Tamam önce 3.8GHz 1.35V deneteyim BIOS işlemini tarif edeyim sonra teker teker denetirim.Bende yememişti.
En stabili 3.8 1.35'di, tutarsa önce 3.9 sonra 4 olacak şekilde ilerlenebilir.
Malum, bana hep takoz işlemciler gelir sonuçta. Belki de ondan yemiyordur.
Merhabalar ben işlemcime overclock yapıcam ama nasıl yapılır bilmiyorum
Anakartım : gigabyte B450M H
İşlemcim : ryzen 3 2200G
yardım eder misiniz?
Biostan 3.8 1.35V deneyin, bir de fan hızını 70 sonrası için %100 yapın, sonrasında prime95 indirip small tft seçeneği açıkken test yapın.Merhabalar ben işlemcime overclock yapıcam ama nasıl yapılır bilmiyorum
Anakartım : gigabyte B450M H
İşlemcim : ryzen 3 2200G
yardım eder misiniz?
Yardımcı olacağız, öğrenecek.Bilgin yoksa hiç bulaşma derim.
1.35V'da 4.0GHz bile yemez mi hocam?Biostan 3.8 1.35V deneyin, bir de fan hızını 70 sonrası için %100 yapın, sonrasında prime95 indirip small tft seçeneği açıkken test yapın.
Bende yememişti.Yardımcı olayım.
Yardımcı olacağız, öğrenecek.
Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz?
Mesaj otomatik birleştirildi:
1.35V'da 4.0GHz bile yemez mi hocam?
Tamam önce 3.8GHz 1.35V deneteyim BIOS işlemini tarif edeyim sonra teker teker denetirim.Bende yememişti.
En stabili 3.8 1.35'di, tutarsa önce 3.9 sonra 4 olacak şekilde ilerlenebilir.
Malum, bana hep takoz işlemciler gelir sonuçta. Belki de ondan yemiyordur.
çok teşekkürler ama sizden ricam 4.0 ghz yapıp voltage ı ne yapmam lazımTamam önce 3.8GHz 1.35V deneteyim BIOS işlemini tarif edeyim sonra teker teker denetirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
PC açılırken sürekli olarak F2 ve Delete tuşlarına basacağız.
M.I.T. sekmesinden Gelişmiş Frekans Ayarlarına gireceğiz, oradan Advanced CPU Settings ayarlarına gireceğiz, CPU Saati Hızı ayarını yapmak istediğimiz GHz'ı 10 ile çarpıp yazacağız, yani 4.2 GHz için 42.00 yazacağız.
Önerim 38.00 yazmanız.
Sonra M.I.T. sekmesine geri geleceğiz, Gelişmiş De-Deilim ayarlarına gireceğiz, Dinamik VCore(DVID) ayarına gelip orası +0.350V olana kadar + tuşuna basacağız, sonra F10 tuşuna basacağız,
F10 tuşuna basınca böyle bir ekran gelecek;
Buradan yes diyip masaüstüne dönüyoruz.
Aynı voltajda 4.0GHz yiyebileceğini düşünüyorum. Yetmezse 1.37V verin üstüne çıkmayın.çok teşekkürler ama sizden ricam 4.0 ghz yapıp voltage ı ne yapmam lazım
Rica ederim ne demek.tamamdır çok sağolun ne zamandır bunu arıyordum teşekkürler