Neler Yeni

RX 7600 R5 1600'e darboğaz yapar mı?

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Yunus Emre Uzun
konuda geçtiği gibi bir ekran kartı yükseltmesi yapmayı düşünüyorum arkadaşlar, işlemciyi de yükselteceğim tabii ki fakat ikisini aynı anda yükseltemeyeceğim için arada süre olacak, darboğaz hesaplayan bir siteden hesaplattığımda %22.7 darboğaz oranı çıkardı, biraz tırstığım için sizlere sormak istedim, şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
hocam önce işlemci yükseltin ben öyle yaptım 2600x vardı 5600 geçtim işlemcide sonra ekran kartını değiştireceğim darboğaz yemezsiniz önce işlemci yükseltirseniz darboğaz olması için ekran kartının çok güçlü olması lazım işlemciye göre ki 1600 rx7600 de çok yersiniz darboğaz sizde benim gibi yapın

akuishi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
deniz geyik
açmak istediğiniz oyunu en yüksek grafik ayarlarında ve monitörünüzün desteklediği en yüksek çözünürlükte açarsanız bir nebze darboğazı azaltabilirsiniz dayanılabilir mi sorusu tamamen size bağlı şahsen anlık droplar ve düşük fps can sıkıcı olabilir çok bekletmeden size tavsiyem bütçede sorununuz yoksa Ryzen 7 5700x ya da 5700x3d olur eğer bütçenizi aşarsa Ryzen 5 5600 almanızı öneririm
üstünden en fazla 1 ay geçmeden dediğiniz gibi R7 5700X3Dye geçeceğim zaten, çok beklemeyeceği için ne tür bir şey yaşayacağımı merak etmiştim, çok sağolun tekrardan çok yardımcı oldunuz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
İsmail Dursun
üstünden en fazla 1 ay geçmeden dediğiniz gibi R7 5700X3Dye geçeceğim zaten, çok beklemeyeceği için ne tür bir şey yaşayacağımı merak etmiştim, çok sağolun tekrardan çok yardımcı oldunuz.
rica ederim hocam yalnız yeni işlemcinizi takmadan önce r5 1600 ile anakartınızın biosunu güncellemeyi unutmayın zira yeni işlemci takdığınızda sistem siyah ekranda kalabilir sök tak uğraşmak can sıkıcı olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

rica ederim hocam yalnız yeni işlemcinizi takmadan önce r5 1600 ile anakartınızın biosunu güncellemeyi unutmayın zira yeni işlemci takdığınızda sistem siyah ekranda kalabilir sök tak uğraşmak can sıkıcı olur
ekstra olarak R7 5700X3D için güçlü bir soğutma almanız gerekiyor büyük ihtimalle stok fan kullanıyorsunuz diye düşünüyorum cooler master marka 1 ya da 2 fanlı kule tipi soğutucular işinizi görür.

Hasbatuz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Hasan Batuhan Uzuncan
yanıtınız için çok teşekkürler, kız arkadaşınız nasıl bir durum yaşıyor acaba bu darboğaz durumunda biliyorsanız açıklayabilirseniz çok yardımcı olur, fps veya sıcaklık mı nasıl bir şey deneyimlendiğini anlamak istiyorum, gpu'yu alırsam işlemciyi çok sonra almayacağım zaten çünkü.
League of legends te 50-70 fps alıyor. İnanılmaz düşük o ekran kartına göre

Top Bottom