Alperen00_
80+ Bronze
Hangi işlemciyi önerirsiniz oyun oynayacağım genellikle iş ile uğraşmayacağım önerilerinizi bekliyorum.
Genel olarak yüksek çözünürlükte yakın FPS ler veriyorlar, fakat düşük çözünürlükte 3100 aradaki farkı açıyor.Hangi işlemciyi önerirsiniz oyun oynayacağım genellikle iş ile uğraşmayacağım önerilerinizi bekliyorum.
OC için soğutucu gerekli. İki işlemcide de stok soğutucu ile güzel OC yapılmaz. Fakat şöyle bir şey var 1600AF yi technopat de stok soğutucu ile 4GHZ yapan var. Isınmayan bir işlemci olduğundan stok soğutucu ile bir miktar OC yapılıyor.3100 alıp oc yap 2600ü duman et
Şuan en ucuz 879TL civarı ryzen 3 3100de 950 tl de ondan dolayı sordum bende1600AF 700TL'den az ise kesinlikle onu alın, 3100 oyunlarda birkaç FPS önce olsa da 2600 gücünde bir işlemciden bahsediyoruz.
OC için soğutucu gerekli. İki işlemcide de stok soğutucu ile güzel OC yapılmaz. Fakat şöyle bir şey var 1600AF yi technopat de stok soğutucu ile 4GHZ yapan var. Isınmayan bir işlemci olduğundan stok soğutucu ile bir miktar OC yapılıyor.
Hayır ileride yayın video render gibi şeyler ile uğraşmayacağım o yüzden 3100ü alacağım önerilerinizleGenel olarak yüksek çözünürlükte yakın FPS ler veriyorlar, fakat düşük çözünürlükte 3100 aradaki farkı açıyor.
Ancak çoklu çekirdekte de 1600AF eziyor.
Yani ilerde yayın render ile uğraşacaksan her türlü 1600AF al. Fakat sadece oyun oynayacak arka planda da çok uygulama açmayacaksan 3100 alabilirsin.
Dostum yazdığıma bak, senin ne yapacağın önemli. Ancak çok kullanılmamışsa ben 1600AF öneririm.Şuan en ucuz 879TL civarı ryzen 3 3100de 950 TL de ondan dolayı sordum bende
Çoklu çekirdeğin ne gibi faydası olur pekiHm, 1600AF'yi seçerdim, 5FPS'de gözüm yok, çoklu çekirdekte önemli benim için.