Neler Yeni

RX550 Ekran Kartına Çift Monitör Uygunmudur

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Tarık Dağlıoğlu
Sistemim:
İ3 3220 4x 3.30 GHZ işlemci
Sapphire RX550 2GB GDDR5 ekran kartı
Quadro H61 anakart
8GB Ram DDR3 1600mhz

Sistemim aynen bu şekilde ve şuanda 1920X1080 çözünürlükte 24.5’luk bir monitör kullanıyorum ancak yetmediği için meydanda duran bir monitörüm daha var ve sadece vga çıkışlı, dönüştürücü ile vga’yı dvi yaparak kullanıcam ve ekran kartımda iki adet güç olucak çünkü oraya bağlicam, sorum şu.

Ekran kartım yanarmı?
Pc yavaşlarmı?
Ve monitör kapalıyken sistem ekstra güç kullanmayı kesermi? İlk defa yapıcağım için çok meraklıyım ve bilgisizim şimdiden çok teşekkür ederim.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,941
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Ekran kartın yanmaz , PC yavaşlamaz. 2. Ekranı taktın diye sistem ekstra güç harcamaz.
Tabi 2. Monitörde güç harcayan program veya programlar çalıştırırsan değişir. Yani senin kullanımına bağlı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Tarık Dağlıoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartın yanmaz , PC yavaşlamaz. 2. Ekranı taktın diye sistem ekstra güç harcamaz.
Tabi 2. Monitörde güç harcayan program veya programlar çalıştırırsan değişir. Yani senin kullanımına bağlı.
Peki mesela 2.monitör bağlı ama çalışmadığı sürece güc harcama diye bişey olmaz değilmi? Hep ekran kartımda bağlı kalıcak ama.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,941
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
Steam
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Peki mesela 2.monitör bağlı ama çalışmadığı sürece güc harcama diye bişey olmaz değilmi? Hep ekran kartımda bağlı kalıcak ama.
Monitör gücünü kasadan almaz. Prize taktiğin ayrı güç kablosundan alır. Kapalı olduğu sürece güç çekmez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Tarık Dağlıoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Monitör gücünü kasadan almaz. Prize taktiğin ayrı güç kablosundan alır. Kapalı olduğu sürece güç çekmez.
Onu demek istememiştim şöyle anlatim.
Mesela 2.monitör olunca ekstra ram kullanımı tarzında şeyler olurya hani bende diyorumki monitör ekran kartına bağlı ama kapalı bu ram kullanımı tarzında şeyler devam eder mi? bide herzaman açık kalsa iki monitörde bi sıkıntı olurmu yoksa ihtiyacımdamı kullanim, çünkü ben hep kullanmak istiyorumda.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,941
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
Steam
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Mesela 2.monitör olunca ekstra ram kullanımı tarzında şeyler olurya hani bende diyorumki monitör ekran kartına bağlı ama kapalı bu ram kullanımı tarzında şeyler devam eder mi? bide herzaman açık kalsa iki monitörde bi sıkıntı olurmu yoksa ihtiyacımdamı kullanim, çünkü ben hep kullanmak istiyorumda.
2. Monitörde bir program acmadigin sürece sistemini etkileyecek bir kullanimi olmaz.
2. Ekranda diyelim ki Google Chrome açtın ama o şekilde monitörü kapattın. Chrome açık şekilde 2. Monitörde kalmaya devam eder.
2. Ekranda bir program açık birakmazsan sorun veya kullanım olmaz.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Hocam 2. monitörü alt sekme olarak düşünün. Normalde tek monitörde arkada google açık olduğu zaman ne kadar ram kullanıyorsa, orada da aynı derecede kullanır.

FareV

80+ Bronze
Asus dual rx580 4 G
Ryzen 5 1600 (Oc ile 3.8Ghz Kullanıyorum)
Patriot 2x8 (3200 Mhz'de kullanıyorum)
Asus prime B450 m-k anakart
1 adet 24 inç 165 hz monitör
1 adet 21 inç 50 Hz monitör
Kullanıyorum çift monitör benim sistemde performans düşüklüğü yaparamı 2 monitörde 1920x1080 çözünürlükte eğer performans düşüklüğü yapar ise 50 hz olarak kullandığım monitörü devre dışı bırakacağım birde bu sistemde yapar ise rtx 3050 ye yükseltmeyi düşünüyorum orada performans düşüklüğü olurmu ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,951
Üyeler
163,415
Son üye
sergenkatkay
Top Bottom