var. bu adaptörleri kullanmamalısınız. yangın riski alırsınız.

en kötü pcie daisy chain yapın.

düzeltme: molex kablo 16awg kalınlıktaysa 1 adet +DCsi 7 amper aşağı yukarı 75 amper rated. siz bu kabloyu üçlüyorsunuz pcie sokete dönüştürüyorsunuz ve kartınıza diyorsunuz ki buradan 12V 12A çekebilrisiniz. pcie kabloların çoğu daisy chain aparatlıdır onu da tavsiye etmem ama zor durumda bari pcie daisy chain yapın. durumunuz olunca bir kablo alırsınız (200 lira) her bir sokete dedicated gönderirsiniz.

ama o gücü satadan molexten olmaz.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğukan Gündoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bunlar bana pekte güvenilir gelmiyor önermem şahsen öyle bir kartta
Sorumu aslında sorma sebebim ben eskiden GALAX GTX 1650 Super ekran kartı kullanırken sadece 6 pini ekran kartı kutusunun içinden dönüştürücü ile 1.5 yıl kullanıp güç vermiştim karta ama bu tarz kartlar güçlü olduğu için ve hali hazırda 8+8 kabloyu psu dan aldığından ötürü geri kalan 6 pini dönüştürücü ile vermenin zararı var mı verimsiz olur mu diye sormak istedim. Hiçbir şekilde güven yoksa farklı çözümlere ulaşmak gerekiyor demek ki.
@Mehmet Yılmaz hocam biliyordu bu tarz fazladan kablo-donusturucu islerini
Umarım yardımcı olur dostum sağolasın.
SORUN OLUR.

bunu kullanamazsınız. yangın riski doğurursunuz.

molex 4 pinli sokette 1 adet +DC var. dönüştürdüğünüz pcie sokette 4 adet +DC var. bu adaptörleri kullanmamalısınız. yangın riski alırsınız.

en kötü pcie daisy chain yapın.
En son söylediğiniz terimi maalesef bilmiyorum PCI-E Daisy Chain nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Mehmet Emirhan Çetinel
Instagram
mecetinel
Steam
MehmetÇ
Bende 6800xt ekran kartımı psu değiştirene kadar pin çoklayıcı ile kullandım.Kablo kalitesinin iyi olmasına ve ısıya dayanıklılığın da iyi olmasına dikkat et.Geçici süre için kullanılabilir.Ben 6 ay kadar kullandım bi sorun çıkmadı.Ama en sağlıklısı psu dan gelen pinler

Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
keday samur
En son söylediğiniz terimi maalesef bilmiyorum PCI-E Daisy Chain nedir?

budur:
1709818471782.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğukan Gündoğdu
Bende 6800xt ekran kartımı psu değiştirene kadar pin çoklayıcı ile kullandım.Kablo kalitesinin iyi olmasına ve ısıya dayanıklılığın da iyi olmasına dikkat et.Geçici süre için kullanılabilir.Ben 6 ay kadar kullandım bi sorun çıkmadı.Ama en sağlıklısı psu dan gelen pinler
Peki hocam Molex üzerinden mi verdiniz gücü sata portu üzerinden mi ben aktif olarak dediğim gibi 8+8 ini güç kaynağından vereceğim için sadece 6 pin kalıyor siz kartın tamamını mı dönüştürücü ile kullandınız? hani bu benim yapmak istediğim durumun yanında daha çılgınca kalıyor ondan soruyorum :D
Hocam zahmet olmazsa bunların linkini aradım alabilecek herhangi bir link var mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
keday samur
psu nedir hocam? her pcie kablo her psu'ya uymayabiliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğukan Gündoğdu
psu nedir hocam? her pcie kablo her psu'ya uymayabiliyor
(pcie kabloların çoğu daisy chain aparatlıdır onu da tavsiye etmem ama zor durumda bari pcie daisy chain yapın. durumunuz olunca bir kablo alırsınız (200 lira) her bir sokete dedicated gönderirsiniz.) Bu söylediğiniz işlemi yapmam için ne almam gerekiyorsa hocam link atın ben hepsinin siparişini verdireyim sonrasında zaten FSP gibi markalardan güç kaynağı siparişi vereceğiz bizi birkaç ay idare etsin yeterli. Kuzenin güç kaynağı modeli Everest BTX-750-1 750W 80 Plus (750W 12V kanalından 692WATT verdiriyor)

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,818
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
6900 xt için eğer varsa daisy chain yapılmamış kablo öneriyorlar. Durum bu iken dönüştürücü işi çok daha sakat olur.

Top Bottom