Neler Yeni

RX 7800 XT sistemden çok yüksek seviyede ses geliyor

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kutay Karadağ
Arkadaşlar iyi günler kasayı açtığım gibi ve devamında ilk ses kaydındaki sesler geliyordu bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda bu ses sadece açılırken geldi ve masaüstüne geldiğinde ses kesildi. Bunun sebebi nedir sorun nedir? Bundan önce 3-5 gün önce de resimdeki hatayı, uyarıyı vermişti. Sistemim: AMD RX 7800 XT, Ryzen 5 7600, 32 GB RAM, anakart ASUS Prime A620M-K, game booster CPU cooler kullanıyorum. Sistemin resmide aşağıda bulunuyor. Seslerde bunlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekler

• 20241214_175222.jpg
    20241214_175222.jpg
    1.8 MB · Hit: 28
  • hata.jpg
    hata.jpg
    114.9 KB · Hit: 28

Upset

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
kutay özer
normal değil gibi duruyor

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kutay Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
normal değil gibi duruyor
Hocam dalga geçmek için mi yazdınız veya komik falan olduğunuzu mu sanıyorsunuz? İnsan gibi bi sorun yaşayıp yardımınızı bekliyorum anlamsız bir cevap yazıyorsunuz. Bende biliyorum normal olmadığını. Sorunun ne olduğunu varsa eğer çözümünün ne olduğunu soruyorum. Lütfen bir daha böyle boş cevaplar ile meşgul etmeyin forumu

DePiedra54

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Eren Bilal Cihan
Arkadaşlar iyi günler kasayı açtığım gibi ve devamında ilk ses kaydındaki sesler geliyordu bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda bu ses sadece açılırken geldi ve masaüstüne geldiğinde ses kesildi. Bunun sebebi nedir sorun nedir? Bundan önce 3-5 gün önce de resimdeki hatayı, uyarıyı vermişti. Sistemim: AMD RX 7800 XT, Ryzen 5 7600, 32 GB RAM, anakart ASUS Prime A620M-K, game booster CPU cooler kullanıyorum. Sistemin resmide aşağıda bulunuyor. Seslerde bunlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Hocam ya fan sürtme sesi yada coilwhine ama coil bu kadar sesli olmaz, kasayı komple kontrol eder misin belki bir kablo fana değiyodur

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Fanlarla alakalı gibi geldi özellikle PSU fanlarında çok böyle sorun oluyor. Sanırım aynı sisteme sahibiz Volkan oyun kuvvetlerinin sistemiyse, Bende biraz gürültülü diyebiliceğimiz Coilwhine sorunu var ama bu o değildir yük altında değilken hiç ses yapmaz çünkü.

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kutay Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ya fan sürtme sesi yada coilwhine ama coil bu kadar sesli olmaz, kasayı komple kontrol eder misin belki bir kablo fana değiyodur
Hocam haklısınız kesinlikle coil whine değil bu. Dün gece böyle bir ses yoktu bu sabah açtığımda bilgisayar açılırken bu ses geldi ve bilgisayar açıldıktan sonrada devam etti. Sonrasında bilgisayarı bir daha kapatıp açtım bu sefer açılırken yine bu ses geldi ancak bilgisayar açıldıktan sonra masaüstüne geldiğinde bu ses gitti. Kasayı açıp kontrol edeceğim ama neyi, neleri kontrol edeceğimi bilmiyorum sorun neyden kaynaklı olabilir neleri kontrol etmeliyim ne yapayım ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fanlarla alakalı gibi geldi özellikle PSU fanlarında çok böyle sorun oluyor. Sanırım aynı sisteme sahibiz Volkan oyun kuvvetlerinin sistemiyse, Bende biraz gürültülü diyebiliceğimiz Coilwhine sorunu var ama bu o değildir yük altında değilken hiç ses yapmaz çünkü.
Evet hocam volkan oyun kuvvetlerinin sistemi itopyadan hazır sistem aldım bende de coil whine sesi var oyunlara girince oluyor ancak bu coil whine değil. İlk başta kasa açılırken ve devamında traktör gibi sanki bir fan veta herhangi bir şey bir şeye sürtüyormuş gibi bir ses geldi ve devam etti sonra kapat aç yaptım bu seferde sadece açılırken geldi bu ses ve açıldıltan sonra gitti. Sorunun ne olabiliceği veya neyden kaynaklı olabiliceği ile ilgili bir bilginiz varsa dinlemek isterim kontrol edebilirim kasayı ancak yoksa mecbur pazartesi servise götüreceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

7800xt saphıre?
Yok hocam asus dual

Top Bottom