RX 9070XT ve Ryzen 7 9800X3D sistem toplama

grlrbrk

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
130000
Merhaba,

Oyun odaklı sadece Escape From Tarkov oynanıcak bir sistem toplamak istiyorum. Oyunda işlemcinin etkisi çok büyük, DLSS desteği var ama etkisi çok değil sanırım, ayrıca FSR4 ile uyumlu çalışmıyor şu anlık. 5070ti ve 5080 fiyatları 9070XT'e göre çok fazla olduğu için ve bu oyunda ekran kartının 2K'da ekstra ekstra bir önemi olmadığı için 9070XT'nin gayet yeterli olduğunu okudum bi çok yerde.

Amacım ekran kartı hariç düzgün bir sistem toplamak ve bir kaç sene sonrasında yeni çıkacak ekran kartlarından biriyle rahatça sorun yaşamadan yükseltmek.

Sizce bu sistem bu şekilde mantıklı mı ? FSP markasını daha önce duymamıştım. Kasa ve PSU konusunda sorun yaşar mıyım? Anakart 9800X3D ile sorunsuz çalışır mı ? Undervolt vs. yaparsam sorun yaşar mıyım?

Ekstra olarak bu parça yerine şunu al, bu parça mantıksız gibi önerileriniz olursa açığım.

Şimdiden teşekkürler

1758709629716.webp

Hazır sistem veya toplama sistem olabilir ama montaj yapan bir siteden almak istiyorum.

Eğer bu bütçe civarlarında farklı bir önerin olursa açığım.

Hazır sistem veya toplama sistem olabilir ama montaj yapan bir siteden almak istiyorum.

Eğer bu bütçe civarlarında farklı bir önerin olursa açığım.
Tanıdık bilgisayarcınız varsa parçaları ondada birleştirebilirsiniz

Tanıdık bilgisayarcınız varsa parçaları ondada birleştirebilirsiniz
Aslında birleştirmede sorun yok. Daha önce ayrı ayrı alıp topladığım bir bilgisayarda anakart problemli çıkmıştı. Öyle olunca direk iade almıyorlar, önce servise vs. gönderiyorlar bu da sıkıntılı bir süreç oluyor. En azındna öyle bir tecrübem olmuştu. Hazır sistem satan yerlerden alınca sorunlu bi parça yollamazlar, test ediyorlar diye düşünüyorum.

Gıgabyte Aorus Radeon Rx 9070 Xt Elıte 16GB Rgb Halo 256BIT Amd Ekran KARTI-GV-R9070XTAORUS E-16GD

112k tutuyor ben görünüşüne felanda baktım kasada fanların tanesi 1.5 felan tutuyor extra kalan paraya 5070ti yükseltmesi yapılabilir 5070ti lı hali toplanabilir eğer amacınız görünüş olmazsa daha farklı şekilde toplayabilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aslında birleştirmede sorun yok. Daha önce ayrı ayrı alıp topladığım bir bilgisayarda anakart problemli çıkmıştı. Öyle olunca direk iade almıyorlar, önce servise vs. gönderiyorlar bu da sıkıntılı bir süreç oluyor. En azındna öyle bir tecrübem olmuştu. Hazır sistem satan yerlerden alınca sorunlu bi parça yollamazlar, test ediyorlar diye düşünüyorum.
3 anakart 3 işlemci değiştirdim daha herhangi bir sorun yaşamadım hocam güvenilir yerlerden alırsanız sıkıntı çıkmaz çıksada hemen yardımcı olurlar

RTX Palit 5080 GameRock + 9800x3D sistem burası 114k

21.5k CPU

8.2k Anakart
60K GPU
4.8K LT720 Deepcool Soğutucu
5.7k Enermax D.F X 1200W 80G
4.8K Lancool 216 Kasa
5.5k Klevv Cras V 32GB CL30 6000Mhz Ram
3.5K 1TB SSD 7250/6900

Son düzenleme:
Geri