Neler Yeni

RX 7700XT 12 GB VS RTX 4060/Tİ 8 GB/16 GB

jordanmsd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Mesut Sarıkaya

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,303
İsim
Emre
Discord
necromancerr
düşürebilirsen 4070 düşürmeye bak

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
290
İsim
Talat
Sen amd alma 4060 al bence..

jordanmsd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Mesut Sarıkaya

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
290
İsim
Talat
Neden?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Maalesef 4070 alacak bütçem yok. Bu üç kart arasından alabilirim sadece.
Nvidia yazılım konusundan cok daha iyiymiş amd ye göre daha cok tercih ediliyor ilerleyen saatlerde elden cıkarmak ıstersenız satamama gıbı bı durum olmaz dırek elden cıkarırsınız bence 4060 al sen

jordanmsd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Mesut Sarıkaya
Nvidia yazılım konusundan cok daha iyiymiş amd ye göre daha cok tercih ediliyor ilerleyen saatlerde elden cıkarmak ıstersenız satamama gıbı bı durum olmaz dırek elden cıkarırsınız bence 4060 al sen
Aslında ileride yeni bir bilgisayar aldığımda bilgisayarımı satmayacağım çünkü yayın ve youtube ile uğraşacağım biraz. Bazı yayıncılar çift pc kullanıyor.

inkodes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Muhammed Fehim Yazıcı
Aslında ileride yeni bir bilgisayar aldığımda bilgisayarımı satmayacağım çünkü yayın ve youtube ile uğraşacağım biraz. Bazı yayıncılar çift pc kullanıyor.
yayın işi için kesin nvidia al yazılımları çok işine yarar.

Karacabey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
730
İsim
Abdullah
Önemli olan saf güç değil dlss olup açmamak çok mantıksız
Görüntü yapay hissettiriyor. GeForce now gibi. Sanki başka bilgisayarda işliyor sana geliyor gibi görüntü. Hoşuma gitmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Özgür Şen
Selamlar yakında bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Bu bilgisayar yüzünden birkaç kez sinir krizi geçirmişliğim oldu. Minecraftta bile anca 40 50 fps görüyorum. Bugün super meat boy bedavaydı aldım ve yükledim. Onda bile kasıyor siz düşünün. Her neyse, bu iki kart arasında kaldım. Bir çoğunuz RX 7700XT diyecek ki bende onu almak istiyorum ama içimden bir ses 4060 almam gerektiğini söylüyor. Şimdi neden nvidia ve amd almak istemiyorum madde madde anlatacağım. AMD'den başlayayım:

Nedense 7000 serisi 4000 serisi kadar ilgi görmedi hatta hiç görmedi. Bu yüzden alasım gelmiyor. Fakat AMD vrami bu sene bol bol koymuş her karta. Ayrıca Reflex, DLSS, Exprience, Broadcast gibi özelliklerden yararlanamamak var. Evet AMD'nin de bunlara karşılığı var fakat bu saydıklarım kadar iyi değil. Ayrıca FSR çamur gibi gözüküyor. Abdullah ağabeyin videosunda pixelleri sayabildim FSR sayesinde. Tabii ki ileride bu güncellemelerle düzeltilebilir fakat şu anlık berbat görünüyor. Sanırsam AMD burada kartlarının gücüne güvenmiş galiba.

Neden Nvidia almak istemiyorum?:

Vramlar bu nesil çok az koyulmuş. Zaten nvidia bazı kartların üretimini durduruyor, kartlarda değişiklik yapıyor ( Örn. RTX 4080 12 GB, RTX 4060 Tİ 16 GB versiyonunun çıkması ) ya da yaptığı kartlar batıyor. ( Örn. RTX 4080 SUPER ailesi ) Nvidia bu sene batırdı biraz. Ve AMD gibi eski kartlara o kadar özellik eklemiyor. Örn. şu an 3000 serisi kartı olanlar ( 3090 bile olsa ) DLSS 3.0 özelliğinden yararlanamıyor. Ayrıca bu sene nvidia daha paragöz olmuş. "Bu sene 4060 8 GB alın da seneye oyunlara vram yetmesin yeni kart alıp bize para kazandırın" kafasındalar. Belki biraz daha bekleyip 4060Ti SUPER'in çıkmasını bekleyebilirim fakat o kadar zamanım yok. Nvidia şu an RTX 3050nin vramini düşürüp satma peşinde. Tek iyi yanı yazılımının kaliteli olması. Gerçekten çok kararsız kaldım. Hangi kartı önerirsiniz?

