Neler Yeni

RX 7700XT 12 GB GDDR6 VALORANT FPS

chuckii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Meto
Nasıl değiştirileceğini tam olarak bilmemekteyim. Fps düşüklüğünün ana sorunu bu olmasa da ramlerden de performans kaybı yaşıyorsun, bilgine. İyice araştır 5600'e yükselt.
Ya bunun sorunu ne olabilir anlamıyorum cidden o dediğim aysrlar hakkında bri bilginiz var mı?

Floyd1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Şahin Şene
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Instagram
@sahn.sn
Discord
Floyd2237
hocam hiç böyle oyunlarla alakam olmadığı için soruyorum cahilliğimi mazur görün.

300 FPS kötü bir sonuçmu böyle oyunlarda?
Kötü değil fakat bahsettiği işlemci giriş segment (am5) olmasına rağmen güçlü. Minimum 400 görmesi gerekiren düşük fps alıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya bunun sorunu ne olabilir anlamıyorum cidden o dediğim aysrlar hakkında bri bilginiz var mı?
Dediğim gibi bir bilgim yok ama xmp dediğimiz şey ramlerde hız aşırtma anlamına geliyor. Yani sizinki şu an tam performansında değil, düşük çalışıyor. İyice bakın araştırın elbet açmayı elde edersiniz.

chuckii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Meto
Kötü değil fakat bahsettiği işlemci giriş segment (am5) olmasına rağmen güçlü. Minimum 400 görmesi gerekiren düşük fps alıyor.

Dediğim gibi bir bilgim yok ama xmp dediğimiz şey ramlerde hız aşırtma anlamına geliyor. Yani sizinki şu an tam performansında değil, düşük çalışıyor. İyice bakın araştırın elbet açmayı elde edersiniz.
Amd nin kendi uygulamasında hiz aşırtma ayarı vardı basınca bir kaç uyarı verdi bende açmayı denemedim yarın denesemmi acaba bir de ekran kartı fln OC benim bu oto OC olarak mı geliyor yoksa benim ayar acmammi lazım acmamk önerir misiniz ?

Floyd1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Şahin Şene
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Instagram
@sahn.sn
Discord
Floyd2237
Amd nin kendi uygulamasında hiz aşırtma ayarı vardı basınca bir kaç uyarı verdi bende açmayı denemedim yarın denesemmi acaba bir de ekran kartı fln OC benim bu oto OC olarak mı geliyor yoksa benim ayar acmammi lazım acmamk önerir misiniz ?
Sizden arzum ekran kartı modelinizin tam adını veya linkini atabilir misiniz? İşlemci olayında ise normalde 7500f ısınan bir işlemci sisteminizde kule tipi veya sıvı soğutma varsa minik minik aşırtmalar yapabilirsiniz. (Sıcaklık 75°C'yi geçmemesi kaydıyla) Ayrıyetten donanım arşivi, pc hocası, mod art pc gibi kanallardan oc mantığını kavrayın.

chuckii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Meto
Sizden arzum ekran kartı modelinizin tam adını veya linkini atabilir misiniz? İşlemci olayında ise normalde 7500f ısınan bir işlemci sisteminizde kule tipi veya sıvı soğutma varsa minik minik aşırtmalar yapabilirsiniz. (Sıcaklık 75°C'yi geçmemesi kaydıyla) Ayrıyetten donanım arşivi, pc hocası, mod art pc gibi kanallardan oc mantığını kavrayın.
Sıvı sogutucum var şuana kadar max 50 derece gordu işlemci ekran kartı linki:

Floyd1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Şahin Şene
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Instagram
@sahn.sn
Discord
Floyd2237
Sıvı sogutucum var şuana kadar max 50 derece gordu işlemci ekran kartı linki:
60 derecelere kadar işlemciyi yükseltin bence. Ondan önce mutlaka xmp'yi açmayı deneyin. Ekran kartı ibaresinde de yazdığı gibi oc edition yani kendiliğinden hız aşırtmalı. Son olarak sıvı soğutma linkini de alabilir miyim?

chuckii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Meto
60 derecelere kadar işlemciyi yükseltin bence. Ondan önce mutlaka xmp'yi açmayı deneyin. Ekran kartı ibaresinde de yazdığı gibi oc edition yani kendiliğinden hız aşırtmalı. Son olarak sıvı soğutma linkini de alabilir miyim?
Yarin o zaman hız asirtma ayarını açıp deneyeceğim

Floyd1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Şahin Şene
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Instagram
@sahn.sn
Discord
Floyd2237
Yarin o zaman hız asirtma ayarını açıp deneyeceğim
Benim dediklerim birer tavsiye, uygulamak size kalmış. Ama xmp ayarını kesinlikle açmalısın. Bu arada bu sıvı soğutucuyu bi ara bende göze kestirmiştim. Size zahmet valorant oynarken 1080 düşük ayarlarda işlemcinin ısı değerlerini bana iletebilir misiniz?

chuckii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Meto
Benim dediklerim birer tavsiye, uygulamak size kalmış. Ama xmp ayarını kesinlikle açmalısın. Bu arada bu sıvı soğutucuyu bi ara bende göze kestirmiştim. Size zahmet valorant oynarken 1080 düşük ayarlarda işlemcinin ısı değerlerini bana iletebilir misiniz?
Dediğim gibi isi degerleri hem ca2 de hemde valoda max 52 gordu islemcide

formedos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
formedos
Dediğim gibi isi degerleri hem ca2 de hemde valoda max 52 gordu islemcide
Hocam bende tam hâkim değilim Anakartve ram hangi model ve MHZ değerleri kaç?
Okuduğum kadarıyla RAM'lar tam frekansta çalışmıyor ve sizde o ayarı BIOS'tan açamıyorumusunuz?

chuckii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Meto
Hocam bende tam hâkim değilim Anakartve ram hangi model ve MHZ değerleri kaç?
Okuduğum kadarıyla RAM'lar tam frekansta çalışmıyor ve sizde o ayarı BIOS'tan açamıyorumusunuz?
Hocam girdim biosa hatta fotoğraf atıyorum processor clocl 37000mhz civarlarında çalışıyor o mu rami gösteren?

Fotoğraf yüklenmiyor cpu clcok control diye bir şey var yıldız var üstünde xmpninde üstünde yıldız var disable yaziyor sadece

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
ibrahim ileri
Hocam öncelikle valorant işlemci tabanlı bir oyun fps/rekabet kategorisinde olduğu için. Öncelikle sormak istediğim işlemciniz. İşlemciniz ne?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,560
Üyeler
161,090
Son üye
MSTÇ
Top Bottom