RX 7800 xt Coil Whine sesimi ?

sabanozsu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
157
Valorantta 1000 küsur FPS alıyorum vsync veya FPS sabitlmeyi açınca ses ciddi manada azalıyor. 165 Hz yapınca ses aşırı derece tiz oluyor ama rahatsız etmiyor beni. Düşük oluyor ses bu ses Coil Whine mi yoksa başka bı yerdenmi geliyor ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Valorantta 1000 küsur FPS alıyorum vsync veya FPS sabitlmeyi açınca ses ciddi manada azalıyor. 165 Hz yapınca ses aşırı derece tiz oluyor ama rahatsız etmiyor beni. Düşük oluyor ses bu ses Coil Whine mi yoksa başka bı yerdenmi geliyor ?
Videoda aç kapat aç kapat özellikle yaptım.

@Furkan Karagülle hocam siz bilgisinin bu konularda etiket bu yüzden attım bı bakarmisiniz konuya

amd uygulamasından fan ayarlarını kendine göre yap 60 derece altındayken 1200rpm ile çalışsın ses çıkmaz

Videoda aç kapat aç kapat özellikle yaptım.

@Furkan Karagülle hocam siz bilgisinin bu konularda etiket bu yüzden attım bı bakarmisiniz konuya

Hafiften CW sesi var, evet. Bu sorun teşkil etmez.

önemli bişey oldugunu düşünmüyorum sonuçta elektronik alet bunlar ses çıkarıcaklar tabi

Hafiften CW sesi var, evet. Bu sorun teşkil etmez.
Hocam aç kapat aç kapat yaptim en sonda duyduysaniz Vsync yi ses gidiyor açınca geri kapatinca geliyor yani bu yüzde yüz CW degilmi ?

önemli bişey oldugunu düşünmüyorum sonuçta elektronik alet bunlar ses çıkarıcaklar tabi
Yani öylede sesten emin olmak lazım diye attim

Hocam aç kapat aç kapat yaptim en sonda duyduysaniz Vsync yi ses gidiyor açınca geri kapatinca geliyor yani bu yüzde yüz CW degilmi ?

Ekran kartına binen yük azalıyor VSYNC'i açınca. Bu yüzden ses azalıyor.
Furmark testi yaptığında daha fazla ses çıkacaktır.

Furmarkda tık yok hocam duyduğun ses birtek valoda geliyor
Diğer oyunlardada böyle ses yok sadece valoda var oda yüksek fpstej olabilirimi

Kart boştayken mi ses geliyor yani. Başka oyunlarda deneyin bir de.
Yok hocam bostayken ses yok bf 2042 Ultrada ses yok çok çok az var GTA 5 full ayarlarda 2 kda çok çok az ses var ama valoya girdiğimde FPS kisitlamayi kapatmayınca çığlık atıyor

Yok hocam bostayken ses yok bf 2042 Ultrada ses yok çok çok az var GTA 5 full ayarlarda 2 kda çok çok az ses var ama valoya girdiğimde FPS kisitlamayi kapatmayınca çığlık atıyor
Yani bu duyduğun ses birtek valoda çok geliyor vsync aç yapınca azalıyor kapat yapınca çığlık atiyor

Yani bu duyduğun ses birtek valoda çok geliyor vsync aç yapınca azalıyor kapat yapınca çığlık atiyor

Önemsenecek bir sorun değil. Muhtemelen kartın farklı bir bölgesi yük altında kalıyor ya da başka bir şey. Çıkan sesler sorun arz etmez.

Ne kadar yüksek fps alırsan o zaman ses gelir. Bende de aynısı oluyor 300fps üstüne çıktığım an ses geliyor ama bu durum sıkıntı yapmaz kullanmaya devam edebilirsin.

Önemsenecek bir sorun değil. Muhtemelen kartın farklı bir bölgesi yük altında kalıyor ya da başka bir şey. Çıkan sesler sorun arz etmez.
Eyw hocam yüreğime su serptiniz cansiniz
Ne kadar yüksek fps alırsan o zaman ses gelir. Bende de aynısı oluyor 300fps üstüne çıktığım an ses geliyor ama bu durum sıkıntı yapmaz kullanmaya devam edebilirsin.
Evet hocam 165 alınca farkettiyseniz tık yok sadece valoda oluyor diğer oyunlarda çok çok az bir ses oluyor ama valoda duyduğunuz gibi sonda aç kapat aç kapat yapınca ses gidip gidip geliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,016
Üyeler
183,044
Son üye
cag00
Geri