Neler Yeni

Çözüldü✓ RX6500XT son güncellemeden sonra oyunlarda kasma sorunu

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm
Ekran kartının sürümünü yükselttim ama şimdi çoğu oyunda bilgisayarım donmaya başladı .Fps e bakıyorum 200-250 lerde ama görüntüde sürekli drop var. Ne yapmalıyım ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Ekran kartının sürümünü yükselttim ama şimdi çoğu oyunda bilgisayarım donmaya başladı .Fps e bakıyorum 200-250 lerde ama görüntüde sürekli drop var. Ne yapmalıyım ?
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/grap...d-radeon-rx-6500-series/amd-radeon-rx-6500-xt 23.3.1 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 23.3.1 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Windows ekranı geldikten sonra AMD Software'a girip kullanıcı profilini Standart olarak ayarlayın hocam başka ayara dokunmadan test edin.

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/grap...d-radeon-rx-6500-series/amd-radeon-rx-6500-xt 23.3.1 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 23.3.1 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Windows ekranı geldikten sonra AMD Software'a girip kullanıcı profilini Standart olarak ayarlayın hocam başka ayara dokunmadan test edin.
Hocam durum halen aynı

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Hocam sanırım sorunu çözdüm.Dediklerinizi aynen yaptım ama amd nin arayüzünde bulunan netliği arttır özelliğini her zaman açıp %100 yapıyordum. Şimdi yapmayınca kasma gitti gibi ara sıra tekrar donuyor gibi ama.
Droplar saliselik mi oluyor? Eğer sisteminde imzadaki HDD takılı ise ondan kaynaklı belki olabilir. BIOS'tan RAM'leri XMP (D.O.C.P) açarak aktif ettin dimi?

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm
Droplar saliselik mi oluyor? Eğer sisteminde imzadaki HDD takılı ise ondan kaynaklı belki olabilir. BIOS'tan RAM'leri XMP (D.O.C.P) açarak aktif ettin dimi?
Droplar saliselik ve sürekli oluyordu(driver'ı yükseltir yükseltmez olmaya başlamıştı) ayrıca sistem ve oyunlar ssd ye yüklü ve xmp de açık sistemimi kullanıyorum.Şu an netliği %80 yaptım ve droplar artık olmuyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Droplar saliselik ve sürekli oluyordu(driver'ı yükseltir yükseltmez olmaya başlamıştı) ayrıca sistem ve oyunlar ssd ye yüklü ve xmp de açık sistemimi kullanıyorum.Şu an netliği %80 yaptım ve droplar artık olmuyor
AMD ayarlarında bazen böyle sorunlar çıkarabiliyor. Genellikle bu dediğim yolla kaldırıp tekrar kurulduğunda sorunlar çözülüyor.

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm
anladığım kadarıyla bu netliği arttır mevzusu sanırım ekran kartlarının ömrünü çabuk bitiriyor(amd)
Mesaj otomatik birleştirildi:

AMD ayarlarında bazen böyle sorunlar çıkarabiliyor. Genellikle bu dediğim yolla kaldırıp tekrar kurulduğunda sorunlar çözülüyor.
Haklısınız,zaten en yakın sürede elimden çıkartıp nvidia ya geçicem.Zaten yakın zamanda garantiye verildi ve gpu su değiştirildi ona rağmen cihaz böyle

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm
Sanmıyorum. Ben 2 senedir APU sistem kullanıyorum bende o hep %100.
Benim cihazda bir şey var o zamaan :D .Cihaz 9 aylık yaptığım tek şey oyun oynamak ve geldiği hale bak ya :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,394
Üyeler
163,487
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom