AMD Ryzen 7 9800x3D MSI RTX 5090 Gaming TRIO İçin onay ve tavsiye

İmzadaki sistemi kullanıyorum 4k 240hz QD-Oled monitörde sorunsuz ultra grafikte RTX 5080 oynatıyor

4k 240hz bir monitör olacak. inanılmaz fazla video izledim ve araştırdım 5080 çok yeterli kalmıyor. o yüzden 90 tercih ettim eğer 2k tercih edecek olsaydım evet 5080 tercih edecektim. elimde 4k240hz bir monitör var o yüzden 90 tercih ediyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

peki üçü arasından hangisini önerirsiniz en çok. Thermalright Hyper Vision 360 bunu beğendim aslında
Lf3 pro eğer performans isterseniz ama beğendiğiniz herhangi biri işinizi görür

Topladığım sistem ekte görünmektedir. İyi midir değil midir tavsiyelerinizi bekliyorum. bütçe 275'ti ama 288 e kadar çıktı. 5090 ve 9800x3D de kararlıyım eğer 5090 Ventus ile gaming trio çok farklı değil diyorsanız oradan bir küçülmeye gidebilirim. diğer önerilerinize de açığım
Alıntıyı görüntüle
Sistem çok iyi ben de istiyom hayalimdeki sistem direkt hayırlı olsun 😭Parçalar gayet iyi. Sadede itopyadan almanı anlamadım ama. Bir de lcd ekran umrumda değilse Arctic liquid freezer iii pro 360mm daha iyi bir sıvı soğutma ve yarı fiyatında.

İllaki itopya olsun demezseniz ve msi yerine, aynı kalitede başka parçaları tercih etmeye okayseniz siza daha ucuza aynı performanslı bir sistem dizebilirim.

Sistem çok iyi ben de istiyom hayalimdeki sistem direkt hayırlı olsun 😭Parçalar gayet iyi. Sadede itopyadan almanı anlamadım ama. Bir de lcd ekran umrumda değilse Arctic liquid freezer iii pro 360mm daha iyi bir sıvı soğutma ve yarı fiyatında.

İllaki itopya olsun demezseniz ve msi yerine, aynı kalitede başka parçaları tercih etmeye okayseniz siza daha ucuza aynı performanslı bir sistem dizebilirim.
asusun en tepe modeli olan asus rog astral lc 5090 22bin tl gibi bir indirimde. bu nasıl peki. toplamda gpu anakart kasa ve sıvı soğutucuda 32 bin tl indirim var normal fiyatından aşağıda
astral.webp

asusun en tepe modeli olan asus rog astral lc 5090 22bin tl gibi bir indirimde. bu nasıl pekiAlıntıyı görüntüle
Baya iyi. Ama dediğim gibi itopya yerine parça parça kendin toplasan daha ucuza gelir her şey. İstersen yaparım. Ama işlemci soğutucusu bence Arctic lf 3 pro 360mm al. Dünyanın en iyi sıvı soğutma ödülünü aldı. Her yönden diğer soğutuculardan önde.

Baya iyi. Ama dediğim gibi itopya yerine parça parça kendin toplasan daha ucuza gelir her şey. İstersen yaparım. Ama işlemci soğutucusu bence Arctic lf 3 pro 360mm al. Dünyanın en iyi sıvı soğutma ödülünü aldı. Her yönden diğer soğutuculardan önde.
sizin isminiz bora değil değil m?

Topladığım sistem ekte görünmektedir. İyi midir değil midir tavsiyelerinizi bekliyorum. bütçe 275'ti ama 288 e kadar çıktı. 5090 ve 9800x3D de kararlıyım eğer 5090 Ventus ile gaming trio çok farklı değil diyorsanız oradan bir küçülmeye gidebilirim. diğer önerilerinize de açığım
Alıntıyı görüntüle
Kardeş ben sana bunu 200.000 TL aşağısına toplarım. 50.000 TL'ni alırım. Geri kalan 38.814,63 TL'ye hayrına birine PNY GeForce RTX 5070 Ti ARGB OC ısmarlar sevaba gireriz. Bu nasıl fiyatlandırma. Eyyy İTOPYA. Sen kimsin yaa!!!

Yok Uğur. Full beyaz full siyah olarak ta ayarlarım. İtopya gereksiz pahalı bir yer. Daha düşük fiyata daha iyisini toplayabilirim hatta.
Uğur bey buarada mesela astral 23.350,28 TL indirimde sanırım şu anki en iyi 5090 diye biliyorum geçenlerde
bu videodan gördüm çok ciddi bir indirim değil mi bu ayrıca diğer 3 parçadada öyle toplamda 32 33 gibi bir indirim oluyor

Uğur bey buarada mesela astral 23.350,28 TL indirimde sanırım şu anki en iyi 5090 diye biliyorum geçenlerde
bu videodan gördüm çok ciddi bir indirim değil mi bu ayrıca diğer 3 parçadada öyle toplamda 32 33 gibi bir indirim oluyor
İndirim falan yok orda zaten fiyatı o civardaydı itopya kazıklıyor sadece. Kart da en iyi soğutmaya sahip. Ama bu demek değil ki diğerleri bunun yanında kötü kalıcak. Tercih işi tamamen. Ben liquid cooler kartların görünümünü sevmiyorum almazdım ben. Benim böyle bütçem olsa alacağım sistem bu.

Monitörünüz oled değilse bunu alın. Oled ÇOOOK daha iyi herhangi bir panele göre.

Dilerseniz siyah ta toplarım.

Bak benim attığım sistem seninkinden daha iyi performanslı ve 40k tl daha ucuz. 250k toplam.

İtopya senin paranı alır.

İndirim falan yok orda zaten fiyatı o civardaydı itopya kazıklıyor sadece. Kart da en iyi soğutmaya sahip. Ama bu demek değil ki diğerleri bunun yanında kötü kalıcak. Tercih işi tamamen. Ben liquid cooler kartların görünümünü sevmiyorum almazdım ben. Benim böyle bütçem olsa alacağım sistem bu.

Monitörünüz oled değilse bunu alın. Oled ÇOOOK daha iyi herhangi bir panele göre.

Dilerseniz siyah ta toplarım.

Bak benim attığım sistem seninkinden daha iyi performanslı ve 40k tl daha ucuz. 250k toplam.

İtopya senin paranı alır.
mesela r9 9950x3d r7 9800x3d'den oyun performansı olarak çok ciddi bir şekilde düşük. render programlama olarak iyi. yanılıyorsunuz asusun lc 5090 modeli benchmark testlerinde 1. sırada ayrıca 5090 alacağım zaman sanırım msi ve asustan başka marka tercih edeceğimi çok zannetmiyorum

mesela r9 9950x3d r7 9800x3d'den oyun performansı olarak çok ciddi bir şekilde düşük. render programlama olarak iyi. yanılıyorsunuz asusun lc 5090 modeli benchmark testlerinde 1. sırada ayrıca 5090 alacağım zaman sanırım msi ve asustan başka marka tercih edeceğimi çok zannetmiyorum
9950x3d ve 9800x3d arasında oyunlarda öyle bir fark yok. Neredeyse aynılar. Herhangi bir işte 9950x3d çok daha işinize yarar. Ayrıca 4k'da fark 0 olacak. Benchmarklarda astral daha iyi bir sonuç verebilir ama aradaki farkı size şöyle gösteriyim.

Al aralarında 1080p'de bile hiç fark yok neredeyse ki sen 4k oynayacaksın.

Al bu da ekran kartı karşılaştırması. Benim attığım 5090'ın Astral'lerden hiçbir farkı yok. Gönlünüz rahat olsun. Ama isterseniz benzer fiyatta Astral bunu alın. Ben olsam gigabyte alırım ama. Hem daha şık hem de gigabyte hayatım boyunca pişman etmedi beni.

Param olsa gene gigabyte alırım. Çok kaliteli marka. Pişman etmez.
9950x3d ve 9800x3d arasında oyunlarda öyle bir fark yok. Neredeyse aynılar. Herhangi bir işte 9950x3d çok daha işinize yarar. Ayrıca 4k'da fark 0 olacak. Benchmarklarda astral daha iyi bir sonuç verebilir ama aradaki farkı size şöyle gösteriyim.

Al bu da ekran kartı karşılaştırması. Benim attığım 5090'ın Astral'lerden hiçbir farkı yok. Gönlünüz rahat olsun. Ama isterseniz benzer fiyatta Astral bunu alın. Ben olsam gigabyte alırım ama. Hem daha şık hem de gigabyte hayatım boyunca pişman etmedi beni.
Oyunlarda shader yükleyeceksiniz mesela, ya da gidiceksiniz render alıcaksınız ilginiz vardır. 9950x3d kat kat daha iyi. Ve tekrar söylüyorum itopyadan almayın. Kendiniz toplayın. Toplamayı bilmiyorsanız ben gelir toplarım Ankaradaysanız :D Severim ben şuana kadar arkadaşlarıma hep ben topladım.

Param olsa gene gigabyte alırım. Çok kaliteli marka. Pişman etmez.

Oyunlarda shader yükleyeceksiniz mesela, ya da gidiceksiniz render alıcaksınız ilginiz vardır. 9950x3d kat kat daha iyi. Ve tekrar söylüyorum itopyadan almayın. Kendiniz toplayın. Toplamayı bilmiyorsanız ben gelir toplarım Ankaradaysanız :D Severim ben şuana kadar arkadaşlarıma hep ben topladım.
yok istanbuldayım ama 9800 ile 9950 arasında 10 bin tl kadar fark var 2k da 9800 iyi 4k da aynılar o yüzden 9800 tercih ettim. işlemciden yana sorunum yok. ben sadece bu 5090ların yanması pin problemleri sıcaklık problemleri vs bu tür sorunlar için konu açmıştım. sanırım astral 5090lc tercih edeceğim. tek bir yerden neden toplamak istediğimi de açıkladım zaten. birleştirmekten yana bir sorunum yok. zaten kendim montaj yapmak istediğimi kontrol etmek istediğimi söyledim itopya kabul etti gelirsiniz beraber yaparız dedi. tek bir yerden alacağım için ürünleri olurda bir sorun çıkarsa ayrı ayrı uğraşmayacağım. ayrıca türkiyede kargoları biliyorsunuz 8 9 10 parça ürünü ayrı ayrı bekle hepsi düzgün gelecek mi edecek mi onunla uğraşmayı hiç istemiyorum. 1 günde gidip halledeceğim açıkçası işimi ve kendim teslim alıp eve götüreceğim. itopyayı tercih etme sebebim bu. başka firmalara da soruyorum biz montaj sırasında birini kabul edemeyiz diyor :D yani çok komik itopyayı tercih etmemin sebebi bu oldu açıkçası ataköydeki airport avm de itopya var orada sistem montajını yapıp testlerini yapacağız sonra bios ayarlayını yapıp eve geçip windows kurup pc yi kullanmaya başlayacağım inşallah. bu yüzden itopya tercih ediyorum fiyatlarının ayrı ayrı topladığım zaman daha uygun olduğunun elbette bende farkındayım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,915
Üyeler
183,028
Son üye
keskin50
Geri