(Biraz fazla yazmışım farkındayım.)
Hocam 4060 ti 8 GB kullanıcısıyım . Nvidia'nın dlss özelliği apayrı bir şey.Gta 5 te aysrlar rn yüksek ve dlss açıkken gün batımında gözlerim bayram ediyor ,Amd bu konuda biraz sorunlu yazılımsal olarak Abdullah abi de
Mesaj otomatik birleştirildi:

Selamlar yakında bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Bu bilgisayar yüzünden birkaç kez sinir krizi geçirmişliğim oldu. Minecraftta bile anca 40 50 fps görüyorum. Bugün super meat boy bedavaydı aldım ve yükledim. Onda bile kasıyor siz düşünün. Her neyse, bu iki kart arasında kaldım. Bir çoğunuz RX 7700XT diyecek ki bende onu almak istiyorum ama içimden bir ses 4060 almam gerektiğini söylüyor. Şimdi neden nvidia ve amd almak istemiyorum madde madde anlatacağım. AMD'den başlayayım:

Nedense 7000 serisi 4000 serisi kadar ilgi görmedi hatta hiç görmedi. Bu yüzden alasım gelmiyor. Fakat AMD vrami bu sene bol bol koymuş her karta. Ayrıca Reflex, DLSS, Exprience, Broadcast gibi özelliklerden yararlanamamak var. Evet AMD'nin de bunlara karşılığı var fakat bu saydıklarım kadar iyi değil. Ayrıca FSR çamur gibi gözüküyor. Abdullah ağabeyin videosunda pixelleri sayabildim FSR sayesinde. Tabii ki ileride bu güncellemelerle düzeltilebilir fakat şu anlık berbat görünüyor. Sanırsam AMD burada kartlarının gücüne güvenmiş galiba.

Neden Nvidia almak istemiyorum?:

Vramlar bu nesil çok az koyulmuş. Zaten nvidia bazı kartların üretimini durduruyor, kartlarda değişiklik yapıyor ( Örn. RTX 4080 12 GB, RTX 4060 Tİ 16 GB versiyonunun çıkması ) ya da yaptığı kartlar batıyor. ( Örn. RTX 4080 SUPER ailesi ) Nvidia bu sene batırdı biraz. Ve AMD gibi eski kartlara o kadar özellik eklemiyor. Örn. şu an 3000 serisi kartı olanlar ( 3090 bile olsa ) DLSS 3.0 özelliğinden yararlanamıyor. Ayrıca bu sene nvidia daha paragöz olmuş. "Bu sene 4060 8 GB alın da seneye oyunlara vram yetmesin yeni kart alıp bize para kazandırın" kafasındalar. Belki biraz daha bekleyip 4060Ti SUPER'in çıkmasını bekleyebilirim fakat o kadar zamanım yok. Nvidia şu an RTX 3050nin vramini düşürüp satma peşinde. Tek iyi yanı yazılımının kaliteli olması. Gerçekten çok kararsız kaldım. Hangi kartı önerirsiniz?

(Biraz fazla yazmışım farkındayım.)
Hocam Rtx 4060 ti 8 gb kullanıcısıyım Nvidia'nın dlss özelliği apayrı bir şey örneğin GTA 5 te en yüksek ayarlar ve dlss açıkken gün batımında gözlerim bayram ediyor şahane bir meczu.Vram 2k ve 4k da biraz daha önemli bence ileriki 5-10 yılda ağır oyunlarda tabii ki az da olsa sorun olacaktır ama 1080p de kullanacaksanız vram i o kadar kafaya takmanıza gerek yok.Amd ye gelirsek Vram konusunda tebrik etmek lazım ama fsr çöp bir özellik açıldığında Abdullah abinin testlerinde fsr 3.0 da rdr 2 de sadece 15-20 fps arttığını hatırlıyorum herkes ileride geliştirir düzeltirler diyor ama ne zaman ? 1-2 yıl oldu hâlâ düzeltilecek diyorlar.4060 ın 16 gb versiyonunu indirimli veya uygun bir anda bulursanız hemen kapın derim.Benim param 16 gb a yetmediği için 8 gb almıştım o zaman.Kafama bazen sorun olarak gelmiyor değil Vram ancak 4k bir monitör alamayacağım için sorun yok🤠 Bütçeniz yetmezse 8 Gb versiyonunu da alabilirsiniz.Amd kartlarının gücü daha fazla ama kartları yazılım öne geçiriyor şu dönemde.Örneğin 3070,4060 a göre daha güçlü bir kart ama yazılımda geride kaldı.Biraz fazla yazdım inşallah açıklayıcı olmuştur.

Son düzenleme:
Top Bottom