Ryzen 3 2200g Rx 6600 Darboğaz Yapar Mı?

Reaksiyon skoru
27
Merhabalar, ryzen 3 2200g ve rx6600lü ikinci el sistem aldım furmark testlerini falan yaptım bir miktar darboğaz yapacağını biliyordum ancak gpu kullanımı oyunlarda 40ın üzerine çıkmıyor arkadaşımda ryzen 5 5500 ve rx6600 var apexte o 100ün üzerinde fps alırken ben 20lerde alıyorum sebebi darboğaz olması mıdır? ayrıca işlemci apu işlemci sanırım onu kullanıyor olabilir mi? aygıt yöneticisinde göremedim 2. ekran kartını ama emin olamadım

Sistem özelliklerin nelerdir power supply ve ram?

Sistem özelliklerin nelerdir power supply ve ram?
ikimizde de aynı 3000 mhz 2x8 ram var psu 500w
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kabloyu ekran kartına takıp takmadığını kontrol edebilirsin
kablo takılı furmark testi yapıyorum %98 lere kadar çıkıyor gpu kullanımı ama onun dışında oyunlarda falan çok düşük

Merhabalar, ryzen 3 2200g ve rx6600lü ikinci el sistem aldım furmark testlerini falan yaptım bir miktar darboğaz yapacağını biliyordum ancak gpu kullanımı oyunlarda 40ın üzerine çıkmıyor arkadaşımda ryzen 5 5500 ve rx6600 var apexte o 100ün üzerinde fps alırken ben 20lerde alıyorum sebebi darboğaz olması mıdır? ayrıca işlemci apu işlemci sanırım onu kullanıyor olabilir mi? aygıt yöneticisinde göremedim 2. ekran kartını ama emin olamadım
2200g çok düşük işlemci 1650 ile bile yer yer darboğaz yapıyor

Hdmi kablosunu ekran kartına taktıysan ekran kartı çalışıyordur ancak işlemcin güçsüz olduğu için darboğaz yapıyor. Sen de 5500 taksan sende de 100ün üzerine çıkar fps.

Hdmi kablosunu ekran kartına taktıysan ekran kartı çalışıyordur ancak işlemcin güçsüz olduğu için darboğaz yapıyor. Sen de 5500 taksan sende de 100ün üzerine çıkar fps.
yani arada bu kadar fark olur mu? ekran kartı güç tüketimi 20lerde falan geziyor kullanımı dediğim gibi 40ın üzerine çıkmıyor darboğaz bu kadar etkiler mi? işlemciyi zaten değiştiricem de parçalarda bir sorun olma ihtimali beni biraz korkutuyor

2200g çok düşük işlemci 1650 ile bile yer yer darboğaz yapıyor
yani sorun darboğazdır değil mi parçalarda bir sıkıntı yoktur işlemciyi idareten tutuyorum zaten

yani arada bu kadar fark olur mu? ekran kartı güç tüketimi 20lerde falan geziyor kullanımı dediğim gibi 40ın üzerine çıkmıyor darboğaz bu kadar etkiler mi? işlemciyi zaten değiştiricem de parçalarda bir sorun olma ihtimali beni biraz korkutuyor

yani sorun darboğazdır değil mi parçalarda bir sıkıntı yoktur işlemciyi idareten tutuyorum zaten
darboğazdan kanka diyorum ya o işlemci çok düşük diye arkadaşımda var 2200g 1650

Apex VALorant gibi oyunlar ekran kartından çok işlemciye bakıyor ve sendeki işlemci çok eski ve güçsüz kalıyor

3 yıl önce felan aynı kombinasyonla 1 ay kadar kullanmıştım. Ekran kartı kullanımı oyun oyun değişiyordu arada bilgisayara baya drop giriyordu felan muhtemelen darboğaz kaynaklı sorunun. Ekran kartına yük bindirebileceğin oyunlarda dene için rahatlamış olur.

Geri