Neler Yeni

RX6600 ve Ryzen 5 5500 Sistemde Drop Yiyorum BF5 Su üzerinde Pixelleşme Var

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
MEHMET DURANOĞLU
Merhaba dostlar RTX 2060 Ryzen 3600'lü sistemden RX 6600 Ryzen 5500' sisteme geçiş yaptım 1 gömlek yükselmişimdir diye umuyorum BF5'i açtım oyun bitince suya baktım kuş bakışı görüntüde su üzerinde yırtılma gibi pixelleşme vardı gözümde ağrıdı alışamadım bulanıktı sanki ayarları yükseğe çektim biraz uğraşınca AMD yazılımından keskinliği arttırdım düzelme oldu ama hala oyun RTX sistemde aldığım gibi bir görüntüde değil AMD ayarlarım ne olmalı internetten baktığımda 120 FPS gibi bir değer alıyor Ryzen 3600' ile ama videoda Ramler 32 GB hadi oradan biraz kırpalım bende anlık fps görmedim ama AMD yazılımında oyuna tıkladığımda 55 FPS performans sınırda diyor. Yazılımı kontrol ettim sözde güncel driverlar diyor ama bende yüklü sürümle resmi sitede ki sürüm arasında fark var yine de yazılım neyi kurduysa onu kullanıyorum Windows Aygıt Yöneticisi zaten hayatımda bir kez işe yaradığını görmedim her şeye güncel diyor driver booster gibi şeyler kullanmak istemiyorum zamanında uzun vadede zararını gördüm sizin tavsiyeniz nedir.

En önemlisi Elden Ringde RTX2060 sistemimde ayarlar ortaydı bu ekran kartı hem Vram olsun hem Performans olsun 1 gömlek önde diye yükseğe çektim ama çoğu yerde drop yiyorum RTX bir kez bile drop yememişti ultra da yemiştim sadece orası da normal sırf ısınmasın diye orta ayara çekmiştim sorun ne olabilir gözlerimin ağrısından nasıl kurtulabilirim zevk alamıyorum oyunlara odaklanamıyorum 1 ay ara verdik sistem alacağız diye elo düşücem az kaldı.

Sistemim RX6600 ASUS DUAL 8 GB
RYZEN 5 5500
Kinsgton Fury 3200Mhz 2X8 GB
Asus PRIME B450M-A II
FSP 80+Plus 550W Vento Kasa
WD Nvme SSD 500 GB

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
MEHMET DURANOĞLU
Öncelikle Driverları AMD nin internet sitesinden indirerek kur ordan ekran ksrtının modelini seçtiğinde karşına birçok driver çıkacak ordan yanında WHQL İbaresi Olanları tercih etmelisin diğerleri test aşamasındaki driverlar BF5 E gözlerinizin alışmama durumu bence içinizde bir sıkıntı varmış gibi düşünmenizden kaynaklı görüntü keskinleştirmeyi fps iniz çok düşük değilse ve ekran kartınız çok ısınmıyorsa yükseltebilirsiniz rsr fsr gibi amd nin tüm teknolojilerini burdan detaylı anlatmam imkansız ama Volkan Oyun Kuvveyleri nin videosu var herşeyi detaylı ve anlaşılır şekilde anlatmış burdan izleyip bilgi alabilirsin

Teşekkür ederim ekran kartımın ısınması durumu yok ama yine de şu ısı değerlerine bakılan fps bakılan program neyse onu bulup ölçeceğim donanım arşivi falanda kullanıyor adı neyse bakayım biliyorsan senden öğreniyim deneme yanılmayla ve senin söylediğin gibi sitesinden test aşamasında olmayan driverleri indirip kuracağım demek ki yazılımdan güncellemek yetmiyormuş.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sanırım sisteminiz GT2, intel versiyonuda bende var. ben ekran kartını garantiye yolladim. Bende ki sorun PUBG scop açınca arkasında iz bırakıyordu. Monitördendir diye 4 monıtör 2 kablo denedim ama nafile. aldığımdan beri doğru düzgün oynayamadım çok can sıkıcı bir durum keşke nvidia alsaydim.

Dostum bende senin gibi Nvidia keşkeler falan dedim ama olay AMD'de manuel ayarlamalar var bunları öğrenmek lazım Nvidia gibi kendisi yapmıyormuş arkadaş yukarıda özetledi bu durumu çözebilirsin bence yazılımdan ayarları kurcala en azından bulanıklık sorunum çözüldü pikselleşme de gitti çözersem buradan sana da yardımcı olacağım tabi ki sorununu ben yaşamıyorum iz bırakma vs yok.

Son sürüm driveri değil 22.5.1 i kur ama diğerini ddu ile kaldır önce

O FPS sinirlandirmasini yapma çok sağlıklı değil oyun içinden monitörün kaç Hz se ona göre sınırlandırirsin fpsini ama oyun içinden 22.5.1e geç dediğim gibi ama uygulamalardan falan değil kendin yapman lazım uygulamadan driver kurma indir 22.5.1i sonra ddu ile kurulu driveri kaldır güvenli modda sonra 22.5.1i kur FPS sorunu çözülmezse tekrar yaz
Dostum illa DDU ile silmem mi lazım ya güvenli mod falan ne uğraştıracak ya her zaman böyle mi yapacağım her seferinde hiç yazılımı kullanmayım o zaman otomatik driver yüklemesini falan kapatayım bari.

Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Deniz TAN
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Donanımları FPS Oyunları Toplama Ve Hazır Sistemler
Instagram
thanskywalker
Discord
onlytheniz
Teşekkür ederim ekran kartımın ısınması durumu yok ama yine de şu ısı değerlerine bakılan fps bakılan program neyse onu bulup ölçeceğim donanım arşivi falanda kullanıyor adı neyse bakayım biliyorsan senden öğreniyim deneme yanılmayla ve senin söylediğin gibi sitesinden test aşamasında olmayan driverleri indirip kuracağım demek ki yazılımdan güncellemek yetmiyormuş.
DDU Programını İndirip Eski Driveri de Silmeyi Unutma Boşa Durmasın yani ve sıcaklık ve kullanım değerleri için msi afterburner kullan donanım arşivi de onu kullanıyor

Dostum bende senin gibi Nvidia keşkeler falan dedim ama olay AMD'de manuel ayarlamalar var bunları öğrenmek lazım Nvidia gibi kendisi yapmıyormuş arkadaş yukarıda özetledi bu durumu çözebilirsin bence yazılımdan ayarları kurcala en azından bulanıklık sorunum çözüldü pikselleşme de gitti çözersem buradan sana da yardımcı olacağım tabi ki sorununu ben yaşamıyorum iz bırakma vs yok.

Dostum illa DDU ile silmem mi lazım ya güvenli mod falan ne uğraştıracak ya her zaman böyle mi yapacağım her seferinde hiç yazılımı kullanmayım o zaman otomatik driver yüklemesini falan kapatayım bari.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
MEHMET DURANOĞLU
DDU Programını İndirip Eski Driveri de Silmeyi Unutma Boşa Durmasın yani ve sıcaklık ve kullanım değerleri için msi afterburner kullan donanım arşivi de onu kullanıyor
Teşekkür ederim dostum tamam DDU güvenli modda açıp silip sonra normal modda yeni driveri kuracağım teşekkürler.

Hocam BF5 Ayarlarında aşağılardan 3. 4. tam bilmiyorum oyunum yüklü değil şuan, hatta ayarları tek tek kapatıp açın deneyin bir ayar görüntüyü bozuyor aşağılarda olması lazım. Onu bir deneyin onu kapatınca görüntü biraz düzeliyordu bende. Sistemim Aynı.
Onu tam bulmak lazım deneme yanılma onu da çözeceğim.

Ege1641

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
865
İsim
Yahya Ege

Otomatik driver yuklemiyodur ama açıksa kapat yeni sürüme geçilirken ddu ile silinir eski sürüm Nvidia da da AMD de de böyledir 10dakikalik iş zaten ama tavsiyem recommended sürüm kullanman çoğu kişide sorunsuz çalışır o FPS programı dediğin MSI afterburner ama önermem amdnin FPS programıyla Çakisiyo ve AMD ekran kartı ayarlarını sifirliyo o goruntu keskinleştirme vs amdnin de aynı fps ve sıcaklık gosterme programı var ve afterburner çok ugrastiriyo ama amdninki çok basit performans kısmına gir sağ tarafta katmanlar var oraya gir olcumler katmanını göster de ve sıcaklıkların gözüksün hiç uğraşmadan

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Hocam sorunu çözmek için diğer hocalarımında dediği gibi 22.5.1 sürümünü ddu ile temiz kurulum yaparak silin. Merak etmeyin çok uğraştırmaz çünki pcniz de m2ssd var yani hemen açıp kapanır ama ddu yu açtıktan sonra ayarlara gelin ve sonra en alttaki bi tanesi Windows kendi kendine update yapmasını önlemek için o kutuyu tikleyin alttakide güvenli mod sorusu için onuda tikleyin. Sonra ddu yu kapatın ve yeniden açın. Bu sefer karşınıza bir seçenek çıkacak o seçeneklerden Güvenli Mod u seçin pcniz yeniden başlatılacaktır. Sonra tüvenli modda otomatik ddu açılacaktır ordan ekran kartını sildikten sonda yeniden başlata tıklayın herşeyi sildikten sonra otomstik yeniden başlatıp güvenli moddan çıkar.
Şimdi diğer kısım Nasıl FPS yükselteciğiniz herhangi bir oyuna girin oyundayken ALT R yapın AMD Adrenalin çıkacak ordan SUPER RESOLATİON u açın ve sonra oyununuzu 1080p den daha düşük bir çözünürlüğe düşürün oyununuzun hala 1080p de kaldığını göreceksiniz ama fpsniz yükselecek.
Okuduysanız Teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
MEHMET DURANOĞLU
Hocam sorunu çözmek için diğer hocalarımında dediği gibi 22.5.1 sürümünü ddu ile temiz kurulum yaparak silin. Merak etmeyin çok uğraştırmaz çünki pcniz de m2ssd var yani hemen açıp kapanır ama ddu yu açtıktan sonra ayarlara gelin ve sonra en alttaki bi tanesi Windows kendi kendine update yapmasını önlemek için o kutuyu tikleyin alttakide güvenli mod sorusu için onuda tikleyin. Sonra ddu yu kapatın ve yeniden açın. Bu sefer karşınıza bir seçenek çıkacak o seçeneklerden Güvenli Mod u seçin pcniz yeniden başlatılacaktır. Sonra tüvenli modda otomatik ddu açılacaktır ordan ekran kartını sildikten sonda yeniden başlata tıklayın herşeyi sildikten sonra otomstik yeniden başlatıp güvenli moddan çıkar.
Şimdi diğer kısım Nasıl FPS yükselteciğiniz herhangi bir oyuna girin oyundayken ALT R yapın AMD Adrenalin çıkacak ordan SUPER RESOLATİON u açın ve sonra oyununuzu 1080p den daha düşük bir çözünürlüğe düşürün oyununuzun hala 1080p de kaldığını göreceksiniz ama fpsniz yükselecek.
Okuduysanız Teşekkürler.
Sayenizde mantıksız gelen bir şeyi daha iyi anladım ne demek okuduysanız teşekkürler ben teşekkür ederim çözünürlüğü düşürüp FPS arttırıyor sanmıştım meğerse aynı bırakıyormuş biz düşürüyoruz kendisi arttırıyor yani diğer söylediklerini de yapacağım saol dostum drop yeme işinden kurtuluyum yeterli. Görüşmek üzere umarım okuyanlara faydalı olur bu konuyu açmış olmam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Sayenizde mantıksız gelen bir şeyi daha iyi anladım ne demek okuduysanız teşekkürler ben teşekkür ederim çözünürlüğü düşürüp FPS arttırıyor sanmıştım meğerse aynı bırakıyormuş biz düşürüyoruz kendisi arttırıyor yani diğer söylediklerini de yapacağım saol dostum drop yeme işinden kurtuluyum yeterli. Görüşmek üzere umarım okuyanlara faydalı olur bu konuyu açmış olmam.
Rica ederim hocam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Deniz TAN
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
thanskywalker
Discord
onlytheniz
Haber ver olup olmadığını

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
MEHMET DURANOĞLU
Şuan DDU indirdim ve işleme başlıyorum sonuçları size söyleyeceğim test edip.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
MEHMET DURANOĞLU
Sonuç: Forumda ki arkadaşların tavsiyelerini dinledim DDU ile temiz kurulum yaptım diğer arkadaşın tavsiye ettiği testleri bitmiş en güncel driver'ı indirdim BF5 için sorunum çözüldü diyebilirim %90 oranında o gözlerimin resmen iğnelenme durumu gitti bir iki şey var ama artık orası kişisel.

Elden Ring için video yüklüyorum hatta kayda başlamadan önce ilk saniyelerde öldüğüm okçuda aşırı kastı sonra düzeldi ama gördüğünüz gibi kapalı alana vs girerken ufak ufak droplar yiyorum o farelere vururken orada rahatsız edici bir drop yedim fps takip edemedim ama kast ettiğim o droplar işte Elden Ring gibi bir oyunda 1 saniyelik hata tüm vaktini çöpe atabiliyor grafik düşürerek bunu çözmeyi hedefliyorum ancak FPS 60 sabitlemiş oyun ama bence çok büyük bir sorun yok bu anlık fps düşme sorunu çözülürse bu kart için yüksek ayarlarda oyun oynamak zor olmasa gerek tamam 4 k ultra da bir kart değil ama.

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Sonuç: Forumda ki arkadaşların tavsiyelerini dinledim DDU ile temiz kurulum yaptım diğer arkadaşın tavsiye ettiği testleri bitmiş en güncel driver'ı indirdim BF5 için sorunum çözüldü diyebilirim %90 oranında o gözlerimin resmen iğnelenme durumu gitti bir iki şey var ama artık orası kişisel.

Elden Ring için video yüklüyorum hatta kayda başlamadan önce ilk saniyelerde öldüğüm okçuda aşırı kastı sonra düzeldi ama gördüğünüz gibi kapalı alana vs girerken ufak ufak droplar yiyorum o farelere vururken orada rahatsız edici bir drop yedim fps takip edemedim ama kast ettiğim o droplar işte Elden Ring gibi bir oyunda 1 saniyelik hata tüm vaktini çöpe atabiliyor grafik düşürerek bunu çözmeyi hedefliyorum ancak FPS 60 sabitlemiş oyun ama bence çok büyük bir sorun yok bu anlık fps düşme sorunu çözülürse bu kart için yüksek ayarlarda oyun oynamak zor olmasa gerek tamam 4 k ultra da bir kart değil ama.
Kesinlikle DDU ile silip sonrasında önerilen sürümü kurmak sorunları yüksek oranda çözüyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
MEHMET DURANOĞLU
@Mithrander BF5 Ultra ayarlara almadım ama efektler ve BF5 atmosferini sağlayan HBAO(Ultra) ayarını açtım HFOA en aşağıda kısaltmasını yazdım o ayarda ultrada atacağım videoda tek canımı sıkan taşların kaplaması tam değildi grafik ayarlarından kaynaklıydı bu çevresel etkileri daha iyi hissetmek için onları yükselteceğim ama gördüğün gibi Bulanıklık sorunum kalmadı koşup suya baktım pikselleşme yoktu. Extra olarak daha görüntü keskinleştirmeyi açmadım bile dilersen açıp atarım.

