Neler Yeni

Rx5600xt Boştayken Fan Çalışma sorunu

ıcewallowyou

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Ataberk Yenigün
arkadaşlar eskiden erkan kartım 50 derceyi geçtiğinde fanları çalışıyordu şimdi ise 1300rpm de geziyor 31 32 derecede seyrediyor bir anormallik varmıdır sizce?

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Genel bir temizlik yapıp, işlemci ekran kartlarını termal macunlarını yenileyin bakım yapın sorun düzelecektir. Zamanı gelmiş artık.

ıcewallowyou

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Ataberk Yenigün
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Genel bir temizlik yapıp, işlemci ekran kartlarını termal macunlarını yenileyin bakım yapın sorun düzelecektir. Zamanı gelmiş artık.
daha 1.5 yıllık ama hani acaba bi ayarlarıyla falanmı oynadım msi afterburner kullanıyorum bilmiyorum

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
daha 1.5 yıllık ama hani acaba bi ayarlarıyla falanmı oynadım msi afterburner kullanıyorum bilmiyorum
Bahsini ettiğiniz durumdan dolayı ilk akla gelen bakım temizlik vb. işlemler olmakta. Yoksa eğerki bios fonksiyonlarında da değişiklikler falan yapılmış ise bundan kaynaklıda olabilir. 1,5 yıl az bir süre değil genel olarak bu zamanlamaya karşın, temizlik doğal ve ideal görünmekte. İşin teknik kısmı hakkında malumatım yok donanımsal bir sorunda olabilir ama önce temizlik mantıklı daha evvel bu sorunları yaşadım çoğunu bu yöntemlerle çözdüm. Havalarda artık yaz formatından çıktı son bahara evrildi genel sıcaklık değerleride düşmesi gererkli donanımsal olarak. Bunuda hesaba kattığımızda sürekli non-stop çalışması devir yüksekliği normal değil.

Son düzenleme:

ıcewallowyou

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Ataberk Yenigün
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bahsini ettiğiniz durumdan dolayı ilk akla gelen bakım temizlik vb. işlemler olmakta. Yoksa eğerki bios fonksiyonlarında da değişiklikler falan yapılmış ise bundan kaynaklıda olabilir. 1,5 yıl az bir süre değil genel olarak bu zamanlamaya karşın, temizlik doğan ve ideal görünmekte. İşin teknik kısmı hakkında malumatım yok donanımsal bir sorunda olabilir ama önce temizlik mantıklı daha evvel bu sorunları yaşadım çoğunu bu yöntemlerle çözdüm. Havalarda artık yaz formatından çıktı son bahara evrildi genel sıcaklık değerleride düşmesi gererkli donanımsal olarak. Bunuda hesaba kattığımızda sürekli non-stop çalışması devir yüksekliği normal değil.
hocam sorunu biraz kurcalayınca çözdüm amd nin ekran kartı ayarlarında fan ayarları özelde kalmış ve ben hiç ayar yapmamıştım özeldeykenk demekki fix ayarlı olanı buymuş manuele alınca düzeldi yinede cevap ve ayırdığınız zaman için çok teşekkürler iyi akşamlar

Top Bottom