asko56
80+ Silver
4K oyun oynamak için bir kasa toplayacağım. monitörsüz ortalama ne kadar bütçe ayırmam mantıklı olur ? 2.el toplamayı düşünüyorum ve şuan almayacağım sadece piyasa araştırması yapıyorum. 4k 60fps çoğu oyunu rahatlıkla yüksek ayarlarda oynayabileyim yeter. benim kafama 2 şey takıldı;
****sizce ileriye dönük olsun diye r5 8400f + rx6900xt olarak toplarsam darboğaz yaşar mıyım veya mantıklı olur mu?
****yoksa r7 5700x3d + rx6900xt şeklinde toplarsam daha performanslı mı olur. ikisi içinde ortalama olarak 2.el piyasasını merak ediyorum yardımcı olursanız teşekkürler. ( Lütfen bütçe sormayın bütçem şuan yok biriktirip alacağım )
am5 toplamak çok daha mantıklı geliyor ama iki işlemcinin performansını da pek karşılaştıracak bilgim yok size danışmak istiyorum. sizce am5 toplarsam çok bi performans kaybı olur mu oyunlarda ?
Şuandan konu açmak saçma çünkü siz parayı biriktirene kadar her şeye a-z ye zam gelicek şuan gol atacagınız kasım indirmleri var kasım indirmlerinde anakart,işlemci,ram,ssd kelepir fiyata yakalama şansın olabilir sıfır