@Mithrander
bu senin için BF5 videom sende durumlar nedir kıyaslaman için.
Buda diğer arkadaşlara Elden Ring ufaklı tefekli ama sürekli olan mini droplarımın çözümü için videom malesef bunu çözemedim sanırım grafik düşüreceğim ama içimden bir ses saçmalama buna gerek yok diyor.

@Mithrander BF5 Ultra ayarlara almadım ama efektler ve BF5 atmosferini sağlayan HBAO(Ultra) ayarını açtım HFOA en aşağıda kısaltmasını yazdım o ayarda ultrada atacağım videoda tek canımı sıkan taşların kaplaması tam değildi grafik ayarlarından kaynaklıydı bu çevresel etkileri daha iyi hissetmek için onları yükselteceğim ama gördüğün gibi Bulanıklık sorunum kalmadı koşup suya baktım pikselleşme yoktu. Extra olarak daha görüntü keskinleştirmeyi açmadım bile dilersen açıp atarım.

@Mithrander
bu senin için BF5 videom sende durumlar nedir kıyaslaman için.
Buda diğer arkadaşlara Elden Ring ufaklı tefekli ama sürekli olan mini droplarımın çözümü için videom malesef bunu çözemedim sanırım grafik düşüreceğim ama içimden bir ses saçmalama buna gerek yok diyor.
Elden ring videom için FPS dropların hangi saniyelerde olduğunu paylaşacağım: 1:11 - 1:18-21 arası.

Al buda ULTRA ayarlarda testim 60 sabitlediğim için ki zaten serverler 60 Hz 165 Hz ekranımda olsa fark etmiyor hatta bir ara 60 hz ile 144 arasında test yaptım 144'e alınca sorunlar çıkmıştı ekranda bazı işaretler bunu da ekleyim.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Deniz TAN
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
thanskywalker
Discord
onlytheniz
Dostum driverları AMD yazılımından kuruyorum bunun dışında adım adım ne yapmam gerekir? Sonra tüm oyunlarımı 1080P oynarım nedense sistemime kıyamadığımdan zorlanır vs diye hiç 2K ve ya 4K denemedim monitörüm 2K zaten.
Wattman denilen hatayı hiç almadım 3. AMD kartım belki 1 kez almışımdır hatırlamıyorum eski kartlarımda oda hiç rahatsız etmedi diğer konularda öyle bir sinirle konuştum ki gözlerim ağrıyorken komple kardı firmayı kötüledim oysa garanti konusunda bana öyle yardımcı olmuşlardı ki unutmuşum mallarının nasıl arkasında duran bir firma ile Ülkemizde çalıştıklarını neyse. Bana FSR nasıl açılır sistemi yormadan nasıl çözünürlük arttırırım FPS arttırırım DLSS gibi ne biliyim çeşitli teknolojilerden nasıl faydalanılırım anlatabilirmisiniz? Örneğin sistemim Elden Ring için nasıl ayarlamalar gerektiriyor BF5'e neden gözlerim alışamadı AMD görüntü keskinleştirme %80 ben %100 yapsam zararı olur mu çünkü %200 olsa yapmak istiyorum ama direkt ayarlar 80 ile gelince dokunmadım mesela FPS sınırlandırma var ayarlarda min ve max değerler var ben 60 üstü gereksiz diye biliyorum sınırlandırsam nasıl yapmalıyım minimumu kaç yapmam gerekiyor? Bu sisteme hangi ayarları yapmalıyım anlatırsan çok sevinirim her yerde bilgi var ama adım adım anlatan yok.
Bununla ilgili volkan oyun kuvvetlerinin youtıbede bi videosu var ona göz atın amd ekran kartının teknolojileri ile alakalı her şey açık açık orda çok uzun olduğuniçin burda anlatamam malesef

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,163
Üyeler
160,956
Son üye
neo.demir
Top Bottom