Neler Yeni

Çözüldü✓ ryzen 3 2200g apu sistem bilgisayar kapanmama sorunu

endl00s

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
emir
merhaba yaklaşık 1 hafta önce ryzen 3 2200g apu sistem aldım 2.el

aldıktan sonra geldim formatladım vs vs. bilgsiyarda sıkıntılar var şuanda ryzen 3 2200g ile ilgili siyah ekran sorununu gördüm çoğu kişide varmış oyunda genellikle ekran gidiyor ama kasa çalışır durumda mouse ve klavyenin ışıkları yanıyor bunu hala çözemedim.

Arkadaşlar sorunu ramleri 2133mhzye yani default a alarak çözdüm normalde 3600e almıştım düzeldi şimdi. Xpm kapatırsanız çözülür.

fakat benim durumum farklı bilgisayarı kapatamıyorum. baya bi çözüm denedim internetten ama bir türlü kapanmıyor kapat tuşuna basınca ekran gidiyor mouse klavye ışıkları gidiyor ama kasa hala çalışır durumda fanlarının ışıkları yanıyor.

yeniden başlatınca anakart logosu geciyor yine siyah ekranda kalıyor. bilgisayarı açmak için illaha tuşundan basılı tutup kapatıp açmak gerekiyor

bios güncellemesini yaptım windowsu düzgün bir şekilde kurdum driverler yüklü. neden anlamıyorum aşırı garip

yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

sistem:
ryzen 3 2200g
gskill ripjaws 2x8 3600mhz ram
samsung 250gb 980 nvme m2 ssd
seagate 3.5 500gb barracuda
anakart :msi b450m-a pro max

Son düzenleme:

Akanzaii06

80+ Bronze
Aldığın yerle bence iletişim kurup şartsız koşulsuz iade et.. 14 gün içinde yasal hakkın var. Anlattığın şeyler karşısında büyük bir anormallik var

endl00s

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
emir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aldığın yerle bence iletişim kurup şartsız koşulsuz iade et.. 14 gün içinde yasal hakkın var. Anlattığın şeyler karşısında büyük bir anormallik var
hocam donanım ramlerin 3600mhz de çalışmasıyla alakası var mıdır apu sistemler bildiğim kadarıyla ramlerden güç alıyor bilginiz var mıdır bu konuda

Akanzaii06

80+ Bronze
Kesinlikle ram ler apuda çok önemli performans açısından. Lakin tabii burda şöyle bı durum var. Anakartiniz in sitesine girip desteklediği ram PDF ni indirip sizin ramlerin aynı seri nolari destekliyor mu bir kontrol edin. Ramleriniz 3600 MHz lakin anakartiniz 3600 destekliyor mu onuda kontrol etmeniz. Hatta olmadı siz ramleri 3200 yahut stock 2133 çekim birde öyle deneyin PC kapatmayı. Hatta bu mesaja direk anakart marka modelinizi atarsanız bende kontrol etmek istiyorum

endl00s

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
emir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kesinlikle ram ler apuda çok önemli performans açısından. Lakin tabii burda şöyle bı durum var. Anakartiniz in sitesine girip desteklediği ram PDF ni indirip sizin ramlerin aynı seri nolari destekliyor mu bir kontrol edin. Ramleriniz 3600 MHz lakin anakartiniz 3600 destekliyor mu onuda kontrol etmeniz. Hatta olmadı siz ramleri 3200 yahut stock 2133 çekim birde öyle deneyin PC kapatmayı. Hatta bu mesaja direk anakart marka modelinizi atarsanız bende kontrol etmek istiyorum
anakart :msi b450m-a pro max

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,043,024
Üyeler
165,446
Son üye
borbim
Top Bottom