Neler Yeni

Rx6900xt 4k sistem toplamak için ne kadar bütçe ayırmalıyım ?

asko56

80+ Silver
4K oyun oynamak için bir kasa toplayacağım. monitörsüz ortalama ne kadar bütçe ayırmam mantıklı olur ? 2.el toplamayı düşünüyorum ve şuan almayacağım sadece piyasa araştırması yapıyorum. 4k 60fps çoğu oyunu rahatlıkla yüksek ayarlarda oynayabileyim yeter. benim kafama 2 şey takıldı;

****sizce ileriye dönük olsun diye r5 8400f + rx6900xt olarak toplarsam darboğaz yaşar mıyım veya mantıklı olur mu?

****yoksa r7 5700x3d + rx6900xt şeklinde toplarsam daha performanslı mı olur. ikisi içinde ortalama olarak 2.el piyasasını merak ediyorum yardımcı olursanız teşekkürler. ( Lütfen bütçe sormayın bütçem şuan yok biriktirip alacağım :D )

am5 toplamak çok daha mantıklı geliyor ama iki işlemcinin performansını da pek karşılaştıracak bilgim yok size danışmak istiyorum. sizce am5 toplarsam çok bi performans kaybı olur mu oyunlarda ?

Şuandan konu açmak saçma çünkü siz parayı biriktirene kadar her şeye a-z ye zam gelicek şuan gol atacagınız kasım indirmleri var kasım indirmlerinde anakart,işlemci,ram,ssd kelepir fiyata yakalama şansın olabilir sıfır

A_M_D_C_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
AMDci
am4 en kötü ryzen 5600, bence artık am4 para yatırma am5 7500f ile diz sistemi ramleri min 32 gb yap ve cl değeri düşük ramler mhz yüksek seç ddr5 sistemde 7500f + 6900 xt gayet güzel olur kendini 6900 xt diye şartlama 6800xt de çok yakın performans veriyor ve 2. el olarak aralarında 2 3 bin tl çok rahat oynuyor bilgin olsun 4k monitör olarakda 60 fps alma bence 100 ve üzeri hz almaya bak daha keyifli olur ben 60 hz aldım ama sonradan keşke dedim 144hz candır. kendi imzamdaki sistemde örnek alabilirsin 750 w altına inme powerda fazla güç çekiyorlar. oc vs işlerine çok meraklı vs değilsen deli gibi anakartada para gömme a620 bile işini görür (en ucuz am5 anakart diye bakip msi a620 alma msilerda geç açılma expo vs problemleri fazladı ilk başlarda bios ile düzelmedi ise msi am5 de tavsiye etmiyorum ) maksat bütce dostu olsun sarı site ve buraya 2. el kartlarda bol bol bak nerden denk getirirsen uyguna alırsın önce ekran kartını al bence fiyatlar uçmadan kapat bi tane https://www.facebook.com/groups/gpuworld
teşekkür ederim tavsiyeniz için. rx6800 4k oynatır mı emin olamadığımdan 6900 yöneldim. gpuworld den alacağım kartı zaten sarı sitede millet rx580 e 3k fiyat çekiyor :D 4k 144hz aklımda bulunduracağım imkan olursa artık veya 2k 144hz dönerim duruma bağlı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuandan konu açmak saçma çünkü siz parayı biriktirene kadar her şeye a-z ye zam gelicek şuan gol atacagınız kasım indirmleri var kasım indirmlerinde anakart,işlemci,ram,ssd kelepir fiyata yakalama şansın olabilir sıfır
amacım fikir edinmek zaten kesin toplayacağım diye bir kaide yok hocam. baktım fiyat pahalı geldi onun yerine farklı bir yol izlerim çok da önemli değil. piyasayı bayadır takip etmediğim için çok uzağım fiyatlardan gidipte saçma sapan fiyatları bayılmamak için açtım konuyu.

Dodo93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
332
İsim
Doğan gelişigüzel
teşekkür ederim tavsiyeniz için. rx6800 4k oynatır mı emin olamadığımdan 6900 yöneldim. gpuworld den alacağım kartı zaten sarı sitede millet rx580 e 3k fiyat çekiyor :D 4k 144hz aklımda bulunduracağım imkan olursa artık veya 2k 144hz dönerim duruma bağlı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

amacım fikir edinmek zaten kesin toplayacağım diye bir kaide yok hocam. baktım fiyat pahalı geldi onun yerine farklı bir yol izlerim çok da önemli değil. piyasayı bayadır takip etmediğim için çok uzağım fiyatlardan gidipte saçma sapan fiyatları bayılmamak için açtım konuyu.

Dodo93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
332
İsim
Doğan gelişigüzel
hocam sanırım rx6800 alacağım arada gerçekten benim için kayda değer bi fark yokmuş. bu fiyat farkını işlemciye veririm daha iyi
bakarsınız uyguna ne denk gelirse artık 2. elde temiz uygun ne yakalarsan yapış 6800 xt 2 3 bin tl farkını anakart işlemci ram vs değerlendirirsin tabi az bir rakam değil 4k da performans farkı az 2k 1k da fark hisssedilir tabi ki

Top Bottom